hur man ändrar hastighet och upplösning av inspelade filmer på iPhone

Om du har en iPhone 6 eller nyare, kan du ändra hastigheten och upplösning som din telefon fångar inspelad video och slow motion video. Om du föredrar att använda mindre lagringsutrymme och egentligen bara titta på dina filmer på din telefon, kan en lägre upplösning hjälpa dig att spara utrymme. Om du vill ha högre fångar upplösning och smidigare video, stöta upp inställningarna kostar några lagringsutrymme, men kan vara värt det för dig.

Tyvärr kan du inte justera dessa inställningar i farten från kameran app. Du måste dyka in i Inställningar för att göra justeringen. Här är hur.

Brand upp din appen Inställningar, rulla ner en bit, och sedan på “Bilder och kamera.”

På Bilder & Kamera sida trycker inställningen “Record Video”.

På “Record Video” sida trycker upplösning och hastighet som du vill fånga vanlig video. Som standard iPhones fånga video i 1080p med 30 fps (frames per second). I allmänhet kommer en högre upplösning ger bättre kvalitet, särskilt på större skärmar. Och 4K video kan vara bra om du har en 4K display som finns, om du inte bör förvänta sig samma typ av kvalitet du kan få från en dedikerad 4K kamera. Stöta upp din bildfrekvensen i allmänhet ger dig en jämnare video än en lägre bildfrekvens med samma upplösning. Den enda riktiga nackdelen med de högre inställningarna är mängden lagringsutrymme videor tar upp telefonen. iOS gör förse dig med vissa praktiska info längst ner på sidan som visar hur mycket utrymme en minut av video kommer att förbruka för varje minut av video.

Du kan också justera kvaliteten på slo-mo videoklipp du spelar in. Tillbaka på foton och kamera sida trycker inställningen “Record Slo-mo”.

Du verkligen bara har två alternativ här, och stöta din video upp till 1080p från standardvärdet 720 kommer vid en betydande kostnad för bildhastighet. Medan de resulterande videoklipp skarpare, förlorar du en bra bit av jämnhet. Spela med de två inställningar och se vad som ser bäst för dig baserat på vilka typer av ämnen som du filmar.

Och det är allt som finns till den! Justera hastighet och upplösning av videoklipp du fånga kan hjälpa dig att maximera antingen lagringsutrymme eller kvaliteten på dina inspelningar, eller strejk precis rätt balans mellan de två.

Buzz Aldrin mors flicknamn var lämpligt nog, månen.