hur du kör Chrome OS i VirtualBox och prova Chrome OS innan du köper en Chromebook

Med Googles nya Chromebooks ut på bara $ 249, många människor som en gång skrev dem som för dyrt för sin begränsad funktionalitet ger dem en andra titt. Men kommer du verkligen Chrome OS användbar?

Du kan enkelt köra Chrome OS i en VirtualBox virtuell maskin, även om du måste justera några inställningar innan det kommer att köras på rätt sätt. När du har, kan du köra Chrome OS i ett fönster på din dator.

För att köra den virtuella maskinen, måste du först ladda ner och installera VirtualBox.

När du har besöka Hexxeh s Chromium OS Vanilla hemsida och ladda ner VirtualBox bilden för den senaste versionen av Chromium OS.

Vi hämtar från en inofficiell webbplats eftersom Google inte ger några officiella binärer för Chrome OS. Chromium OS är en ansamling av öppen källkod version av Chrome OS, precis som Krom är öppen källkod version av Google Chrome.

När bilden har hämtats öppnar den nedladdade zip-filen och extrahera VDI (VirtualBox skivavbild-fil) från den.

Open VirtualBox och klicka på knappen Ny för att skapa en ny virtuell maskin.

Det finns ingen Chrome OS alternativ i VirtualBox, men operativsystemet alternativet Linux bör fungera alldeles utmärkt.

Standard 256 MB RAM-minne är nog lite låg. Om du har en anständig mängden RAM i din dator, gärna öka mängden RAM delas Chrome OS.

På Hard Drive skärmen väljer Använd en befintlig virtuell hårddisk fil alternativet och bläddra till Chrome OS.VDI filen du extraherade tidigare.

Du kommer nu att behöva byta typ av nätverksadapter eller Chromium OS kommer inte att kunna få tillgång till nätverket och du kommer att se en “inga nätverk finns” budskap. För att göra detta, högerklicka på Chrome OS virtuell maskin och välj Inställningar.

Klicka på fliken Nätverk och expandera avsnittet Avancerat. Klicka på rullgardinsmenyn Adapter Typ och välj Intel PRO / 1000 MT Desktop (82540EM) i listan.

Klicka på OK när du har ändrat inställningen. Nu kan du starta ditt nya Chrome OS-systemet genom att dubbelklicka på posten i VirtualBox bibliotek.

När du startar Chrome OS kommer musen inte fungerar. För att få det att fungera, klicka på Machine-menyn och välj alternativet Inaktivera Mouse Integration.

Nu kan du klicka inuti den virtuella maskinen fönster för att göra det ta muspekaren. För att frigöra muspekaren från den virtuella maskinen, tryck på höger Ctrl-tangenten. (Om du har ställt in en annan “värddatornyckeln” i stället för höger Ctrl, kommer den att visas på den nedre högra hörnet av virtuella datorn.)

Chrome OS kommer att ta dig igenom några skärmar inställning (tryck på Esc för att hoppa kontroll uppdateringen när du uppmanas.) Du kommer då att kunna logga in med ditt Google-konto. Om du använder webbläsaren Chrome kommer alla dina Chrome-appar, tillägg och inställningar synkroniseras om du loggar in. Du kan också klicka på Bläddra som gäst att prova Chrome OS utan att logga in. Naturligtvis, en av de stora fördelarna med en Chromebook är hur väl det synkroniseras med ditt Google-konto och kan integreras med Googles webbtjänster, och du kommer att förlora det om du väljer att inte logga in.

Chrome OS startar som om du skulle bara köpt en Chromebook, även om prestanda på en riktig Chromebook kommer att vara bättre än vad du får i en virtuell maskin.

Om du inte har provat Chrome OS på ett tag, kan du vara lite förvånad över hur mycket det har förändrats från början. Det är inte längre bara en full-screen webbläsare. Den nya Aura gränssnittet ger en Windows 7-stil aktivitetsfältet och fönsterhantering. Appar kan köras i separata fönster, det finns en speciell app launcher, ett system bricka inställningar pop-up, en dedikerad data fönster och mycket mer.

Känn dig fri att utforska och föreställa sig om man kan föreställa sig själv med hjälp av Chrome OS uteslutande på en Chromebook. Du kan också installera Ubuntu på ARM-baserade Chromebooks, men absolut inte kommer att installera Windows.

Jag gav det 12 (1/2 av min totala RAM) GB RAM ändå wah laggar än jag räkna ut att den video-RAM är bara 12MB än jag ökade den till 256 (max) och allt var bra!

Sooooo. Jag spenderar $ 249 för en smart terminal?

Detta är ganska cool. Jag skulle aldrig köpa en Chromebook för mig själv, men jag är alltid spelet för att peta runt i en ny virtuell maskin. Detta är också ett bra sätt för mig att kolla Chrome OS och se om det något som jag kan rekommendera för några av mina mindre tekniskt kunniga vänner och familj.

@JonK, Varför inte,? IPad Mini går för $ 329 och iPad2 för $ 399,. Det är alla relativa ;-).

Jag var tvungen att göra det möjligt för PAE enligt processor inställningar för att få den att starta med den senaste av HEX vanilj bygger

Försöker köra detta på min MacBook Air … Inga tärningar på nätverkskortet.

Ett alternativ till att göra detta … är att …… installera Chrome. Och spara 30 minuter. bara sayin

Har HTG någon (arbets) råd om hur man väljer en annan upplösning?

Kan jag installera bygga på VMware?

Installerade det men det kommer inte hitta nätverket? Någon hjälp????

Jag har använt Chrome under flera år. Slår heck av IE8 eller IE och / eller Foxfire.

Jag älskar det!!!!

Jag älskar min quad-core Nexus 7, som jag köpte för $ 174 ($ 199 minus $ 25 dollar rabatt). Jag kör Chrome på det liksom Dolphin webbläsare. Varför skulle jag få en Chromebook?

jonathan där gjorde u få rabatt från jag beställde Nexus 7 32 gb för 249 från Walmart vänligen meddela

Tack

Är Google Chrome OS tillgänglig gratis?

Jag kunde inte använda detta operativsystem dagligen i mitt liv, det är bara att “lätt vägt”. Jag är van att aktivitetsfältet, skrivbordet och andra saker. Detta OS är bara “tom” …

Jag har följt ovannämnda steg men jag är inte kunna starta Chrome Virtual Machine. Jag får fel som “Detta kernal kräver följande funktioner som inte finns på CPU: PAE Det går inte att starta – Använd en kernal lämplig för din CPU.” Samtidigt som man försöker starta virtuell maskin.

Ytterligare detaljer, OS: Windows 7 ulitimate 64 bit, RAM: 4GB 1333MHz; Processor: Core i5 2500K, MB: Asus P8H76 – V, Virtualbox Version: 4.1.22

Så någon snälla hjälp mig att köra Chrome OS i Virtualbox

Svara Sasikumar, jag har samma problem, jag önskar att någon visste svaret.

Jag var tvungen att göra det möjligt för PAE enligt processor inställningar för att få den att starta. Kommer att öka video RAM nästa.

@Sasikumar Och andra, med den nya versionen av ChromiumOs Vanilla måste du välja din virtuella maskin, välj inställningar, sedan systemet och välj fliken processorn. Din sista alternativet på botten kommer att förlängas funktioner: Aktivera PAE / NX. Markera kryssrutan för objektet. Klicka på OK och du är bra att gå!

Glöm inte, för att musen för att arbeta, när du startar din ChromiumOs virtuell maskin, klicka på Machine, Inaktivera mus integration. Sätt musen i fönstret och tryck. Du är nu kontroll över din ChromiumOs dator.

För dem som inte får ett nätverk med Chromium OS. Krom arbetar med ett begränsat antal nätverkskort och standard en i VirtualBox är inte en av dem. Lyckligtvis har VirtualBox ett brett utbud av virtuella nätverkskort att välja mellan. Låt oss välja en som fungerar.

Nu, efter att ha skapat dina ChromiumOs Virtual Machine, men innan det upp, väljer ChromiumOs maskinen och sedan inställningar från din knappfältet. Nu är det vettigt att gå till fliken nätverk, men det kanske inte vettigt att klicka på pilen efter ordet avancerade. Gör det ändå.

Din första rutan blir Adapter Typ: använd nedåtpilen där och välj Intel / PRO / 1000 MT Desktop (8254OEM). Det förändrar VirtualBox virtuella nätverkskortet till ett som ChromiumOs förstår hur man använder. Klicka på OK och njuta ChromiumOs. Eller inte. Men du får ta reda på gratis!

hjälp Idot vet vad de ska göra

Det går till en blck skärm och säger

“Denna kärna kräver följande funktioner som inte finns på CPU, PAE

Det går inte att starta – använd en kärna appropiate för din cpu ”

Tack!

Min värd är en AMD Quad Core med 8GB minne som stöder virtualisering och har visat sig fungera bra med alla typer av Windows VirtualBox vm kunder ..

Jag var verkligen glada över att få detta att fungera, men jag finner det vara mycket långsam och laggar .. mus känns kladdig – även med 2GB minne och maximal grafikminne. Var tvungen att aktivera PAE också. Jag hoppades att ersätta en gammal Windows 2003 vm klient jag använde för bara surfar. Men det är känns mycket värre. Försökte flera nätverkskonfigurationer. Det fungerar, men dess bara slooooow. Inte bara musen, men när du skriver och få webbsidor tillbaka.

Jag letar fortfarande efter en VM för att surfa, något jag kan isolera. Some lite, snabbt och att motstå virus. Detta skulle fungera, men få ryckiga när jag använder den.

Tack.

mer information.

Jag är på senaste versionen av VirtualBox 4.2.4r18. Märkt att när jag gör något på Chrome VM, det känns som min värd CPU kommer att spränga. Min värd är 64 bit.

Fick det att fungera, men det är sättet att bromsa även med 2GB RAM. Skulle varit trevligt att prova men jag tar bort denna VM.

Tack för instruktioner. Var tvungen att slå på PAE som noterats och ändra video-RAM till 128M hade en markant ökning i hastighet, men totalt sett fortfarande går för långsamt i Virtualbox att vara praktisk. Min Samsung X360 är kanske bli lite lång i tanden för att köra Windows 7 + Virtualbox + Chrome OS. Jag misstänker att andra operativsystem kommer också köra långsamt.

Jag installerade även USB-minne versionen, och detta går mycket snabbare. Så snabbt om inte snabbare än Windows och mycket effektiv för demonstrationsändamål.

Kanske fördela en del av min SSD och skapa en dualboot alternativ kommer att fungera (http://www.squidoo.com/build-a-chromebook#module150247988).

Scener i filmen The Matrix är tonade baserat på var de äger rum: scener i själva matrisen är tonade något grönt (för att representera de gröna monokroma skärmar av tidiga datorer), scener som förekommer i verkliga livet utanför Matrix är regelbunden, även om drab färger och kampen utbildning scen mellan Morpheus och Neo (varken i eller utanför Matrix) är tonad gul.