hur att kollapsa och expandera delar av dokumentet i ordet

Ett nytt inslag infördes i Word 2013 som gör det möjligt att komprimera delar av dokumentet och expandera dem när du vill visa innehållet igen. Denna funktion gör det lättare att hitta och visa bara vad du vill.

OBS: Vi använde Word 2013 för att illustrera den här funktionen.

För att göra detta måste du använda rubriken stilar i Word för att formatera rubriker i dokumentet. När du flyttar musen över utrymmet till vänster om en rubrik, en högerpekande pil visas. När du klickar på pilen, är texten under rubriken dolda.

Innehållet under rubriken kollapsar och bara rubriken visas. Om du vill visa innehållet igen, helt enkelt klicka på pilen till vänster om rubriken igen.

OBS: När du kollapsar en rubrik, endast innehållet fram till nästa rubrik av samma eller mindre värde kollapsat. Meddelande i bilden nedan att allt innehåll under rubriken “Avsnitt 1” kollapsat till “Avsnitt 2” eftersom “Avsnitt 2” är på samma rubrik nivå (rubrik 1) som “1 §”

När vi kollapsade “Rubrik A”, som är en rubrik 2, kollapsar det innehåll “Avsnitt 2” eftersom det rubriknivå är högre än “Underrubrik A.” Men när vi kollapsade “Avsnitt 1”, “Underrubrik A” och innehållet under det kollapsade och eftersom det är en mindre rubriknivå än “1 §”

Ordet ger ett snabbt sätt att komprimera eller expandera alla rubriker på en gång. För att göra detta, högerklicka på vilket nummer som helst och flytta musen över “Visa / dölj” på snabbmenyn. Välj sedan “Komprimera alla rubriker” från undermenyn för att komprimera alla rubriker i dokumentet, eller “Visa alla rubriker” för att expandera alla rubriker igen.

Du kan också ställa in Word att automatiskt kollapsa vissa rubriknivåer som standard. För att göra detta, se till att fliken “Hem” är aktiv på bandet. Om det inte är, klicka på den för att aktivera det.

Placera markören i en rubrik formateras med rubriken nivå du vill att kollapsa (t.ex. rubrik 1) och klicka på “Punkt Inställningar” i dialogrutan knappen i “Punkt” i fliken “Hem”.

På “Indrag och avstånd” -fliken i “Punkt” i dialogrutan, välj “Kollapsade som standard” kryssrutan till höger om “Outline nivå” listrutan så det finns en bock i rutan. Om du inte har markören i en rubrik, ett “Kollapsade som standard” är nedtonad och kan inte väljas.

OBS: Denna ändring gäller endast den aktuella kursen och inte alla rubriker på samma nivå, om du ändrar rubriken stil att inkludera denna förändring.

Observera att du bara kan kollapsa och expandera delar av dokumentet när du tittar på den på din dator. När du skriver ut dokument, alla rubriker automatiskt utvidgas.

Den här funktionen är användbar för att visa dokumentet som en skiss, men du kan även använda navigeringsfönstret för att visa en översikt över dokumentet och enkelt hoppa till delar av dokumentet, samt att omorganisera dokumentet.

Råttor inte kräks (de saknar membran styrka och neurologiska svar på ens göra det) och det är därför råttgift är så effektiv.