hur du krypterar din Mac systemenheten, flyttbara enheter, och enskilda filer

Mac erbjuder utmärkt inbyggd kryptering, om du vill kryptera hela hårddisken, flyttbara enheter, eller bara skapa en krypterad behållare för endast dina viktigaste filer. Det är alla byggda i.

Dessa funktioner är svåra att få tag på Windows utan programvara från tredje part, med BitLocker endast tillgänglig på professionella versioner av Windows och BitLocker To Go endast tillgänglig på Enterprise-utgåvorna. Windows 8.1 är nu kryptering systemenheter som standard, men bara på nya datorer.

Filevault funktionen kan du kryptera din Mac hela hårddisken. När du aktiverar File Vault är dina filer som lagras på hårddisken i ett krypterat, till synes oordning format. Någon som får tillgång till din Mac, tar bort hårddisken, och försök att visa dina filer kommer inte att kunna göra det utan krypteringsnyckeln. (Normalt någon med fysisk tillgång till datorn kan ta sin hårddisk och visa dina filer eftersom de är lagrade i en okrypterad form.)

Du kan välja användarkonton som har förmågan att låsa upp din disk. När du slår på din Mac, måste du logga in med ett av dessa användarkonton innan enheten är olåst. Enheten låses igen när du stänger din Mac.

För att aktivera Filevault genom att klicka på Apple-ikonen på menyn högst upp på skärmen, välj Systeminställningar och klicka på Säkerhet & Sekretess ikonen. Klicka på Slå på Filevault alternativet för att aktivera och konfigurera Filevault.

Filevault kommer också att ge dig med en återställningsnyckel kan användas för att låsa upp din disk om du skulle glömma ditt användarkonto lösenord. Du vill att notera denna återställningsnyckel och behålla en kopia av den på en säker plats.

När du är klar att konfigurera Filevault kommer din Mac startar och börjar kryptera sin hårddisk.

Mac OS X kan du kryptera en hel disk som ett USB-minne eller en extern hårddisk. Innehållet i enheten kommer att krypteras med en lösenordsfras du väljer och ingen kommer att kunna komma åt dem utan att lösenord. Det fungerar som BitLocker To Go på Enterprise-utgåvorna av Windows, men det är tillgängligt för alla Mac-användare.

Att kryptera en enhet, helt enkelt öppna Finder och ansluta enheten till din Mac. Ctrl + klicka eller högerklicka på enheten i sidofältet i Finder och välj Kryptera “Drive Name” alternativet.

Skivan kommer att krypteras när du ange ditt lösenord val – se till att använda en säker en! Du kan behöva vänta i flera minuter för innehållet i din hårddisk för att krypteras, beroende på storleken på din enhet och dess hastighet.

Tappa inte bort ditt lösenord! Om du gör det kommer du inte att kunna komma åt filer på den krypterade enheten.

Du kan kryptera enskilda filer genom att skapa en krypterad fil behållare, eller skivavbild. När du vill arbeta med dina krypterade filer, kommer du monterar skivavbilden och ange ditt lösenord. Filerna kommer att finnas tillgängliga att använda och alla filer du sparar till skivavbilden kommer att krypteras. När du avmontera skivavbilden kommer filerna att låsas och ingen kommer att kunna komma åt dem, såvida de inte har krypteringslösenordet.

Detta är en enkel metod för att kryptera filer. Du behöver inte kryptera alla hela enheter, du behöver bara använda en enda behållare fil. Ännu bättre, kan den krypterade skivavbilden du skapa synkroniseras online med en tjänst som Dropbox eller Google Drive. Du har en online-kopia och kan synkronisera den mellan dina datorer, men ingen kommer att kunna komma åt dina filer utan krypteringsnyckeln. Du behöver inte oroa dig för dina känsliga data komprometteras om du använder ett säkert lösenord.

Följ vår guide för att skapa och använda en krypterad skivavbild för mer information. Kom ihåg att om du förlorar ditt lösenord, kommer du inte att kunna montera skivavbilden och komma åt filer inuti!

Andra krypteringsverktyg som den ärevördiga TrueCrypt kommer också att arbeta på en Mac, men du behöver inte dem så illa som du gör på en Windows-dator. Dessa krypteringsverktyg är integrerade i Mac OS X.

Image Credit: Titanas på Flickr

Har försökt om jag vill kryptera SSD i min MBPr13 i5 eller inte. Fortfarande på staketet.

Antar att jag kan göra det och se om det finns någon märkbar prestanda hit eller inte.

andy

“Va?” Som en språklig fyllmedel som anger högtalaren förvånad eller inte vet något är något lingvister anser en universell mänsklig ord.