hur man ändrar Microsoft kant för att söka google istället för bing

Microsofts nya Edge webbläsare använder Bing som sin standardsökmotor, men det finns en god chans att du föredrar Google eller någon annan sökmotor. Edge kan använda en sökmotor som stöder Opensearch som sin standard.

Kant inte längre använder den gamla “sökleverantör” plug-in system Internet Explorer används, så du behöver inte oroa dig för att installera dem. Det har även detta alternativ lättillgänglig – det är inte begravd i den gamla versionen av IE, som det var på Windows 8.

I den här artikeln använder vi DuckDuckGo som ett exempel sökmotor, eftersom du kan ändra webbläsaren för att söka något. Om du vill att Google istället, bara ersätta Google i instruktionerna varhelst du ser DuckDuckGo. Även om vi kommer att notera att DuckDuckGo är en utmärkt sökmotor för.

Microsoft Edge använder inte längre sökleverantörer du måste installera från Microsofts webbplats. I stället när du besöker en webbsida som använder “Opensearch” standard för att exponera sin sökmotor information märker Edge detta och gör en förteckning över informations sökmotorn.

Detta är samma sätt som Google Chrome fungerar också – besöker en webbsida med Opensearch och det kommer automatiskt att upptäckas.

Allt du behöver göra är att besöka sökmotorns hemsida – det är det. Om du vill installera Google, besöker Googles hemsida. För DuckDuckGo, besök DuckDuckGo hemsida. Inte varje sökmotor stöder Opensearch ännu, men vi förväntar oss sökmotorer kommer lägga till stöd för detta mycket snabbt.

Om du vill ändra sökleverantör, klicka eller knacka på menyknappen – det är på knappen med tre punkter på det övre högra hörnet av Microsoft Edge fönstret. Välj “Inställningar” i menyn.

Rulla ned i panelen Inställningar och tryck eller klicka på knappen “Visa avancerade inställningar” längst ned.

Bläddra ner igen i listan Avancerade inställningar och du kommer att se “Sök i adressfältet med” låda. Klicka eller tryck på den och välj “Lägg till ny.”

Du ser en lista över tillgängliga sökleverantörer. Välj den sökmotor som du vill använda och klicka eller tryck på “Lägg till som standard.”

Om sökmotorn som du vill använda inte visas här, vara säker på att du har besökt sökmotorns hemsida först. Om du har och det fortfarande inte visas, betyder det sökmotorn inte stöder Opensearch ännu. Du kanske vill kontakta sökmotorn och be den att stödja Opensearch så att du kan använda den som din standardsökmotor i Microsoft Edge.

Nu kan du skriva in en sökfråga i Edges adressfältet och tryck på Enter – det kommer automatiskt att söka din standardsökmotor. Edge kommer även att ge förslag från den i listrutan, förutsatt sökmotorn stöder förslag och du lämnar dem aktiverat i Edge inställningar.

Detta påverkar också “Var nästa?” Rutan på den nya fliksidan, vilket ger dig ett sätt att enkelt söka din favorit sökmotor.

För att snabbt söka med kortkommandon, tryck Ctrl + T öppnar en ny flik eller Ctrl + L för att fokusera adressfältet på den aktuella sidan och börja skriva din sökning.

Föga förvånande, gör detta alternativ inte påverka någonting utanför Microsoft Edge. När du utför en sökning från Start-menyn eller via Cortana och välj “Sök på webben,” Windows kommer att söka på webben med Bing. Cortana är trots allt “powered by Bing.” Ovanstående alternativ gäller endast för sökningar du börjar inifrån Microsoft Edge.

Som vanligt, bara detta ändrar en enda webbläsares inställningar. Om du använder Internet Explorer för äldre program, måste du ändra sin sökmotor på gammaldags sätt. Chrome, Firefox och andra webbläsare har sina egna standard sökalternativ.

Detta fungerar inte i den senaste versionen 10162, vet inte om det fungerade i tidigare bygger, DW.Note: Jag försökte bara lägga duckduckgo.com och det dök upp på listan.

Tack. DuckDuckGo är bäst sökandet efter integritet och brist på annons röran. Hade bara tänkte att det skulle föras över från 8,1 till 10, men MS har egna idéer på grund av tal program.

Harry Potter och fången från Azkaban, den tredje boken i Harry Potter-serien, är den enda boken i serien där ingen huvudpersonen dödas.