hur du lägger till internetkonton till OS X (och varför du vill)

Du hör ofta människor hänvisar till Apples “muromgärdad trädgård”, vilket skulle innebära att det är helt avskurna från världen. Verkligheten är OS X faktiskt innehåller en hel del tredjepartskontoalternativ, som expanderar och förbättrar din Mac befogenheter.

Med Internet-konton, kan du lägga till stora e-post och sociala nätverkstjänster till din Mac, vilket innebär att du kan ha din Google, Twitter, Facebook, Yahoo, eller ett antal andra populära Internettjänster anslutna direkt i din OS X-system.

Detta innebär att istället för att behöva öppna Mail till exempel att lägga till din Yahoo och Gmail-konton, du istället lägga dem via Internet-konton. De kommer i sin tur fylla OS X: s program och inte bara post, men Kontakter, kalender, meddelanden och mer.

Idag ska vi visa hur du lägger till Internetkonton och deras långtgående konsekvenser i hela OS X-system.

Du kan snabbt öppna Internet-konton från Systeminställningar eller ärevördiga Spotlight. När öppna, kan du klicka på en ganska brett utbud av e-postkonton (Google, Yahoo !, AOL) samt de vanliga sociala nätverk konton (Facebook, Twitter, Linkedin), och även populära fotodelning och video delar tomten, Flickr och Vimeo, respektive.

Du kan även lägga till flera konton, inklusive iCloud och Exchange. Om du bläddrar till slutet av vallistan, klicka på “Lägg till andra kontot …” som låter dig lägga till konton för e-post, meddelanden, LDAP, och mer.

När du lägger till ett konto som du kan avgöra vilken av OS X: s program det integreras med det, till exempel, har vi ett Google-konto som vi har lagt. För denna Google-konto, har vi gjort det möjligt att integrera i följande program.

Om du ändrar ditt lösenord, eller om du vill använda ett annat namn eller beskrivning, klicka på “Detaljer …” för en dialogruta där du kan ändra denna information.

Med detta Google-konto har vi gjorde det möjligt att använda Mail, så nu har vi bara öppna Mail och du kan börja skicka och ta emot e-post med det.

Om du verkar ha anslutningsproblem, kommer kontot att varna dig med en grå triangel, som om du klickar kommer att ge dig information om felet. I det här fallet, eftersom vi har aktiverat tvåfaktorsautentisering (2FA) på detta konto, måste vi leverera ett programspecifikt lösenord. Du kan också behöva ställa in ditt Gmail-konto för att aktivera IMAP-stöd.

Förutsatt att du inte har 2FA inrätta men du kan fritt aktivera konton att arbeta med program som du använder ofta eller regelbundet. Återigen, här i Kontakter, alla våra aktiverade konton visas – Gmail, arbete, Facebook, etc. Om vi ​​ville Twitter eller Linkedin kontakter här, kan vi lägga till dem i Internet-konton.

Här är ett annat exempel med iCal innebär användning av Internet-konton tillåts appen att hämta dem för kommande evenemang och ange dem i din kalender. Detta innebär att du kan använda Google Kalender, och det kommer att integreras i iCal, eller så kan du visa Facebook-evenemang, och så vidare.

Dessutom, om du integrera dina konton i OS X, kan du uppdatera din status (Linkedin, Facebook, Twitter, meddelanden) från dag panelen i anmälan centrum.

Så som ni kan se, lägga till Internet-konton lägger stor mångsidighet till din OS X-installation. Hellre än att behöva lägga till konton på varje ansökan, är detta centralt belägna och rullar dina konton i systemet, vilket innebär att du inte förlorar tid och tålamod tediously lägga Google-konton till Mail, importera kontakter, synkronisering kalendrar, och så vidare.

Vi vill veta vad du tycker nu. Tycker du OS X: s Internet-konton har nytta? Använder du det eller är det något som du oftast har valt att ignorera? Vårt forum som alltid är öppen, och vi uppskattar din feedback.

Franking är processen för att ansöka porto och ha det porto godkänd, privilegium frankerings är en speciell typ av frankerings där en persons namnteckning fungerar som porto och används av medlemmar i den amerikanska kongressen för officiell korrespondens.