hur du säkerhetskopierar din webbaserade e-postkonto med hjälp av Thunderbird

Om Gmail skrämma tidigare i veckan har du funderar på att säkerhetskopiera din Gmail eller andra webbaserade e-postkonto, vi är här för att hjälpa. Läs vidare för att lära sig att säkerhetskopiera dina webbaserade e-post med öppen källkod e-postprogram Thunderbird.

Om du missade det, tidigare i veckan Gmail drabbats av en ovanlig serie av buggar som ledde till 0,02% av Gmail-användare att hitta sina inkorgar helt tom. Den goda nyheten är att glitch var fast och inga faktiska uppgifter var förlorad (de återställs den försvunna e-post från band säkerhetskopior som var opåverkade av problemet). Även om det är underbart ingen förlorade några viktiga e-postmeddelanden det är också mycket oroande. Inte varje “Oj, vi förlorade data!” Scenario slutar så bra. Idag ska vi gå igenom säkerhetskopiera din e-post med hjälp av gratis och robust öppen källkod ansökan Thunderbird.

Du behöver inte mycket för denna tutorial, bara några minuter att ställa upp och följande

För den här guiden kommer vi att använda Thunderbird för Windows och Gmail. De steg vi ska guida dig genom, men kommer att arbeta för Thunderbird på alla operativsystem och för alla webbaserade e-postleverantör som gör att du kan få tillgång till e-post via en tredje part klient-i själva verket, Thunderbird gör ett utmärkt jobb att detektera nödvändig information bara från din e-postadress.

Beroende på den webbaserade e-post du använder kan du behöva aktivera åtkomst innan du fortsätter. I fallet med Gmail, vår testservice för detta handledning, måste du gå till Inställningar -> E-postinställningar -> Vidarebefordran och POP / IMAP och sedan växla följande inställningar 1. Aktivera POP för alla mail och 2. När meddelanden hämtas med POP behåll Gmails kopia i Inkorgen.

Installera Thunderbird är rakt framåt, men det finns några saker du kanske vill överväga utifrån dina behov och önskan om ytterligare säkerhetskopior. Om du är en Windows-användare kan du överväga att välja att installera Thunder portabel så att du kan ha en helt fristående installation lämpar sig för överföring / säkerhetskopiera till en USB-enhet. Dessutom, beroende på vilken backup tjänst du använder och hur mycket utrymme du har, kan du överväga att installera Thunderbird till din Dropbox (eller liknande tjänst) katalog så att din lokala backup också kommer att lagras på distans.

Om du är nöjd med en lokal säkerhetskopia (eller din backup tjänst haffar hela enheten på en gång) gå vidare och fortsätta med installationen utan några ändringar.

Efter att ha kört Thunderbird för första gången, gå till Verktyg -> Kontoinställningar och klicka sedan på Konto åtgärder (som ligger i det nedre vänstra hörnet).

Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på Fortsätt. För ett stort antal webb-postleverantörer Thunderbird kommer automatiskt fylla i informationsservern (artighet av Mozilla ISP Database) som sett i skärmdumpen nedan. Vi kommer att byta från standardvärdet IMAP att POP. Om du planerar att använda Thunderbird som din dagliga e-postklient, skulle IMAP vara en överlägsen val (IMAP kan du arbeta med e-post som en fjärråtkomst fildelning i stället för att hämta den till din lokala dator). För vår arkivering ändamål, dock är POP en överlägsen val eftersom det lätt och utan krångel kommer att ladda ner alla gamla e-postmeddelanden (inte bara nya). Om du befinner dig som vill använda Thunderbird som en heltid klient, kan du enkelt byta tillbaka till IMAP när du har ett arkiv av dina gamla e-postmeddelanden.

Klicka på Skapa konto och du är i näringslivet. Thunderbird kommer autentisera ditt konto mot servern och varna dig om autentiseringen misslyckas. Baring att du befinner dig tillbaka på skärmen Kontoinställningar.

Medan vi är fortfarande i fönstret Kontoinställningar vi måste kontrollera några mycket viktiga inställningar innan de lämnar. Klicka på Server Settings på ditt konto inloggningsnamn på vänster sida av fönstret. Vi behöver göra några justeringar här. Ändra Sök efter nya meddelanden var 10 minutinställningen till 1 minut. För första nedladdningen behöver vi kontrollfrekvensen riktigt höga. Se också till Lämna meddelanden på servern kontrolleras och avmarkera Som längst … och Tills jag tar bort dem.

Innan vi lämnar konfigurations scenen, klicka på Skräppost på toppen av den vänstra kolumnen och avmarkera Aktivera skräppostkontroll … är Thunderskräppostfiltrering bra när du använder den som en primär klient men vi gör inte vill göra något annat än en rak nedladdning av våra budskap. Under diskutrymme se Ta inte bort några meddelanden kontrolleras (det borde vara, som standard). Denna operation är helt backup-orienterad. Vi vill inte Thunder få några kloka idéer och ta bort något.

När du är klar klickar du på OK i hörnet och återgå till huvudThunderinstrumentbrädan. Om Thunderbird inte redan hämtar e-post, klicka på Hämta Mail i hörnet för att starta processen.

Vid denna punkt är allt på autopilot. Thunderbird kommer att fortsätta att kontrollera din e-post varje minut och hämta nya meddelanden bit för bit. Här är en av de egenheter av POP nedladdning, kommer varje parti vara cirka 400-600 meddelanden i storlek. Du kommer aldrig att se en massiv nedladdning av all e-post på en gång. Var beredd, om du har en stor konto, för att lämna den igång ett tag. När det gäller vår testkonto tog 37 partier att ladda ner alla 17,000+ e-post som går tillbaka nästan ett decennium.

När hämtningen är klar har du en up-to-date backup av din Gmail (eller annan webbaserad e-post) konto. Allt du behöver göra i framtiden drivs Thunder att ta de nyaste e-post och uppdatera ditt arkiv.

När jag ställer in Thunderbird att göra detta ungefär ett år sedan, jag ställer också upp som en automatisk uppgift i iWindows att lansera 05:00 söndag, tisdag, torsdag och lördag, och avsluta (väl, kraft krasch) på 6:00, eftersom om jag hade haft att komma ihåg att starta den var så ofta, skulle jag så småningom glömmer.

Mycket underbar artikel. Men kan jag få alla skickade meddelanden också ???

Hej killar

Inte säker på om dina artiklar har orsakat anissue på Gmail. Jag var att få 437 e-postmeddelanden per parti natten har det sjunkit till 2 meddelanden;. Inte säker på om Gmail servrar är överbelastade eller de har ett gasreglage på. Men på 2 messagers per minut det tar 4 år att säkerhetskopiera. 🙂

Låter hoppas att det försvinner.

Thorrrr

Detta är typ av meningslöst. Gmails servrar är väl backas upp … och varje avbrott kommer sannolikt bara att pågå ett par timmar.

Tja, har du inte ange hur man backup post i Yahoomail eller Hotmail med Thunderbird. Vänligen ange hur?

cambo

Definitivt inte meningslöst. Jag har varit utan Gmail för fyra dagar! Jag är nu forskar andra alternativ för min e-post som jag inte kan acceptera att nekas tillträde under så lång tid. Dessutom fanns det ingen kontakt från Gmail, trots mig att skicka ett antal e-postmeddelanden till dem.

Det var mycket oroande, eftersom initialt varningen helt enkelt sade att kontot var inte tillgänglig men skulle vara tillgänglig inom kort. Nästa dag jag försökte logga in och det sa min konto hade inaktiverats på grund av “upplevda kränkningar av Google T & C: s” !!! Tre dagar senare, utan någon kontakt, är mitt konto nu tillgänglig igen, men verkar inte fungera korrekt ännu.

Kostnadsfri eller inte, har den här typen av problem lämnade mig orolig och jag kommer att flytta bort från Gmail. Medan kontot var oåtkomlig, kunde jag inte komma till någon av mina gamla e-postmeddelanden och hade ingen aning om jag någonsin skulle kunna få dem tillbaka. Inte acceptabelt, sorry!

Eftersom du föreslår att du använder POP / IMAP som fungerar bra med Gmail … det vanliga Yahoo! Mail-konto ger inte POP eller IMAP fjärrhantering, det webbaserade bara … eller har jag missat något ?? Såvitt jag är orolig, måste man registrera sig för Yahoo Pro för varje vidarebefordran eller andra funktioner.

Alltför många väderkvarnar …

Microsoft Outlook gör också samma jobb

@ Quizote … du är rätt. Man måste köpa en Yahoo Plus e-postkonto (ca. $ 20 / år) för att kunna använda den här metoden att säkerhetskopiera e-post. Naturligtvis får du bonus i form av ingen reklam.

Istället för att köpa en Yahoo Mail Plus-konto, kan det vara bra att gå för “Microsoft Exchange Online” e-postkonto (om man är villig att betala) det kostar cirka 20 £ per månad och ger 5 brevlådor med fantastisk tillgång hastigheter och stöd.

thanx, fungerar bra med gmail, att inga fler övervakningsläsarflikar övervaka mina multipliable Gmail-konton, jag kan göra allt detta med thunderbird

Om du arkiverar saker i Gmail detta inte kommer att beröra det, inte heller kommer det beröra vad du har skickat, som kan vara lika värdefullt.

Min lösning var att konfigurera Thunderbird med IMAP och ange mappen All e-post för att göra en fullständig offlinesynkronisering. Detta kommer att ta ett tag. När det är gjort, skapa en lokal mapp och Kopiera (inte klippa) Alla mail i den lokala mappen och namnge det efter dagens datum. Sedan efter att inrätta ett annat konto i POP-läge kommer att hålla en konstant trickle nya saker, men inte saker som har sänt dig så ha det i åtanke.

men om jag alltid har post lagras i separata mappar i mitt Gmail-konto, hur man får dem backas upp?

Allt bor i Alla mail, så det kan inte sorteras men det backas upp. Om du låter Windows Vistas eller Windows 7: s eller OS X indexering indexera dina Thunderbird mappar kan du använda den för att söka snabbt för något. Thunderbirden har en sökning också. Även om du installerar Google Desktop för Linux Jag tror att det kan indexera e-post för (kontrollera dess inställningar).

Om du inte har något emot redundans, kan du också ställa dessa etiketter i Gmail ska synkroniseras via IMAP (det är en kryssruta i etiketter inställningssidan i Gmail), sedan när du startar Thunderbird det kommer att visa dessa etiketter som mappar. Högerklicka på dessa mappar och ställa dem för användning offline och de kommer att hämta allt inte bara ämnesrubrikerna (igen, ha tålamod, som kan ta lång tid om du har massor av saker).

Kan jag visst att ladda ner (tillbaka) endast en specifik mapp, inte Alla mail?

Endast en komplett Viking hjälm någonsin har återhämtat sig och det inte har vingar eller horn (smyckningar sätta på Viking hjälmar för teaterföreställningar hundratals år senare).