hur du lägger till nya kraftfulla alternativ till namnlisten för Windows-appar

Tillbringar bara en kort stund arbetar med datorn och du kommer förmodligen att upptäcka att du är överskridits med fönster. Kortkommandon och funktioner i Windows som Aero Snap kan bidra till att göra dessa lättare att hantera, men WindowMenuPlus gör det ännu enklare och ger ytterligare alternativ.

Verktyget är en Explorer förlängning, och när du har det igång dess alternativ kan nås genom att högerklicka på namnlisten i – nästan – alla öppna program eller fönster.

Du kan ta dig en kopia av verktyget genom att betala ett besök på sin webbplats – en webbplats som inte kommer att vinna några priser för utseende eller intuitiv navigering.

En gång installerat – ta hand under installationen för att undvika den medföljande bloatware – högerklicka på ikonen i området aktivitetsfältet och använd sedan Visa / Dölja meny att välja vilken av de tillgängliga alternativen ska visas. Du kanske vill justera ditt val igen senare när du har bestämt vilka funktioner du vill använda.

Högerklicka på namnlisten i ett program eller fönster och snabbmenyn som visas kommer att befolkas med ett antal ytterligare poster. Det är värt att notera att även om Windows 8 inte är officiellt, bör du upptäcker att det fungerar ändå.

Men oavsett version av Microsofts operativsystem du använder, inte alla fönster är lika. Program som har en traditionell namnlist stöds fullt, men det finns ett antal applikationer som har en icke-standardnamnlist – exempel är Chrome och de senaste versionerna av Microsoft Office – och WindowMenuPlus fungerar inte med fönster av denna typ.

För program som stöds, ger verktyget dig flera praktiska alternativ. Dessa kan delas in i två huvudkategorier – alternativ som särskilt rör förvaltningen av det aktuella fönstret, och de som hänför sig till det associerade programmet.

De flesta av alternativen är ganska självförklarande. Om du väljer “Always on Top” garanterar att ett visst fönster inte bli begravd under andra, medan Transparency (%) menyn kan användas för att göra ett fönster något genomskinlig.

När du arbetar med flera fönster samtidigt, är Windows AeroSnap funktionen ett bra sätt att ordna dem på skärmen så att de kan ses utan att man behöver hålla byta fokus. WindowMenuPlus tar detta till nästa nivå med sin “Flytta till” och “Maximera till” alternativ.

Välj ett alternativ från “Flytta till” undermeny och det aktuella fönstret kan vara flytta till toppen, botten, vänster, höger eller mitten av skärmen utan att ändra storlek. Den “Maximera till” undermeny kan användas för att kakel fönster genom att snabbt flytta dem till toppen eller botten av skärmen eller till en av de fyra hörn kvadranter – det är nästan en återgång till de dagar av kakel fönster i Program Manager i Windows 3.1 .

Det finns förmodligen appar du vill ha igång men inte nödvändigtvis vill ha aktiv hela tiden, eller ens tar upp plats i aktivitetsfältet. Det är där “ikon till fack” alternativet kan hjälpa, så att du kan krympa ett fönster till en ikon i meddelandefältet, bara dubbelklicka på ikonen för att återställa fönstret.

Men WindowMenuPlus är inte bara sysslar med att flytta fönster på skärmen eller ändra sitt utseende – den kan också användas för att hitta information om program och döda besvärliga program.

menyn Programmet Information kan användas för att ta reda på ganska mycket allt du kan önska att veta om ett program som körs – hur lång tid det har varit igång, programversionsnummer, minnesanvändning och mycket mer.

Du kan också hoppa direkt till ett programs installationsmapp genom att välja “Hitta programmet”, medan Process Priority kan du tilldela fler eller färre systemresurser till ett program och Kill Process kan användas för att, ja, döda en process.

Om du känner till andra verktyg som hjälper dig att hantera program och interagera med fönster, låt oss veta.

Fungerade inte för mig, Win 8 Pro / WMC, 64-bitars, 4GB RAM (Inspiron 1545) Windows skulle inte tillåta mig att installera den. Misslyckas.

Jag gillar det. Tack!

Det gick inte att installera, Win 8 Pro / WMC, 64-bitars, 2GB RAM,. Windows artigt informerat mig om att “den här appen kan inte köras på datorn”, försöker alla kompatibilitetslägen resulterade i samma meddelande, med ingen förklaring från Windows som vanligt. Typ av bummed ut nu.

Inte överraskande att det inte fungerar på Winblows 8.

Det är sedan skärm togs på Windows 8 ..

Bara provat det Windows 8 Pro x64, 8GB RAM – fungerar bra, Weird..

Windows 8 Pro x64, 8GB RAM – arbetade för mig också

Jag ville bara säga att webbplatsen är ratt Perdy. Det är även rått perdier när js tillåts igenom. 🙂

Wow tack. Jag har installerat många av MOO programvara, stora praktiska program. Jag har installerat om Windows 7 (64bit) och Windows 8 (64bit) utan problem. Mycket praktiska enkla program. 🙂

Cunningham lag, uppkallad efter uppfinnaren av wiki, Ward Cunningham, säger att det bästa sättet att få rätt svar på Internet är inte att ställa en fråga utan att lägga fel svar.