hur du lägger till en öppen lösenord till ett Word-dokument

Om du skapar ett Word-dokument som innehåller känslig information endast ses av vissa människor, kan du lägga till ett lösenord till dokumentet så att den inte kan öppnas av vem som helst som inte känner till lösenordet. Vi visar dig två sätt att göra detta.

Den första metoden involverar i kulisserna skärmen. Öppna det dokument som du vill lägga till en öppen lösenord och klicka på “File” -fliken.

På “Info” backstage skärmen, klicka på “Skydda dokument” och välj “Kryptera med lösenord” från rullgardinsmenyn.

De “Kryptera dokument” dialogruta. Ange ett lösenord i “Password” textrutan och klicka på “OK”.

På “Bekräfta lösenord” i dialogrutan som visas, ange samma lösenord igen i “Önskat lösenord” textrutan och klicka på “OK”.

Den “Skydda dokument avsnittet” Info “skärm markeras i gult och ett meddelande visas som talar om att ett lösenord krävs för att öppna dokumentet.

Den andra metoden för att tillämpa en öppen lösenord till ett Word-dokument innebär att “Spara som” i dialogrutan. Återigen, se till att dokument som du vill lägga till en öppen lösenord är öppet och klicka på “File” -fliken. På backstage skärmen, klicka på “Spara som” i listan över objekt till vänster.

Välj en mapp där du vill spara lösenordsskyddade dokument. Antingen väljer “Current Folder”, en mapp under “Nya mappar”, eller klicka på “Browse” för att välja en mapp inte finns i listan.

Navigera till önskad mapp, om det behövs. Klicka sedan på “Verktyg” bredvid “Spara” -knappen och välj “General Options” från rullgardinsmenyn.

På “General Options” i dialogrutan ange ett lösenord i “Lösenord för att öppna” textrutan och klicka på “OK”.

På “Bekräfta lösenord” i dialogrutan som visas, ange lösenordet igen i “Önskat lösenord för att öppna” textrutan och klicka på “OK”.

Klicka på “Spara” för att spara dokumentet med lösenord. Nästa gång du öppnar dokumentet i Word kommer att fråga efter ett lösenord innan du öppnar dokumentet.

När du anger en öppen lösenord med hjälp av antingen metod är lösenordet in i andra plats liksom. Så, om du vill ta bort lösenordet från ett Word-dokument, öppna dokumentet, tillgång antingen “Kryptera dokument” dialogruta eller “General Options” i dialogrutan som beskrivits ovan och radera lösenordet. Spara sedan dokumentet igen.

Gag i Monty Pythons galna värld om riddare låtsas att rida hästar medan deras bärare slog kokosnötter tillsammans för att simulera ljudet av hästhovar föddes av nödvändighet: trots manuset kräver riktiga hästar, filmens budget var för liten för att ge dem .