hur du ändrar datorns namn på Mac OS X

När du delar saker fram och tillbaka mellan dina datorer, namnen på de datorer faktiskt börja roll – i mitt fall, jag uppgraderade till en ny MacBook Air eftersom min gamla har en död skärm och garantin har gått ut, så jag gjorde den till en stationär med en extern bildskärm. Det var då jag fick ett fel som mina två Macs hade samma namn. Oj då! Lyckligtvis är det en extremt enkel fix.

Bara öppna Systeminställningar, gå till Delning och ändra datornamnet. Klart!

Du kan också ändra den från terminalen med det här kommandot, men uppenbarligen är det mycket enklare att bara ändra det under delning.

sudo scutil –set värdnamn [NewHostNameHere]

Vad amerikanerna kallar den “belgisk våffla” är faktiskt kallas “Bryssel våffla” i landet Belgien-när Maurice Vermersch introducerade våffla till amerikaner, beslöt han att ändra namnet efter att ha konstaterat att många amerikaner inte korrekt kunde identifiera Bryssel den huvudstad i Belgien.