hur man ändra storlek på bilder i omgångar med hjälp av förhandsvisning i OS X

OS X Preview är den lilla bildvisare som håller på att ge. Förhandsvisning är så funktionsrik att det finns oftast ingen anledning att installera en annan bildvisare. Det kan även ändra storlek på en stor sats av bilder på en gång.

Ändra storlek i omgångar gör processen kort med vad som normalt skulle vara en mödosam och tidskrävande process, förutsatt att du ändrar storlek på alla dina bilder till samma dimensioner.

För att utföra ett parti ändra storlek, kan du antingen öppna Förhands från Dock och Arkiv> Öppna dina bilder …

… Eller så kan du välja en massa bilder i Finder, högerklicka på dem, och sedan välja Öppna med> Förhandsvisning.

Alla dina bilder ska öppnas i Förhands vänstra sidofältet.

Nu kan du gå igenom varje bild, klicka på menyn “Verktyg” och välj “Bildstorlek” för att ändra storlek dem en efter en. Men vi har ett bättre sätt. Först väljer alla bilder genom att klicka på menyn “Redigera” och sedan “Markera allt”, eller använda tangentkombination Kommando + A.

Nu kommer du att se att alla dina bilder är markerade, vilket innebär att de är valda.

Nu, klicka på menyn “Verktyg” och välj “Justera storlek …”.

Eftersom våra bilder varierande storlekar kommer bredd- och höjdvärdena säger att de har “flera värden”, men vi vet att vår bredd måste vara 325 pixlar för dem alla. Så skriver vi detta nummer och klicka sedan på “OK”.

Vi är inte klar, dock. För att göra dessa värden stick, måste vi rädda våra bilder. Återigen, vi har inte att spara varje separat. Eftersom alla våra bilder väljs, kan vi gå vidare och klicka på menyn “Arkiv” och välj “Spara”, eller använda kortkommandot Kommando + S.

När du har sparat, kommer du att märka att “Redigerad” notation i namnlisten försvinner.

Du kan använda detta trick med några andra ändringar du gör i flera bilder i Förhandsvisning, så att du kan rotera, justera färg och mer. Men för oss, är storleksändring bar ingen den mest användbara alternativet för våra syften. Utan tvekan kommer detta att vara en stor tidsbesparing för många människor som använder en Mac och förhandsgransknings appen.

Den vanligaste receptbelagda flaska färg är orange, färgen är precis rätt nyans för att förhindra ljus från att skada känsliga läkemedel, samtidigt som tillräckligt synligt ljus in i behållaren för att belysa innehållet.