hur man ändrar cmd + q kortkommando i OS X (för att stoppa oavsiktligt stänga appar)

Om du har tillbringat någon tid med Mac OS X, har du räknat ut att Cmd + W kortkommando stänger ett fönster eller flik, medan Cmd + Q-tangenten avslutas hela programmet. Problemet? Knapparna är rätt bredvid varandra, och alldeles för lätt att oavsiktligt slå! Här är hur man ändrar den.

Detta problem förvärras ytterligare när du använder ett program som Google Chrome, Safari eller Firefox, där du öppnar eller stänger flikar hela tiden, och förmodligen använda Cmd + W för att stänga bara aktuell flik. Om du inte är försiktig, du råkar träffa Cmd + Q i stället, och hela webbläsaren blir stängd.

Öppna fönstret Systeminställningar, och sedan gå ner till tangentbordet.

Nu växla till fliken Kortkommandon, och klicka sedan på den lilla plustecknet längst ner i fönstret.

Välj det program du kommer att mappa nyckeln för att skriva in den exakta titeln på menyalternativet i menytiteln rutan och sedan anpassa kortkommandot till något som du vill att det ska vara.

När du klickar på knappen Lägg till, kommer förändringen att vara omedelbar gå tillbaka till det andra programmet och titta på menyn, där du kommer att se den nya nyckeln är i kraft.

Tyvärr, måste du anpassa detta för varje applikation för sig, men det är åtminstone inte så svårt. I mitt fall var det egentligen bara en eller två applikationer bry med.

väl…. Jag måste säga att jag någonsin har använt Ctrl + Q och ctrl + w utan fel …

Efter att nyligen börjat använda OS X, genvägen jag skulle rekommendera att lägga till Chrome skulle vara F5 för uppdatering, eftersom de inte har genomfört det. (Annars har fastnat med Cmd + R, vilket inte är så lätt att trycka …)

Om du använder Dvorak, det finns ingen fråga, eftersom Q och W är på olika händer. Problemet kommer när du vill klippa något och stänga fönstret misstag … som jag antar skulle vara mycket vanligt om någon annan försöker använda datorn, eftersom Apple inte gör det enkelt att ha en fysisk Dvorak tangentbord.

genvägen Jag skulle rekommendera att lägga till Chrome skulle vara F5 för uppdatering, eftersom de inte har genomfört det. (Annars har fastnat med Cmd + R, vilket inte är så lätt att trycka …)

fungerar inte för Firefox …

Att säga ryssarna älskar ört dill skulle vara en underdrift: den genomsnittliga ryska äter över tre pounds av dill per år.