hur du lägger till “skanna med Windows Defender” till snabbmenyn i Windows 8

Windows Defender ersätter Microsoft Security Essentials i Windows 8, men det omfattar inte möjligheten att snabbt högerklicka på mappar och skanna dem. Men du kan lägga till det här alternativet själv med en snabb registren hacka.

Detta trick lägger till en “Scan med Windows Defender” för att snabbmenyn som visas när du högerklickar på en mapp. Det fungerar på samma sätt som “Scan med Microsoft Security Essentials” alternativet på tidigare versioner av Windows.

Tyvärr finns det inget kommando som startar Windows Defender i grafiskt läge och initierar en skanning, så vi kommer att behöva starta Windows Defender i ett kommandotolksfönster.

Du kan lägga till detta alternativ för att registret genom att hämta och köra filen nedan. Detta kommer att göra allt för dig – bara ladda ner the.zip fil, öppna den och dubbelklicka på AddWindowsDefenderToContextMenu.reg lämna in den innehåller.

hämta WindowsDefenderContextMenu.zip

Om du vill ta bort det här alternativet senare kör ingår RemoveWindowsDefenderFromContextMenu.reg filen.

Om du hellre vill lägga detta sammanhang menyalternativ manuellt följ instruktionerna nedan.

Tryck på Windows-tangenten för att komma åt startskärmen, skriv regedit i startskärmen och tryck på Enter för att starta Registereditorn.

Navigera till följande nyckel

HKEY_CLASSES_ROOT \ mapp \ shell

Högerklicka på skalet nyckeln i den vänstra rutan, peka på Ny och skapa en ny nyckel. Name it Windows Defender.

Med Windows Defender nyckeln vald i den vänstra rutan, högerklicka på den högra rutan och skapa ett nytt strängvärde. Name it ikon, dubbelklicka på den och ange följande värde

% Program% \\ Windows Defender \\ EppManifest.dll

Högerklicka i den högra rutan igen och skapa ett nytt strängvärde. Name it MUIVerb, dubbelklicka på den och ange följande värde

Skanna med Windows Defender

Högerklicka på Windows Defender nyckeln i den vänstra rutan, peka på nytt, och skapa en ny nyckel. Name it Command.

Dubbelklicka på (Standard) värde i den högra rutan med kommandotangenten valts och ge den följande värde

“C: \ Program Files \ Windows Defender \ MpCmdRun.exe” Scan -scantype 3 -SignatureUpdate -fil% 1

När du använder alternativet, kommer du att se skanningen ske i ett kommandotolksfönster. Du kommer bara bli varnad om ett problem hittas. Om skanningen är mycket snabb, kommer du att se ett kommandotolksfönster visas och försvinner snabbt. Om ett problem upptäcks kommer fönstret varnar dig i stället för stängning

Du kan använda liknande knep för att lägga alla program på din Windows snabbmeny.

Om du vill skanna enskilda mappar från det grafiska användargränssnittet, använder alternativet Anpassad i Windows Defender att skanna en fil eller mapp.

Ännu en fråga som används för att fungera bra i äldre versioner, men nu lamslagen i Win8. Finns det inget slut på de saker som nedgraderats i Win8? LOL

Varför en sådan värdefullt verktyg skulle tas bort är förstånd! Jag slog helt enkelt Windows-tangenten, typ försvarare, klicka på Windows Defender och välj sedan anpassad genomsökning, Note to self:. Stift Windows försvarare startskärmen.

Tack för att dela denna! Detta är ovärderligt. Jag känner mig mycket säkrare nu att kunna skanna nedladdade filer innan jag öppnar dem. Lysande hemsida Guys, hålla upp det utmärkta arbete!

Här är ett annat sätt: Skapa följande kommandofilen och placera den i mappen SendTo

@ECHO OFF, Echo% 1, “C: \ Program Files \ Windows Defender \ MpCmdRun.exe” Scan -ScanType 3 -File% 1; PAUSE

Ok, så jag är osäker på något. När jag kör detta på en fil / mapp .. Jag ser ett konsolfönster kort dyka upp och sedan försvinner. Jag kör Win 8 64-bitars. Någon annan som har detta problem?

Tack så mycket för detta, jag faktiskt inaktiv Windows Defender och installerade AVG bara på grund av det här problemet. Efter AVG stank förödelse på mitt system jag bort det och var tvungen att gå tillbaka till att använda försvarare, men nu detta kommer att lösa problemet jag hade!

repa min kommentar ovan, jag inte får möjlighet att skanna filer alls, och när jag försöker skanna en mapp jag får samma problem som böna ovan. Tillbaka till ritbordet antar jag.

Det finns ett stavfel i den nedladdningsbara registerfil.

Instruktionerna uppger att ikonen bör sättas till,% Program% \\ Windows Defender \\ EppManifest.dll

Men efter att ha kört registerfilen, fann jag att denna post hade skapats med enkla snedstreck i stället för två. ändrade det och det fungerar bra nu.

Jag har ett problem när klicka på “skanna med wd försvarare”, “fönster kan inte komma åt den angivna enheten, sökvägen .. Du kanske inte har rätt behörighet att komma åt objektet.”; Windows 8 64bit enda språk. Någon idé?

samma fråga som Jerrod. Jag får inte möjlighet att skanna på filer, mappar bara. Mapp scan verkar fungera, dock. Behöver bara att testa den på en tillräckligt stor mapp så det tar tid. 🙂

Fungerar bra med mappar – kanske bara för att vi gjorde det under Dator \ HKEY_CLASSES_ROOT \ mapp \ shell, -), jag har lagt till samma nyckel under Computer \ HKEY_CLASSES_ROOT \ * \ shell – och nu arbetar både med mappar och filer, jag har. ändrades också standardkommandotangenten till, “C: \ Program Files \ Windows Defender \ MpCmdRun.exe” Scan -scantype 3 -fil “% 1”, så nu fungerar även med filer som har – (minus) i deras namn

Några av vitt brus hörs på analoga TV-apparater och radioapparater avstämda till oanvända frekvenser genereras av kosmisk strålning kvar från Big Bang.