hur du lägger till ett ord eller en fras till Android autokorrigering lexikon

Om du skriver en hel del komplexa namn, förkortningar, eller påhittade ord på din Android-enhet, vet du hur fullständigt irriterande det är för Android att “rätta till” dem till något annat. Nästa gång, lägga till dina egna ord och fraser i ordlistan så att de inte får ändras.

Det enklaste sättet att lägga till ett ord i ordlistan är rätt från tangentbordet. Säg att du skriver ett e-post i Gmail-appen. Du skriver ett ord som inte finns i ordlistan, och efter att skriva ett mellanslag, kommer den att understruken med rött, som visas nedan.

Dubbeltryck på det ord du vill lägga till i ordlistan. Ett verktygsfält visas med flera alternativ. Tryck på “Ersätt”.

På popup-menyn som visas, tryck på “Lägg till i ordlistan”.

“Lägg till i ordlistan” dialogruta visas. Du kan göra ändringar i ord om så önskas. Tryck på “OK” när du är klar.

OBS: Lägga till ett ord i ordlistan direkt från tangentbordet fungerar inte i varje app. Det beror på textrutan egenskaper (till exempel, det fungerade inte i Google Docs eller Microsoft Word i våra tester). Inga problem, dock. Det finns en annan metod.

Om du befinner dig i en app där ovanstående metod att lägga till ett ord i ordlistan inte fungerar, eller om du bara vill lägga till en massa ord på en gång, kan du använda “Inställningar” app till den manuellt.

Dra ner från toppen av skärmen för att få tillgång till anmälan centrum.

Sedan drar ner igen på anmälan centrum för att komma åt “Snabbinställningar” skärmen. Tryck på “Inställningar” -ikonen i det övre högra hörnet.

Tryck på “Språk och inmatning” i avsnittet “Personal” i “Inställningar” skärm.

Notera språk under “Språk och inmatning” skärm. I vårt fall är det “engelska (USA)”. Tryck på “Personlig ordlista”.

På “Personlig ordlista” trycker du på det språk du antecknade på “Språk och inmatning” skärm.

Om du inte har lagt till några ord till “Personlig ordlista” ännu, visas följande meddelande.

Men i vårt fall har vi redan ett ord i vår ordlista. För att lägga till en annan anpassad term eller fras till “Personlig ordlista” trycker “+ Lägg till” i det övre högra hörnet.

Klicka på den första raden där det står “Skriv in ett ord” och skriv in ordet eller frasen du vill lägga till i ordlistan.

Om allt du vill ha är en ovanlig eller påhittade ord i ordlistan (t.ex. “Hangry”), klicka på tillbakaknappen och du är klar. Ordet kommer inte längre att få auto-korrigerade när du skriver.

Om du vill ta bort ett ord eller en fras från “Personlig ordlista”, peka på ordet eller frasen i listan och klicka på “Ta bort” i det övre högra hörnet på skärmen, som på bilden ovan. Även om du tar bort ett ord eller en fras från “Personlig ordlista”, har Google ännu lärt ordet och kommer att föreslå det i autokorrigering fältet längst upp på Googles tangentbord när du börjar skriva den. Det verkar inte finnas något sätt att förhindra ord från att föreslås när Google lär dem.

Den personliga ordlista har en annan praktisk användning: tillval “genväg” kan du skriva en kortare ord varje gång du vill skriva längre ord eller en fras. Till exempel, låt oss skapa en genväg för att skriva “How-To Geek”. Knacka på “Extra genväg” linje.

Skriv in din genväg. Till exempel vill vi att kunna skriva “HTG” varje gång vi vill ange “How-To Geek”, så vi angett “HTG” som genväg. Tryck på bakåtpilen för att godkänna ändringarna och återgå till föregående skärm.

Den anpassade ord eller en fras läggs till i listan och genvägen du angav visas under ordet eller frasen.

Nu kan vi skriva “HTG” i någon app som accepterar text …

… Och autokorrigering bar antyder “How-To Geek”, anpassade frasen vi lagt till Personal Dictionary. Peka på det föreslagna ordet eller frasen.

Den anpassade ord eller en fras infogas i dokumentet, som ersätter genväg.

Om du använder en tredje part tangentbord, som Swype eller SwiftKey, kan den ha en annan metod för att lägga till och ta bort ord från ordlistan. Till exempel har SwiftKey ingen lexikon i inställningarna, du kan bara lägga till ord genom att trycka länge dem i textrutan. Du kan också ta bort ord från SwiftKey genom lång trycka dem på autokorrigering fältet. Så din körsträcka kan variera beroende på vilken tangentbord du använder. Men förhoppningsvis kommer detta att stoppa några av dessa autokorrigering missöden!

Ni är stor. Jag har lärt mig så mycket från dig. Ni täcker det mesta. Som en person som använder flera enheter och olika plattformar / operativsystem du har varit en ovärderlig källa till information. En sak som jag har märkt är din brist på Kindle Fire information. Kindle använder Android teknik men det är annorlunda. Din hur man är kommer att arbeta med Kindle för det mesta men jag måste hitta mitt eget sätt att få dem att fungera. Tyvärr är jag inte alltid kan räkna ut. Det skulle vara bra om ni kunde göra några lektioner på Kindle Fire, ännu bättre vore om man kunde göra något liknande “för Kindle Fire användare som du vill lägga till den personliga ordlistan så här.” ?Thanks

Termen “löjtnant” används i stor utsträckning i det militära, polisen, och politiskt uppdrag, är franska ursprung och betyder ungefär att “hålla på plats.” En löjtnant upprätthåller en överlägsen officer position under sin frånvaro.