hur du skapar din egen anpassade ubuntu live-cd

Vi älskar Live-CD, men det är ett besvär att installera samma paket varje gång du behöver göra en virussökning eller återställa oavsiktligt raderade data. Vi visar dig hur man rullar egen Ubuntu Live CD, med alla paket som du vill, och ännu mer fina anpassningar.

Verktyget som vi kommer att använda kallas Reconstructor, som är en fri webapp som låter dig rulla dina egna Ubuntu och Debian-cd.

Komma igång

Det första steget, som nämnts ovan, är att registrera dig för ett konto. Klicka på Registrera dig länken och fyll i formuläret som visas.

Bekräfta ditt konto genom att klicka på en länk som kommer att skickas till dig, och sedan logga in.

Du kommer att välkomnas av Reconstructor s viktigaste gränssnittet. För att skapa anpassade Ubuntu CD, klickar du på knappen Skapa projekt i den vänstra kolumnen.

Fyll i grundläggande information om ditt projekt. I vårt fall kommer vi att anpassa en Ubuntu 9.10 Live CD, för att inkludera några användbara verktyg som vi har täckt på How-To Geek i det förflutna.

Anpassa din CD

I huvudprojektet skärmen, kommer du att få ett antal alternativ att ändra. Vi kommer att börja med att lägga till i vissa paket som inte ingår i Ubuntu som standard.

Klicka på plusikonen bredvid Packages etiketten.

Skriv in namnet på paketet du vill lägga till och klicka på Sök. Alla Ubuntus förråd är aktiverade, så ingen anledning att oroa sig möjliggöra universum eller mulitverse. När du har hittat det paket du vill lägga till, lägga till en check till rutan till höger och sedan klicka på Lägg till.

Reconstructor erbjuder också en rad andra anpassningar, som att ändra standard tapet eller lägga till ett stänk bild – du kan även lägga till en GConf nyckel om du vill flytta fönstret knapparna i Ubuntu 10.04.

Dessa anpassningar finns i avsnittet moduler. Klicka på plusikonen bredvid moduler för att se alla alternativ.

En modul som vi kommer att använda kan du installera ett deb-paket. Vi vill inkludera avast! virusskydd till vår live-cd, men det är inte på något förvaret.

Lägg en check till Installera deb Paket 0,1 modul och klicka på Lägg till.

I huvudprojektsida, klicka på Installera deb paketet länken under Moduler rubrik. Därifrån kan du välja deb-paket och ladda upp den.

Om du vill samarbeta med en annan person, kan du lägga dem i medlemmar avsnittet och projektet kommer att dyka upp i sektionen gemensamma projekt.

Du kan också märka ditt projekt, men just nu taggarna inte göra mycket. Det finns också några avancerade saker du kan göra med Post Script Editor, om du är så benägna.

I slutändan, vår Boot CD projektsida ser ut så här.

Ladda ner din CD

När du är klar att skräddarsy, är det dags att skapa an.iso att du kan bränna och prova! I huvud Reconstructor skärmen, klicka på kugghjulet i uppsättningen av ikoner nära toppen på skärmen.

Detta startar byggprocessen. Det kommer att ta lite tid för CD-skivan som ska byggas (cirka tjugo minuter för oss). Under tiden kommer det att läggas till i sektionen Jobb av gränssnittet. Du kan klicka på etiketten att se hur byggprocessen fortskrider.

Men det finns ingen anledning att hålla klicka och kontroll – när byggprocessen är klar får du ett e-postmeddelande till den adress som du använde för att registrera dig för Reconstructor tjänsten.

Projekt länken startar an.iso nedladdning, som du sedan kan bränna och prova.

Att sätta din CD på ett flashminne

Men om du inte vill bränna en CD, eller bara föredrar att använda ett USB-minne, kan du göra en startbar flash-enhet enkelt med hjälp av Universal USB Installer (i Windows). Vi berättar mer om detta verktyg i det förflutna, eftersom det är ett trevligt och enkelt sätt att göra ihärdiga och icke-ihållande start flash-enheter.

Om du vill skapa en icke-ihållande startbar flash-enhet, sedan i Universal USB Installer fönster, välj “prova några andra Live Linux ISO” från listrutan och bläddra för att hitta the.iso du hämtade från Reconstructor.

Om du vill göra en ihållande flash-enhet – en som kommer ihåg de alternativ du anger och ytterligare paket som du installerar i Live-CD miljö – du kan göra det med ett litet trick.

I Universal USB Installer fönstret väljer den version av Ubuntu som du använde som en bas för projektet i Reconstructor. Byt namn the.iso som du hämtat från Reconstructor att matcha vad Universal USB Installer ber om. Välj sedan hur stor du vill att ihållande partition att vara!

Oroa dig inte, kommer flash-enheten fortfarande starta upp som en vanlig Ubuntu Live-CD.

Och när du kommer till skrivbordsmiljön, kan man se att ytterligare anpassningar du gjort genom Reconstructor är där.

Reconstructor är en stor fri webapp för att göra dina egna Linux-skivor. Om du inte är bekväm med att använda webapps, då kan du också ladda ner öppen källkod Reconstructor motor av sig själv. Du kan även exportera projekt görs på webapp och använda motorn lokalt så att du inte behöver ladda ner en big.iso fil!

länkar

Gör du egna anpassade Ubuntu CD med Reconstructor

Ladda ner Universal USB Installer från Pen Drive Linux

Tack, det här är bra. Jag har bara en 4 GB USB att arbeta med just nu och detta kommer att göra det mycket enklare att bara göra de program som jag vill passa och har extra utrymme.

Bra artikel! Jag använder det nu.

I Avast artikeln, dina instruktioner nämna att köra via terminal

sudo sysctl -w kernel.shmmax = 128000000

och sedan ange registreringsnyckeln på Avast första körningen.

Eftersom detta är en Live CD, är det sätt att göra detta inifrån Reconstructor? Annars skulle jag behöva ange kommandot och reg nyckel varje gång.

Tack för artikeln

Detta är ett bra verktyg !!! Jag ser fram emot att prova det när jag kommer hem i kväll. En snabb fråga, vad händer om jag vill lägga till några ppa som inte finns i Ubuntus repor. dvs Medibuntu, ubuntu tweak, VirtualBox, playdeb, bisigi teman, etc. Finns det något sätt att jag kan lägga till dem i rekonstruktören bilden innan spinning det? Tack.

-Spydey

@Nathan Gray

Ja, jag tror du kan bara tillägga att linjen i Post Script Editor.

@Spydeyrch

Ja, det finns en modul för att lägga energiköpsavtal och andra Apt förråd.

varje gång jag klickar på länken jag får en 502: Bad Gatway fel. Jag hade redan gjort ett konto och byggt en bild så inte säker på vad som händer ….

eftersom jag är ny på allt detta vad som är ubuntu och vad är det som används för den här webbplatsen jag ser det varje där finns det något sätt jag kan återvinna min förlorade Windows-tangenten det har varit en mycket lång tid utan att det vänligen och tack Jag vill inte betala för en ny är det ett sätt att upp klass till windows 7 utan att betala tack

värdefulla ibnformation där, tack för att skriva detta ..

Jag kunde skapa en anpassad CD precis som den som visas här. Men bilden är 777 MB, som är för stor för att få plats på en CD, (som rymmer ca 700 MB). Jag försökte ta bort alla paketen, bara hålla Avast modulen att jag behöver mest, men den resulterande bilden är fortfarande för stor, på 755 MB,. Sedan försökte jag lägga till Postscript linjen, för att avinstallera Openoffice, men det var inte t relevant eftersom det inte ingår i live-cd. Jag skulle vara mycket intresserad om det finns ett sätt att ta bort vissa funktioner, för att komma till 700 MB, så att bilden passar på CD. Alla förslag mycket uppskattat.

Detta är inte längre fri. De kräver $ 5 för att aktivera ditt konto som ska betalas månadsvis via PayPal. Thats synd eftersom jag försökte göra det lite för sent.

prova UCK ubuntu anpassa kit …

Pendrive Linux har aldrig fungerat för mig under Windows 7. Jag kan inte skapa arbetsstart live-USB-åtminstone inte från min Kingston Data medlems 4GB USB-minne ..

Det är inte möjligt nu …………. vi har att betala $ 5 …

Tjänsten är inte free.You behov av att betala $ 5

6205, det är en mycket mer tillförlitlig för att ladda ner GParted levande iso för inställning aktiva partitioner, som gör din partition / USB (startbar). PendriveLinux är en fantastisk verktyg, så länge du förstår vad det faktiskt gör. Du bör partition, formatera och flagga USB lämpligt innan du kör PendriveLinux, även om jag inte tror att flagga din huvudsakliga partition som aktiv / boot är nödvändigt (jag tror att det finns ett alternativ i PendriveLinux GUI).

Jag har lyckats göra min egen skräddarsydda ubuntu 10.04. Döpte om det Ricbuntu (för min Suzuki 1411 HKS Laptop – 256 9300M GS Nvdia). Begagnade Karmic s (9,10) Grub2 Kernel att fixa min tom skärm problem under uppstart och installerade det utan några brister. Även med förinstallerade program som Ubuntu Tweak, Grub Customizer, APTonCD, Gparted och andra. Vet inte exakt hur, men jag bara använt Remastersys och gjorde vissa uppdateringar att göra det. Installera funktionen även tillgänglig från uppstart på liveläge. Problemet är att det handlar om 3,3 GB. Följ min VID vidare, youtube: http://www.youtube.com/watch?v=YvemWx0qqII och http://www.youtube.com/watch?v=z6dDNVSWxgM

Slutligen på min Wonder hur du lägger: http://www.wonderhowto.com/how-to-upgrade-ubuntu-9-10-karmic-koala-10-04-lucid-lynx-0125268

Tjänsten är inte free.You behov av att betala $ 5: –

Varför kan du inte ppl prova gratis och Open Source Ubuntu Anpassning Kit från Ubuntu ..

Det mycket enkelt att använda och anpassa CD beroende program vi vill ..

Biohazardsymbolet, tre par krökta utsprång skiktade över en cirkel, är en relativt ny skapelse, symbolen designades av Charles Baldwin, en Dow Chemical Engineer, 1966.