hur du anpassar kortkommandon för alla Linux-program

En av de mer irriterande problem med Linux har alltid varit bristen på AutoHotkey stöd, så att du kan inte anpassa kortkommandon-men nu med open source program autokey, kan du göra det och mer.

Autokey är en stationär automatisering verktyg som låter dig hantera textblock och använda förkortningar och snabbtangenter för att spara tid när du skriver, men du kan också använda den för att mappa snabbtangenter i applikationer. Till exempel, om ditt favoritprogram används Ctrl + Q för att avsluta och du inte vill att det ska, kan du mappa nyckeln använder autokey.

För vår testscenario i dag, kommer jag att mappa Ctrl + T tangentkombinationen Alt + T i stället. Varför frågar du? Ctrl + T kortkommando används i varje webbläsare för att öppna en ny flik, men eftersom jag använder Google Chrome och vill öppna nya flikar ständigt söka, är mycket lättare för mig att slå utan att flytta Alt + T kortkommando min händer från den främre raden.

För att åstadkomma denna uppgift använder vi den fantastiska autokey verktyg, som är väldigt lik AutoHotkey på Windows, förutom att det är gjord för Linux och är i stånd att använda Python-skript.

Du vill öppna Synaptic Package Manager och göra en snabb sökning efter autokey, markera rutan, och sedan installera paketet. Du kan också installera den med hjälp av apt-get kommando som detta

sudo apt-get install autokey

När du har fått program installerat kan du öppna upp konfigurationen via ikonen och skapa en ny fras. Namnet på vänster sida betyder ingenting, jag bara för att nämna dem i enlighet med den snabbtangent som jag kommer att tilldela.

Använd Set bredvid HotKey att tilldela snabbtangent du vill använda, klicka på tangent i det här fallet, jag tilldela Alt och klicka sedan på Tryck för att ställa knappen och den knapp du vill använda. Till mitt exempel, jag använder Alt + t, och du kommer att märka tecken är gemener, vilket är viktigt, om du trycker på Skift + T där skulle autokey bli förvirrad.

När det är gjort, kan du sätta följande i textrutan

+ t

Klicka på knappen Spara och du är klar. Nu kan du öppna din webbläsare och använda Alt + T kombination i stället för Ctrl + T, och det ska öppna upp en ny flik.

Hur fungerar detta? När du trycker på Alt + T hotkey som du har tilldelat skickar autokey tangenttryckningar till den aktuella ansökan, och eftersom tangenttryckningar i det här fallet är Ctrl + T, Google Chrome förutsätter att du tryckte på kortkommando för en ny flik, och svarar i enlighet därmed.

Det enda problemet är att kortkommandot nu aktiveras för alla fönster. För att åtgärda detta, kan vi ställa in en fönsterfilter med knappen Set, och sedan skriva in något som liknar detta

* Google. * Chrome

Du kanske undrar vad. * Handlar om-det här filtret använder reguljära uttryck för att hitta fönstret titel, så du måste använda. * För att matcha alla tecken som inte är specificerade, inklusive utrymmet i det här fallet. Obs: Du kan använda en enda period tecken för att representera ett utrymme om du vill.

När du skapar en ny fras, kan du använda följande särskilda koder för att simulera att trycka på någon av specialtangenterna. Det är faktiskt en mycket större lista över specialtangenter, men dessa är förmodligen de viktigaste du behöver för att använda

kombinera Keys

Om du vill kombinera ihop ett antal tangenter, kommer du använda tecknet +, som den här

+ +

Om du behöver faktiskt sätta en + symbol, skulle du behöva använda istället.

Det finns ett obegränsat antal användningsområden för denna teknik förutom just remapping kortkommandon, du kan automatisera en serie tangenttryckningar för att utföra en uppgift, till exempel. Möjligheterna är oändliga, men vad skulle du använda den för?

Hur gör du trycker ALT T utan att flytta dina händer?

Utan att röra mina händer från normalt skrivläge, naturligtvis.

Dessutom kan jag telepathically kommunicera med mitt tangentbord utan att kräva användning av händer. Det är en färdighet som du får när du faktiskt bemästra sarkasm. Fortsätt försöka.

Wow, tack för täckning här och på Lifehacker! Glad över att se folk använder och njuter av ansökan.

– Den som utvecklar autokey i Debian 🙂

Fråga: Kan detta program förbi musknappar också?

Kan jag byta ut Ctrl + C med Ctrl + j? Jag försökte men jag kunde inte,. Jag är en Dvorak tangentbord användare, så QWERTY s ctrl-c är ctrl-j för mig.

Men Ctrl-C för att Alt-C fungerar bra (med lite förseningar men …) .; Kan någon hjälpa snälla?

Förlåt! Det var Ctrl-C till Alt-J, som fungerar bra.

Är detta en Gtk app för GNOME-skrivbordet, eller kommer det att fungera var som helst? KDE har stora tangentbord kartläggning möjligheter som jag håller bara lägga till nya genvägar och jag älskar det.

@ Lefty.crupps Det finns också autokey-qt, som är utformad för att integreras väl med KDE-skrivbordet. -qt finns i Ubuntu 10.04 och senare.

Tyvärr, det beror på nästan hela KDE.

OJ – tyvärr – det är qt versionen, gtk-versionen inte.

stor post! ledtråden för införande av ctrl röding saknades för mig i andra beskrivningar. tack, Jag tror att jag kan använda autkey att använda CyKey chording tangentbord (använder en hand!) med Linux nu.

Hej killar, Någon har någon aning om hur man importerar AutoHotkey förkortningar, etc?

Tack

Tack H2G för översikten .. verkar detta kan vara vad jag letar efter. Jag skulle vilja andra Nelson fråga .. letar efter ett sätt att importera alla mina AutoHotkey förkortningar från fönster till Ubuntu. Med vänliga hälsningar, Michael

Endast de kvinnliga M & M “Spokescandies” har titlar som “Miss grön”, är alla manliga godis anges helt enkelt genom sina färger som “Red”.