hur du aktiverar 4k uppspelning på nvidia sköld android tv

NVIDIAs SHIELD Android TV är den i särklass mest kraftfulla Android TV-box på marknaden, och det enda som stöder 4K uppspelning (de andra är begränsade till 1080p). Den goda nyheten är att när du har allt ansluten till en HDCP 2.2-kompatibel port, få UHD innehåll att spela är lite mer än ett par klick på fjärrkontrollen bort.

För att se till att 4K innehåll är alltid tillgänglig på just din TV, måste vi täcka varför det inte skulle vara tillgänglig i första hand.

HDCP, eller High-bandwidth Digital Copy Protection, är en standard som skyddar digitalt innehåll och gör det mycket svårare för digitala pirater till “rip.” HDCP 2.2 är den senaste versionen av standarden, och specifikt uppdateras lite över ett år sedan för att skydda 4K innehåll. Många populära tjänster har stöd för HDCP 2.2 för ett tag nu, Netflix, till exempel, kräver att spelaren, TV: n och andra HDMI tillbehör (som en ljud bar) allt stöd HDCP 2.2 innan den kommer att spela 4K innehåll.

HDCP 2.2 kräver också HDMI 2.0, så det är bara tillgängligt på nyare tv. Det är där det största problemet kommer in i bilden: alla HDCP 2.2-kompatibla TV-apparater kommer att ha HDMI 2.0, men inte alla HDMI 2.0-TV kommer att ha HDCP 2,2, och det är inte bakåtkompatibel. Detta innebär i princip att tidiga användare av 4K-TV aldrig kommer att kunna använda de senaste standarderna, för om TV: n inte levereras med HDCP 2.2, det helt enkelt inte stödja det. Det finns dock en lösning som kan åtgärda detta.

För att ytterligare röra upp situationen, kommer inte alla HDMI-portar på kompatibla TV-apparater stöder HDCP 2.2. Till exempel har min TV tre HDCP 2.2-kompatibel HDMI-portar och två icke-kompatibla portar. Medan vissa TV-apparater kommer att lista på porten om det är HDCP 2.2-kompatibel eller inte, andra (som min), gör det inte. Det enda sättet att berätta är forskning din exakta modell av TV på tillverkarens webbplats. Gyckel.

När du har gjort alla dina forskning, men få 4K uppspelning på TV: n är ganska enkel.

Först huvudet i inställningsmenyn, du kan komma hit genom att rulla hela vägen ned på startskärmen och välja på kugghjulet.

Väl inne inställningar, bläddra fram till den femte posten i menyn märkt “HDMI”.

Härifrån bara släppa ner till “Resolution” post, välj det översta alternativet “. 4K 60Hz (rekommenderas)”

Efter det, bara tillbaka ut ur inställningsmenyn och du bör vara bra att gå.

Om du av någon anledning, du tycker bilden är choppier än det borde vara, det finns ett par saker du kan göra. Först ut, se till att skärmen är ansluten till en 60 Hz-port på TV: n, inte en 30 Hz-port. Detta kommer att öka framerate, vilket gör bilden mjukare. Om TV: n inte stöder 4K @ 60Hz, då du antingen måste ta itu med den lägre bildhastighet, eller gå tillbaka till 1080p.

Tenn kan uppfanns 1810 men burköppnare uppfanns inte förrän 1858, innan tillkomsten av burköppnare människor som används hammare och mejsel för att öppna burkar.