hur du tar bort datorns CMOS för att återställa BIOS-inställningar

Datorn lagrar låg nivå inställningar som tid systemet och hårdvaruinställningar i sina CMOS. Dessa inställningar konfigureras i inställningsmenyn för BIOS. Om du upplever en hårdvarukompatibilitetsproblem eller ett annat problem, kanske du vill prova att rensa CMOS.

Rensa CMOS återställs BIOS-inställningarna tillbaka till fabriksinställningar. I de flesta fall kan du rensa CMOS inifrån BIOS menyn. I vissa fall kan du behöva öppna datorns hölje.

Det enklaste sättet att rensa CMOS är från datorns BIOS inställningsmenyn. För att komma åt inställningsmenyn, starta om datorn och tryck på knappen som visas på skärmen – ofta bort eller F2 – att komma till inställningsmenyn.

Om du inte ser en nyckel visas på skärmen, kontakta din dators handbok. Olika datorer använder olika nycklar. (Om du byggt din egen dator, se din moderkorts handbok i stället.)

Inom BIOS, leta efter Reset alternativet. Det kan namnges Återställ till standard, lastfabriksinställningarna, Clear BIOS-inställningar, läs in standardvärdena, eller något liknande.

Välj den med piltangenterna, tryck på Enter och bekräfta åtgärden. BIOS kommer nu att använda standardinställningarna – om du har ändrat någon BIOS-inställningar i det förflutna, måste du ändrar dem igen.

Många moderkort innehåller en bygel som kan användas för att rensa CMOS-inställningarna om ditt BIOS är inte tillgänglig. Detta är särskilt användbart om BIOS är lösenordsskyddad och du inte känner till lösenordet.

Den exakta placeringen av bygeln kan hittas i moderkortets (eller dators) manuell. Du bör konsultera bruksanvisningen för mer detaljerade instruktioner om du vill använda moderkortet hoppare.

Emellertid är den grundläggande processen ganska lika på alla datorer. Vänd på datorn strömbrytare till off för att säkerställa att det är inte emot någon ström. Öppna datorns hölje och lokalisera hoppare som heter något i stil med CLEAR CMOS, CLEAR, CLR CMOS, lösenord eller CLR HSB – det är ofta nära CMOS-batteriet som nämns nedan. Se till att du är jordad så att du inte skadar ditt moderkort med statisk elektricitet innan du vidrör den. Ställ in bygeln till “klart” läge, slå på datorn, stänga den igen genom att ställa bygeln till ursprungsläget – och du är klar.

Image Credit: Eden Richardson

Om ditt moderkort inte har en tydlig CMOS jumper, kan ofta klara sina CMOS-inställningar genom att ta bort CMOS-batteriet och ersätta det du. CMOS-batteriet ger ström används för att spara BIOS-inställningarna – detta är hur datorn vet hur mycket tid har gått, även när det har varit avstängd ett tag – så tar bort batteriet kommer att ta bort kraftkälla och rensa inställningarna.

Viktigt: Inte alla moderkort har löstagbara CMOS-batterier. Om batteriet inte kommer att lossna, inte tvinga den.

Se först till att datorn är avstängd och du jordad så att du inte kommer att skada moderkortet med statisk elektricitet. Leta upp runda, platta, silver batteri på moderkortet och försiktigt bort det. Vänta fem minuter innan installerat om batteriet.

Image Credit: John Lester

Rensa CMOS ska alltid utföras av en anledning – som felsöker ett datorproblem eller rensa en bortglömd BIOS-lösenord. Det finns ingen anledning att rensa CMOS om allt fungerar som det ska.

Jag måste vara jordad? * Går till mamma och säger “Mamma, jorda mig om du kan! P” mamma säger “du jordad” * * rinner till moderkort, pommes frites hans moderkort med statisk elektricitet *

En hel del av tornen jag har gjort detta på att ta några sekunder efter att ha flyttat CMOS klar jumper och återställa makt att helt klar CMOS. De flesta av dem skulle signalera slutet av cykeln med ett “pip”. Enheterna var alla kommersiella arbetsstationer.

någon lösning för laptop? Jag har glömt sitt bios lösenord?

Hallå

Kan någon hjälpa mig? Efter BIOS har blixtrade (uppdaterad), jag stötte på många problem. Den mest ihållande verkar vara: Jag kan inte starta från någon CD / DVD längre. Därför kan jag inte göra en ominstallation av Windows 7 etc. Oavsett startsekvensen, det helt enkelt inte fungerar längre. Även en extern CD / DV RW fungerar inte.

Letat efter en lösning för 2 månader nu. Detta verkar en gång jag kom över tidigare men inte så väl förklaras.

Kan detta hjälpa till att lösa nämnda DVD / CD / USB boot misslyckande? Finns det någon risk för att återställa det?

Tack,. Hans Boutkan, Nederländerna

Såvitt bärbara datorer går jag fann enda som skulle rensa CMOS lösenord på min gamla Toshiba (glömma modell). CMOS Cleaner (http://www.pccmos.com/)

Du kan inte bara ta ett batteri av en bärbar dator som de flesta CMOS-batterier i bärbara datorer är fastlödda i. Jag kunde ha skickat det till Toshiba med ett ägarbevis och över $ 100 för att få dem klara det. Vid den tidpunkten, om jag inte kunde ha fått det rensas jag skulle ha spendera några hundra dollar mer på en annan dator i stället för att betala för lösenord till min egen dator.

Först ut – läs din manual (s) innan du utför någon hårdvara arbete – med det sagt alltid hålla dina papper, kvitton och handböcker. Nästa Jag får ett samtal för att få hjälp … Alltid säkerhetskopiera alla data, Använd alltid antistatiska lösningar innan röra din hårdvara …. För många gånger vänner och eller medarbetare läsa artiklar som denna och tror Hej det kommer att åtgärda problemet med ut att ta sig tid att tänka innan du hoppar i … ha kul – men vara smart och säkert om det ….

Svar till Hans

Jag tror att du verkligen måste försöka ta CMOS batteriet som i den här artikeln. Jag tror att det ska kunna upptäcka dina media för Windows 7. Dessutom vet du hur man ställer startsekvensen till din CD / DVD-ROM-enhet som har installationsskivan?

Det finns också en handbok för ditt system om du har en detaljhandeln dator. Det är normalt en fabrik skiva som du kan använda för att återställa datorn till fabriks (standard) inställningar på ditt system. Detta skulle vara din nästa bästa lösningen som du inte oroa dig för problem eftersom du börjar på nytt.

Detta hände med min igår 12.23.12 med att försöka överklocka min dator med en trasslat till spänningsinställningar. Min dator skulle inte starta så jag tog ut CMOS-batteriet och väntade på några minuter och datorn jag använde startat upp utan problem.

Miky är också korrekt. Du måste försöka att säkerhetskopiera dina data en gång eller två gånger i veckan för att skydda dina data om du behöver installera om Windows.

Jag hoppas att några av mina råd hjälper dig även om jag tror att det är 19:25 (24.12.12) din tid.

på många moderkort och bärbara datorer kan du också återställa BIOS till standardinställningar genom att trycka på knappen när du sätter upp

fab

Vad är “nyckeln”?

till fab, du inte nämnde “VAD KEY” i ditt inlägg för att återställa laptop?

Hej Miky och Tom

Thans för svaren och förslag.

Först av allt, jag gör en daglig schemalagd backup både till molnet och extern hårddisk,. Jag kommer att be en pro supporttekniker från Dell för att komma förbi och prova detta batteri problem. Jag är delvis funktionshindrade och obotliga sjuka als Ett resultat som jag inte kan göra det själv.

En fråga som dyker upp är: vad som kan hända om jag lyckas att återställa BIOS? Skulle / kunde det röra upp systemet ännu mer?

Alla BIOS-inställningar verkar OK. Jag kan ladda BIOS och kontrollera allt. Dessutom kan jag se startsekvensen och ändra det ändå jag kommer inte att men det spelar ingen roll, det håller på att starta från HD.

Återigen, tack för din hjälp och har en stor dag i förväg.

Vänliga Hälsningar

Hans; Nederländerna

UNPLUG hårdvara innan du arbetar på att det ska vara riktigt säker – strömmen Strömbrytaren är otillräcklig. BTW, år sedan på en gammal bärbar dator, det fanns ett sätt att rensa BIOS-lösenord genom att kortsluta två pinnar på skrivarporten, som bara var dokumenterade i en teknisk manual inte en vanlig användarmanual. Sparas behöva öppna fallet.

Detta skulle fixa en fläkt som kör på fel hastighet?

@hans kontrollera detta ut, kanske det kan hjälpa dig,. kanske HD är en brinner prio på din starthanterare om du kommer att ändra det till dvd / cd kanske det kommer att fungera. =)

How to Boot Your Computer From a Disc or USB Drive

Hans; Kontrollpanelen> Enhetshanteraren>; 1) @ DVD / CD-ROM-spelare: Ta bort alla enheter här. (Säga ja när bad), 2) @ IDE ATA / ATAPI-styrenheter: Ta bort alla här. (Igen … JA), (och … YES..THIS tar ett språng i “tro” ..), 3) Stäng Enhetshanteraren och tillbaka till skrivbordet,. 4) Starta om device..and Windows kommer att hitta och installera aLLT igen,. 5) Kontrollera CMOS-inställningarna bara för att vara säker på alla inställningar, och vara noga med att kontrollera / varv på den sekundära master & Slave IDE inställningar också. (Om dessa inte förvandlades on..reboot efter det är gjort.)

Nu bör du ha tillgång till alla enheter och kunna installera allt du behöver göra.

Anledningen till att jag vet att det kommer att fungera är att jag har haft att göra exakt samma sak att slutligen kunna använda min enhet efter tre månader körning Dell Techs och alla andra crazy..because alla mina BIOS-inställningar och alla “andra” inställningar var standard “Factory” inställningar … men mina enheter skulle inte work..I ändras även dem båda ut och fortfarande ingenting … men de gör i dag !!, (NO-ingen berättade för mig hur man gör detta antingen … det var min “sista desperat” försök !!), (Och detta var efter att återställa mina CMOS med batteri bort alltför).

Lycka till med jakten!!

Under vilka omständigheter skulle jag vilja rensa CMOS?

Hmmm undrar om detta kommer att hjälpa min dotter är död Acer netbook, som inte ens låta mig få tillgång till de allmänna bios, fungerar som bios är inte ens där. Men naturligtvis är en netbook, ingen CD till bot från och – utan tillgång till BIOS inte kan tvinga den att starta från någon annanstans (dvs. USB)

Vem som helst med någon ledtrådar råd om denna Jag älskar att höra från dig

Tänk din Internet-anslutning är långsam? New Horizons rymdsond kommunicerar med NASA på en glacial hastighet av 1 kilobit per sekund.