hur att kringgå och återställa lösenordet på alla operativsystem

Lösenord kan återställas eller kringgås på alla operativsystem. I Windows, Linux och Mac OS X, kan du få tillgång till en dators okrypterade filer efter återställning av lösenord – lösenordet egentligen inte förhindra åtkomst till dina filer.

På andra enheter där du inte kan få tillgång till filerna, kan du fortfarande återställa enheten och få tillgång till det utan att veta lösenord. Dessa knep alla kräver fysisk tillgång till enheten.

Det finns många sätt att återställa en Windows-lösenord. Windows kan du skapa en diskett för återställning av lösenord som kan återställa ditt lösenord på ett godkänt sätt – skapa en skiva först och du kan använda den om du skulle behöva det.

Återställa ett lösenord utan en officiell verktyg är ganska enkel. Till exempel, den Offline NT Password & Registereditorn fungerar bra för detta. Först måste du starta från en speciell skiva eller USB-enhet – antingen en levande Linux-system eller en specialiserad Offline NT Password & Registereditorn startskiva. Verktyget kan redigera Windows-registret så att du kan rensa lösenordet i samband med användarkontot. Du kan sedan starta upp Windows och logga in på kontot utan lösenord.

Även om du använder Windows 8 med ett Microsoft-konto, kan du alltid återställa lösenordet för den inbyggda administratörskonto för att få tillträde.

För att skydda mot detta kunde man lösenordsskydda ditt BIOS och begränsa starta från externa enheter. Någon med fysisk tillgång till datorn kan återställa BIOS lösenord för att kringgå detta. Kryptera din Windows-systemenheten med något som BitLocker skulle hindra registret från att användas och ändras med det här verktyget – kryptering är det bara bra skydd.

Vi kommer att använda Ubuntu som ett konkret exempel. Ubuntu erbjuder en återställningsläge i standard Grub startmenyn – välj Avancerade alternativ för Ubuntu och välj återställningsläget. Du ser startmenyn vid uppstart datorn – om du inte, du kan hålla skifttangenten medan du startar och menyn kommer att visas. Du kan enkelt starta direkt till en rot prompt härifrån.

Detta alternativ är inte nödvändigt, eftersom du bara kan trycka på e för att redigera Ubuntus startalternativ och starta direkt till en rot prompt inifrån huvud Grub menyn. Du kommer då att kunna använda roten skalet för att återställa och ändra lösenord på systemet. Om Grub startmenyn är låst och lösenordsskyddade, kan du fortfarande starta Linux leva media och ändra ditt lösenord därifrån.

Än en gång, skulle kryptering hindra systemet från att användas och modifieras utan krypterings lösenord. Vi använde Ubuntu som ett exempel, men nästan varje Linux-distribution använder Grub och få människor satt en Grub lösenord.

Mac-datorer har en inbyggd återställning av lösenord verktyg, och det är mycket lätt att komma åt. Detta alternativ är tillgängligt i återställningsläge. Du måste starta om datorn genom att klicka på Apple-menyn och välja Starta. Tryck och håll Kommando + R nycklar som datorn startar och det kommer att starta upp återställningsläge.

Klicka på menyn Verktyg i återställningsläge, välj Terminal, typ resetpassword i terminalen och tryck på Enter. Du ser Återställ lösenord verktyget som låter dig återställa lösenordet för en något användarkonto på Mac. Du kan också få tillgång till det här verktyget från en Mac OS X-installationsskiva.

För att förhindra att din Mac lösenord från återställs, kan du aktivera Filevault diskkryptering på din Mac, som en firmware lösenord i återställningsläge, eller båda.

Chromebook användarkonto lösenord är ditt Google-konto. Du kan återställa ditt Google-konto på webben för att få åtkomst.

Låt oss säga att du har en Chromebook som du vill använda, men du kan inte logga in. Kanske har du glömt lösenord för Google i samband med enheten. Kanske en gammal Google-konto anses enhetens ägarkonto. I det här fallet kan du starta Chromebook till inloggningsskärmen och trycka på Ctrl + Skift + Alt + R samtidigt. Du blir ombedd att fabriksåterställning Chromebook med Powerwash. När du återställa det, kan du logga in med ett annat Google-konto och att Google-konto kommer att betraktas som ägarkonto. Detta kommer att radera alla data på enheten, men de flesta Chromebook data synkroniseras på nätet.

Det finns inget sätt att få tillgång till en användares filer utan sitt lösenord på en Chromebook – dessa filer krypteras som standard.

Om du glömt Android låsskärmen kod, kan du återställa det. Prova ett felaktigt lösenord, PIN-kod eller mönster några gånger och du kommer så småningom se en “Glömt lösenord”, “Har du glömt PIN” eller “Glömt mönster” alternativet. Du kan sedan få åtkomst till enheten genom att ange användarnamn och lösenord för Google-konto kopplat till din enhet.

Om du inte har den här informationen antingen kan du kunna kringgå låsskärmen på andra sätt. Detta bör vara lätt på en enhet med USB-felsökning är aktiverat som du kan ansluta den till en dator och manipulera den via USB med ADB – det är därför USB debugging är inaktiverad som standard.

Du kan inte gå förbi låsskärmen utan ditt Google-konto om det inte finns ett hål öppet i enheten – till exempel USB-felsökning. Om du vill använda enheten, kan du fortfarande göra en fabriksåterställning från återställningsläge – detta kommer att ställa in enheten tillbaka till fabrikstillstånd, torka data på den. Du kan sedan logga in och konfigurera enheten med ett annat Google-konto.

bildekaler och iPod Touches också byggas utan ett sätt att återställa lösenordet. Till skillnad från på Android, kan du inte bara återställa enhetens lösenord med ditt Apple-ID-information. Om du glömmer din iOS-enhet lösenord, måste du göra en fabriksåterställning. Men om du synkroniserar enheten till en Apple-ID och du fortfarande kommer ihåg ditt Apple-ID lösenord, all data på enheten kan återställas efteråt tack vare iCloud säkerhetskopior.

Du kan göra detta på flera sätt. Om du har ställt in Hitta min iPhone, kan du besöka iCloud webbplats och radera enheten därifrån. Om du har säkerhetskopierat enheten till iTunes på en dator, kan du ansluta enheten till datorn och återställa enheten från en iTunes backup.

Om du inte har tillgång till Hitta min iPhone och du har aldrig backas upp enheten till iTunes, kan du fortfarande återställa enheten med återställningsläge. Stäng av enheten genom att trycka på och hålla hemknappen och sedan ansluta enheten USB-kabel till datorn. Om det inte slås på automatiskt, slå på den. iTunes kommer att berätta det upptäcks en enhet i återställningsläge och tillåter dig att återställa den till fabriksinställningarna.

Lösenord hålla ärliga människor ärlig, och de ser människor kan inte få tillgång till enheten utan att känna till knep eller tittar upp dem. Men om någon har fysisk tillgång till enheten och vill kringgå lösenordet, det finns inget du kan göra för att stoppa dem. Även kryptera dina filer kommer bara skydda dina personuppgifter – de kan alltid torka av krypterade data och börja om färsk.

ok, ser jag editor som din använder ser ut som en kopia av Hirens boot (Lösenord) avsnitt. Ja det är ett underbart verktyg för Windows 7 och ner. Hur någonsin, titeln på din artikel säger bypass alla operativsystem. I Windows-miljö Windows 8-8,1, kan detta verktyg inte användas “om du inte vet något jag inte”, “Vilket är mycket möjligt”. Jag är väl förtrogen med den här miljön och det är verktyg. NTFS-filsystemet lagrar lösenorden i System 32 “SAM filer”, Windows Refs fylla det finns ingen SAM-filer så att redaktören inte vet var du ska leta. ovanpå det jag tror att det är krypterat i AFC “Jag tror”.

Med detta sagt, hur är det här verktyget fortfarande gäller? eller finns det en annan editor ?, eller verktyg.

Jag skulle ändra titeln på artikeln från “alla operativsystem” till “Mest operativsystemet” eftersom du inte täckte BlackBerry OS, som efter några felaktiga försök kommer det torka telefonen.

I traditionell Hawaiian kultur, placeringen av en blomma i håret av kvinnor har subtila symbolik, en blomma bakom vänster öra indikerar bäraren är i ett förhållande, och en blomma bakom höger öra indikerar tillgänglighet. Samma symbolik gäller inte för män.