hur du redigerar dina bilder med Apples foton ansökan

Bilder släpptes som en del av en större OS X-systemuppdatering (10.10.3). Appen är tänkt att ersätta iPhoto som de flesta Mac-användare är go-to bildprogram. Som sådan, har det fått en hel del grundläggande men nödvändiga fotoredigeringsverktyg i det.

Vi har tidigare infört bilder när vi diskuterade hur man flyttar sitt bibliotek till en annan plats, samt vad varje användare bör veta om dess delningsinställningar iCloud. Men fram till denna punkt, vi har inte riktigt pratat om själva ansökan.

När du först börjar använda Foton på OS X för första gången, det inte blir genast uppenbart att du kan redigera med det. Du måste fortfarande välja ett foto eller foton och öppna dem i redigeringsläget.

På “Bilder” vy, allt kommer att arrangeras av datum. Den här vyn kan du bara redigera bilder en i taget.

Pilarna bakåt låter dig ta en mycket bredare syn på saken, vilket är användbart för att snabbt sortera igenom biblioteket om du har en hel del innehåll.

Om du klickar på “Album” syn, då kan du välja “Alla bilder” (eller någon annan skiva som du har sorterat dem). Detta är det enklaste sättet att redigera en grupp bilder, snarare än att behöva välja var och en för sig.

I Allt Bilder albumvyn till exempel dubbelklicka på en bild för att göra den större. Härifrån kan du använda piltangenterna för att gå igenom dina bilder.

Här ser du att du kan visa eller dölja den delade vyn som visar alla bilder i ditt album. Använd reglaget för att zooma in eller ut.

Med ett foto vald, det finns alternativ i det övre högra hörnet för att markera den som en favorit, se sin information, och viktigast av allt, “Redigera” det.

Redigeringsläget är mycket annorlunda från visningsläge. När du klickar på “Redigera ,, ansökan blir mörk och verktyg visas längs den högra kanten av fönstret.

Observera att det är i allmänhet en hel del likheter mellan OS X foto redaktör och iOS foto redaktör. Båda delar en enda klick “Förbättra” -knappen, en “Crop” -knappen, filter, inställningsmöjligheter och ett “Röda ögon” remover.

Bara om allt är densamma förutom OS X foton separerar beskära och rotera funktioner, och lägger till en “Retouch” -knappen, som ger dig möjlighet att smeta ut små skavanker och ofullkomligheter.

När du redigerar dina bilder, kan du klicka på knappen “BEKLÄ till original” att ångra ändringarna, eller klicka på “Klar” för att avsluta och / eller åta sig dem.

Observera, när du klickar på “Klar” du är inte nödvändigtvis klar. Du kan fortfarande gå tillbaka till det foto du just redigerat och återgå till den ursprungliga.

Kanske du vill redigera dina bilder och spara den som en ny. Klicka på menyn “File” när du tittar på din bild (spelar ingen roll om det är i Visa eller redigeringsläge) och välj “Export”. Du kan sedan exportera som bild (eller så många som du har valt) eller den omodifierade original (s).

Som ni kan se, är verkligen lätt att använda foton för att redigera dina bilder och det ger dig tillräckligt med verktyg för att göra alla utom de mest avancerade funktioner.

Ja, de är mycket grundläggande och kommer inte att närma sig den typ av makt du har med program som Photoshop, Gimp, eller ens något som Picasa. Men det är okej, bara att kunna göra enkla grödor, eller använda filter, eller justera ljusstyrka och kontrast, är ofta mer än tillräckligt för de flesta av oss.

Bäst av allt, och det är här programmet verkligen skiner, när du gör några ändringar, är de upprepar på alla dina enheter som är anslutna till ditt iCloud-konto. Detta innebär att om du vill använda din Mac för att redigera dina bilder snabbt kommer dina ändringar visas på din iPad, iPhone eller iPod Touch.

Om du har några kommentarer eller frågor du vill erbjuda, lämna dina synpunkter i vårt diskussionsforum.

Japan-baserade YKK Corporation tillverkar mer än 90% av världens blixtlås.