hur du ändrar din tangentbordslayout i Windows 8 eller 10

Det finns en liten förändring till Kontrollpanelen i Windows 8 och Windows 10 som innebär att dela regionen och språk applet i två separata applets. Detta gör att byta tangentbordslayout lite mer besvärlig än tidigare versioner av Windows.

Det första vi måste göra är att starta den klassiska Kontrollpanelen, kan du göra detta genom att trycka på Win + R tangentkombination och välja Kontrollpanelen på snabbmenyn.

För att spara ett par klick, byta till de små ikonerna visa.

Sedan gå vidare och välj den nya språkalternativ.

På höger sida kommer du att se en alternativ hyperlänk, klicka på den.

Det är hit som du kommer att kunna lägga till och ta bort tangentbordslayout.

Det är allt som finns till den.

Jag använder Keytweak, ett shareward program. Det finns flera andra, men de flesta visar vanligt tangentbord och Keytweak har en möjlighet att gå in i inlärningsläge, bara trycka på knappen som du vill ändra och ändra det. lätt gjort, lätt ogjort och fungerar bra för hybrid tangentbord såsom säljs i Kanada som har extra nycklar som jag inte bara inte använder, de är i vägen.

Du skrev “… du kan göra detta genom att trycka på Win + R tangentkombination och välja Kontrollpanelen från kontextmenyn ….”

Korrigering: Win + R öppnar dialogrutan Kör. Du måste trycka Win + X för att öppna avancerade användaren snabbmenyn (Enhetshanteraren Kontrollpanelen, Kommandotolken etc.) och sedan kan du välja Kontrollpanelen från det.

@Salim Är korrekt.

I kontrollpanelen du behöver inte ändra vyn, skriv bara språket i sökrutan.

Om du inte känner till dessa genvägar (Win + X), och vill prova genom tunnelbanan gränssnittet, du bara fastnar, inget sätt att ändra det, detta OS så inte genomtänkt, det är tänkt att vara användarvänliga? det är mer förvirrande för nya användare än någon av de tidigare Windows OS-versioner …

Även om Saturnus ringar sträcker sig utåt nästan 50.000 miles från Saturnus ekvatorial linje, de är anmärkningsvärt mager: ringarna varierar i tjocklek från cirka 32 fot till drygt en halv mil tjock.