hur du anger Androids bootloader och återvinning miljöer

Det finns tillfällen när man reser i Androids bootloader eller återvinningssystem är nödvändiga, kanske OS har problem och du behöver fabriksåterställning, eller kanske du vill rota telefonen. Lyckligtvis, uppstart av bootloader och återhämtning är båda mycket enkel. Här är hur man gör det.

Att få in i bootloader är inte nödvändigtvis något du behöver göra ofta, men det är definitivt något som är bra att veta hur man gör bara för säkerhets skull. Det finns två olika sätt att gå tillväga tillgång till bootloader: direkt från enheten eller använda kommandon på datorn. Låt oss täcka tidigare första.

Åtkomst systemladdaren direkt från enheten

Att komma in i bootloader utan att använda en dator, är det första du kommer att vilja göra helt makt enheten ner. Följande instruktioner bör fungera på 90% av de avsedda enheter, men om du av någon anledning har problem, kan du behöva leta upp ytterligare instruktioner för just din mobil

Med alla ovanstående kommandon kan starthanteraren ta några sekunder för att visa upp när du släpper tangenterna. När den gör det, kan du fortsätta med vad det är du behöver göra.

Åtkomst systemladdaren med ADB

Du kan även starta upp bootloader med Android Debug Bridge verktyg, även känd som ADB. You’l måste installera och konfigurera ADB först med hjälp av dessa instruktioner. För att ytterligare förenkla verkställande kommandon från datorn kan du också lägga till ADB till ditt Windows-system PATH.

När du har fått alla att ställa upp, komma in i bootloader är den enklaste sak du någonsin kommer att göra. Öppna en kommandotolk i Windows och skriv in följande

Bom. Enheten ska starta och du kommer att vara i bootloader.

Det är värt att nämna att detta inte fungerar på Samsung-enheter, de bara starta tillbaka till Android.

När du är i bootloader, du är redan halvvägs att få tillgång till återhämtning på de flesta enheter, men du kan använda ADB också.

Åtkomst systemladdaren direkt från enheten

Starta upp bootloader med hjälp av instruktionerna ovan, sedan använda volym upp och ner för att bläddra i menyerna. Hit på strömbrytaren för att utföra det valda kommandot

Vissa enheter kan ta dig direkt till återvinning menyn, men på andra, så kommer du till en skärm med en Android och en triangel.

För att komma åt återställningsläge alternativ, ska du hålla ned strömbrytaren och tryck upp volymen. Android System Recovery-menyn ska visas, och du kan utföra vad operationer du behöver.

Åtkomst Recovery med ADB

Du kan även starta upp bootloader med Android Debug Bridge verktyg, även känd som ADB. You’l måste installera och konfigurera ADB först med hjälp av dessa instruktioner. För att ytterligare förenkla verkställande kommandon från datorn kan du också lägga till ADB till ditt Windows-system PATH.

När det har tagit hand om, det är en annan super enkelt kommando för att ange återställningsläge

Poof! Som magi, kommer din Android-enhet stänga och starta återställnings. Därifrån kommer du att använda volymknapparna för att navigera i listan och på strömbrytaren för att utföra det önskade kommandot (om du inte har blixtrade en anpassad återhämtning som TWRP, i vilket fall du kan trycka på skärmen för att få tillgång till olika alternativ).

Medan bootloader i sig är relativt meningslöst utan tillgång till en dator (för fastboot eller ODIN på Samsung-enheter), kan återhämtningen vara ett spel växlare om enheten kommer inte ens helt starta upp operativsystemet. Bara hoppa in återhämtning och utföra en fabriksåterställning. Liv, sparat.

Honung är en sådan potent energikälla för honungsbin som bara två matskedar det ger tillräckligt med energi för ett bi att flyga hela vägen runt om i världen.