hur lätt att skicka e-post från Windows Schemaläggaren

Windows Schemaläggaren kan automatiskt skicka e-post vid en viss tidpunkt eller som svar på en specifik händelse, men den integrerade e-funktionen kommer inte att fungera mycket bra för de flesta användare.

Istället för att använda Schemaläggaren e funktion för att skicka e-post, kan du använda sendemail verktyget. Det låter dig bygga en enradig kommando som verifierar med en SMTP-server och skickar ett e-postmeddelande.

När vi täckt ställer in datorn för att skicka e-post när någon loggar in, fann vi att den inbyggda e-funktionen hade några frågor.

Även om du kan ange någon SMTP-server du vill, inte Schemaläggaren stöder inte autentisering, så att du kan inte ange ett användarnamn och lösenord för SMTP-servern. Den typ av SMTP-server de flesta användare har tillgång till (till exempel Gmails SMTP-server, eller en SMTP-server som tillhandahålls av din Internet-leverantör) kräver autentisering, så att den inte lätt kan användas från Schemaläggaren.

Om du kör en SMTP-server på den lokala datorn kan Schemaläggaren: s e-postfunktion vara användbart för dig. Dock kommer den genomsnittlige användaren behöver ett annat verktyg – det är där sendemail kommer in.

Först hämta sendemail, en fri (och open source) verktyg för att skicka e-post från kommandoraden. Extrahera den nedladdade arkivet till en mapp på din dator.

Därefter starta Windows Schemaläggaren och skapa en ny uppgift – kontakta vår guide till att skapa schemalagda uppgifter för mer information. Du kan skapa en uppgift som automatiskt skickar ett e-postmeddelande vid en viss tidpunkt eller en uppgift som skickar ett e-postmeddelande som svar på en specifik händelse.

När du når åtgärdsfönstret väljer Starta ett program i stället för Skicka e-post.

I Program / script rutan använder du knappen Bläddra och navigera till SendEmail.exe filen på din dator.

Slutligen måste du lägga till de argument som krävs för att styrka med SMTP-servern och bygga din e-post. Här är en lista över de alternativ som du kan använda med sendemail

server~~POS=TRUNC

-f E-post – E-postadressen du skickar från.

-s SERVER: PORT – SMTP-servern och port den kräver.

-xu ANVÄNDARNAMN – Användarnamnet du behöver autentisera med SMTP-servern.

-xp LÖSENORD – Det lösenord du behöver för att autentisera med SMTP-servern.

-o tls = yes – Aktiverar TLS-kryptering. Kan vara nödvändigt för vissa SMTP-servrar.

Om du använder Gmails SMTP-servrar, dessa är de serveralternativ du behöver

-s smtp.gmail.com:587 -xu you@gmail.com -xp lösenord -o tls = yes

Naturligtvis måste du ange din egen e-postadress och lösenord här.

destination Alternativ

-t E-POST – Destinations e-postadress. Du kan skicka ett e-post till flera adresser genom att inkludera ett mellanslag mellan varje adress efter -t alternativet.

-CC E-post – Alla adresser du vill CC på e-post. Du kan ange flera adresser genom att placera ett mellanslag mellan varje e-postadress, precis som med -t kommandot ovan.

-bcc E-POST – BCC version av CC alternativet ovan.

e-postalternativ

-u ÄMNE – Ämnet för din e-post

-m BODY – Meddelandebrödtexten i ditt mail.

-a ATTACHMENT – Sökvägen till en fil som du vill bifoga. Detta är valfritt.

Till exempel, låt oss säga att din e-postadress är you@gmail.com och du vill skicka ett e-post till person@example.com. Man skulle kunna använda följande alternativ

-f you@gmail.com -t person@example.com -u Ämne -m Detta är brödtexten! -s smtp.gmail.com:587 -xu you@gmail.com -xp lösenord -o tls = yes

När du har sammanställt alternativ, kopiera och klistra in dem i rutan Lägg till argument.

Spara din uppgift och du är klar. Din uppgift blir automatiskt skicka e-post på schemat (eller som svar på händelsen) du angett.

Det finns mycket mer du kan göra med sendemail, inklusive att integrera den i ett manus som automatiskt skickar e-post eller skapa en genväg som skickar ett e-post när du dubbelklickar på den.

Du kan göra detta med Power också.

Rätt på Buddy! Och denna lilla EXE gör konstigt. Fungerar mycket mycket mycket bra. Jag kan inte förstå hur kommer Big Blue Microsoft kan inte ge oss verktyg som arbetar för att göra den här typen av saker. De sätter funktioner på sin OS som inte kan användas på grund av tekniska begränsningar: det är lite dum.

Nu i tåget av tankar, är en annan dum en: anmälan i MS Outlook. Vad en värdelös sak. Vad som behövs är en bit kod för att se till att det finns en möjlighet att skicka ett påminnelsemeddelande tillsammans med poppar ut av anmälan, oavsett blir planerad i Outlook. Jag har sett KOMMERSIELL SW (PERRY till exempel), men jag kommer inte att betala ett öre för saker som borde vara direkt i Outlook till att börja med. Under tiden min palliativ är ett verktyg SW Karen Elverktyg: EMAILERII och Timer, med både jag uppnå samma resultat, men detta är en process i tillägg till Outlook. Jag skriver ett mejl i Emailer II (skicka det via MAPI setup) och PROGRAM är det dags att skicka den i nedräkningen verktyget: går ut vid önskad tidpunkt och dyker upp ett fönster talar om för mig tillsammans med en agent talar om för mig att det har gått ut . det är den typ av automation jag gillar.

Har lite problem med “sendemail” Jag har ställt in ett test efter dina instruktioner och få en op-kod (2), Händelse-ID 102 och det står uppgiften Färdig. Jag får aldrig e-post. Kommandotolken öppnas och stängs riktigt snabbt så att du inte kan se någonting. Detta är mitt argument: -s smtp.gmail.com:587 -xu engegebg@gmail.com -xp Ha1zzarD # -o TLS = auto -t engagebg@gmail.com -u Test -m Skydrive Färdig, jag har också försökt portar 465 & 25. jag vet att det; s något simplethat jag gör fel, men jag kunde använda viss vägledning som använder Schemaläggaren för mina säkerhetskopior och vill veta när de är klara,. Tack; BG

Trots populariteten av gag i teckningarna, har det aldrig funnits en dokumenterad instans av en struts begrava huvudet i sanden.