hur du lägger till wi-fi till en stationär dator

Wi-Fi blir allt vanligare i stationära datorer, men inte alla stationära datorer har det. Lägg till Wi-Fi och du kan ansluta till Internet trådlöst och värd Wi-Fi-hotspots för dina andra enheter.

Detta är en enkel, billig process. Köp rätt lilla adaptern och du kan även ta den med dig, snabbt lägga Wi-Fi till alla skrivbord du stöter på genom att ansluta en liten enhet i USB-porten.

Är du nöjd med din stationära dator nätverksanslutning, och du inte verkligen känns som du vill att Wi-Fi? Det är okej. Men fördelarna med Wi-Fi är svåra att ignorera. Med Wi-Fi, kan du placera din dator var du vill i hemmet eller på kontoret, så länge det finns ett eluttag i närheten. Du kan sedan ansluta den till routern utan att köra en Ethernet-kabel.

Wi-Fi skulle också tillåta dig att vara värd en Wi-Fi-hotspot på din dator, så andra enheter att ansluta via sin Internet-anslutning. Låt oss säga att du har en arbetsdator anslutas direkt till en Ethernet-port och det finns ingen Wi-Fi. Lägg till Wi-Fi till datorn (du ahve göra är att ansluta en enhet till en USB-port) och sedan kan du ansluta din smartphone, surfplatta, bärbara spelkonsol, och andra enheter till datorn via Wi-Fi, få tillgång till dess trådbunden Ethernet-anslutning.

Om du är nöjd med din nuvarande Ethernet-anslutning, det finns ingen anledning att kasta bort kablarna och gå trådlöst. Bra gamla Ethernet-kablar är fortfarande användbara – de kan erbjuda högre hastigheter och lägre latens än Wi-Fi. Men Wi-Fi inte erbjuder sina egna fördelar.

Precis som du kan lägga till Bluetooth till en gammal dator helt enkelt genom att koppla en liten Bluetooth dongle till USB-porten, kan du lägga till Wi-Fi till en dator utan Wi-Fi helt enkelt genom att ansluta en USB-till-Wi-Fi-adapter.

I grund och botten är detta bara en liten liten dongel som du ansluter till en USB-port. Den har en Wi-Fi-radion i den, och datorn kan använda den för att ansluta till Wi-Fi. Det behöver inte vara en liten dongle, men – större modeller med inbyggda antenner finns.

Detta är ett enkelt och billigt alternativ. Du kan köpa en USB-till-Wi-Fi-adapter för så lite som $ 10 på Amazon. Det är ett enkelt sätt ot lägga Wi-Fi i princip vilken dator som helst, bara genom att ansluta en enhet till USB-porten. Du kan lämna den lilla lilla enheten i en ledig USB-port och glömma det är där eller ta med dig så att du kan alltid lägga till Wi-Fi till en stationär dator du stöter på. Detta är ett bra sätt att lägga till Wi-Fi till en Raspberry Pi också

Det finns också mer traditionella metoden att uppgradera din stationära datorns interna. Detta kommer att innebära att öppna din dator upp och installera en dedikerad intern Wi-Fi-kort i en PCI Express-kortplats, PCI Express-minikortplatsen, eller en liknande typ av facket. Förutsatt att datorn är utformad för att enkelt öppnas och har en ledig kortplats för ett expansionskort, bör detta fungera bra.

Om du byggt din egen dator, är denna enkla. Om det är en färdiga stationär dator som aldrig var avsedd att öppnas eller uppgraderas, kan du ha ett problem.

Dedikerade interna Wi-Fi-kort kan potentailly ha bättre mottagning än små USB-adaptrar, särskilt som de kan innehålla större antenner som sticker ut på baksidan av din stationära dator.

Räkna med att betala någonstans mellan $ 15 och $ 35 för en av dessa på Amazon. Innan du köper en, se till att datorn har en ledig plats av lämplig typ och att du känner dig bekväm att installera det på egen hand. Förutsatt att du kan få din dator lätta att öppna, bör det bara vara en fråga om att stänga ner det, öppna den, skruva in kortet stänga datorn upp igen, och starta upp.

När du är klar, kommer datorn att kunna ansluta till Wi-Fi precis som din genomsnittliga laptop. Du kan behöva installera drivrutinerna som medföljde Wi-Fi hårdvara först, men.

Image Credit: miniyo73 på Flickr, Clive Darra på Flickr, Bastiaan på Flickr

Gå inte bara lägga till en WiFi-adapter till din arbetsdator och dela den om du inte har wifi på jobbet … allvarliga konsekvenser för säkerheten, och du kan få sparken.

Kontrollera med din chef eller IT-avdelningen innan ens överväger detta.

Holy Moly … är jag tillbaka i 2002?

Vad nästa?

Dags att bli av med det gamla roller mus för en ny optisk ett!

Varför din nästa dator kanske inte behöver en diskettenhet?

AGP-kortplats förklaras?

Så … I en artikel om stationära datorer, alla bilderna visar bärbara datorer som “uppgraderas”.

Var dessa lager bilderna bara billigare eller var det något annat?

Fördelar / nackdelar med varje? Är USB-donglar långsammare än de interna kort? Jag är säker på att det beror på vilken dongle kontra vilket kort, men i allmänhet? Eller är förlusten av en USB-port den största con till USB dongle?

Jag använder en USB-port för att koppla in en sladd och en liten enhet med antenner i slutet för att ansluta min 5-åriga Dell 518 Stationär dator topp vårt hem WiFi eftersom det har kommit att bli alltför långt bort från routern att använda en nätverkskabel. Jag är inte nöjd med det eftersom varje gång jag startar om datorn, jag måste installera om enheten för att ansluta mig till WiFi! Ja, jag har gått till företagets hemsida för att försöka hitta drivrutiner, osv, men jag kan inte verkar komma ifrån detta krångel vid omstart tid. Har någon några förslag? Jag menar, om jag köper en dongle från Amazon, kommer det att fungera bättre utan allt detta besvär? Jag skulle uppskatta några förslag. Tack.

Jag har använt donglar i mitt sovrum och vardagsrum datorer i många år med ut några problem. Jag skulle rekommendera dem. De startar strax tillbaka upp till internet varje gång utan problem precis som en bärbar dator skulle.

Xhiejh8Z4d

Tack så mycket. Det finns inget annat jag kan säga. Tack.

Greg_Dolecki

Skickat från Yahoo! Mail på Android

Det finns 2 möjligheter. En är att du har Intel chipset för USB – som suger big time. Andra är att din externa enhet inte stöds av M $ ‘s inbyggda förare.

Jag köpte tre Ralink chip baserade USB-donglar från AliExpress för $ 2.50 varje levereras till min adress i New Jersey. Win 7 Ultimate erkänt enheten och installerat drivrutinen automatiskt. Har aldrig haft några problem under de senaste 6 månaderna av minst 12 timmars daglig användning på 3 olika datorer. Naturligtvis har jag inte haft behov av att testa den på någon av mina mobila enheter. Min erfarenhet har varit att den inbyggda WiFi-enheter har oftast bättre anslutning sedan någon av addon Gizmos.

Pmshah1946, Tack så mycket liksom,. Greg_Dolecki

Medan människor tenderar att bli ganska obekväm när deras hud temperaturen når 100 ° C, katter har en mycket högre tolerans för förhöjda hud temperaturer och inte blir obekvämt tills deras hud temperaturen når ca 126 ° F.