hur du lägger till en bildtext till en bild i ord 2013

Om du skriver en lång Word-dokument som innehåller en hel del bilder, kanske du vill lägga till bildtexter till dessa bilder. Du kan sedan referera till bilderna av deras antal i texten samt generera en tabell i fig.

För att lägga till en bildtext, välj en bild i dokumentet och klicka på fliken Referenser.

I bildtexter klickar du på Infoga Bildtext.

OBS! Du kan också högerklicka på bilden och välj Infoga Bildtext från popupmenyn.

På Bildtext dialogrutan Välj den etikett som du vill (Bildtext, ekvation, figur eller tabell) och läge i förhållande till bilden (Ovan markerade objektet eller nedan markerat objekt). Att ändra numreringen på rubriken, klicka numrering.

I Bildtext numrering dialogrutan välja format för numret på rubriken och klicka på OK. Om du använder kapitelrubriker, kan du inkludera kapitelnummer i dina bildtexter med hjälp av Bildtext numrering dialogrutan.

I Bildtext redigeringsrutan, anger en separator, såsom en period efter etikett och numret. Ange sedan din bildtext.

Bildtexten läggs till bilden i standard Bildtext stil.

Om du vill ändra stilen på bildtexten, kan du enkelt göra det. Till exempel, beslutade vi att vi ville ha bildtexten centrerad under bilden. Klicka på fliken Start.

Använd tecken- och styckeformatering verktyg för att formatera bildtexten som du vill ha det.

Att tillämpa dessa ändringar i Bildtext stil för alla andra bildtexter, klicka på knappen i det nedre, högra hörnet av avsnittet Styles på fliken Start.

I listan över stilar, flytta musen över Bildtext formatnamnet och klicka på nedåtpilen som visas till höger. Välj Uppdatera Bildtext att den matchar urvalet från rullgardinsmenyn.

För att stänga Styles fönstret genom att klicka på X i övre högra hörnet av fönstret.

Nu kommer alla bildtexter som du lägger till bilder i det här dokumentet formateras på samma sätt.

Daniel Radcliffe, skådespelaren som porträtterade Harry Potter i filmen serien, betalades ungefär en kvarts miljon dollar för den första Harry Potter-filmen, och tjugofem miljoner dollar för den sista Harry Potter-filmen, inte en dålig löneökning över ett decennium är värt arbete.