hur man ändrar prioriteten för trådlösa nätverk i Windows 8

En av de märkbara förändringar i Windows 8 var uteslutandet av trådlös profil manager som ingick i Windows 7. Även om det finns en hel del verktyg från tredje part för att ändra prioriteten för de nätverk som du ansluter till, kommer vi att visa dig hur man gör det inbyggt i Windows 8.

Visst finns det ingen medföljande GUI, men det har aldrig hindrat oss. För att se en lista över trådlösa nätverk du har gått och deras prioritet öppnar en admin kommandotolk och kör följande

netsh wlan show profiler

Så nu när vi har sett prioriteringen av våra trådlösa nätverk, vill du förmodligen att veta hur man kan förändra det. För att göra detta behöver vi några bitar av information från föregående skärmbild, nämligen namnet på vår gränssnitt, Wi-Fi i mitt fall, och namnet på det nätverk vi vill justera prioriteten för. När du har alla som kör följande

Bara ersätta w1r3l3 $$ med namnet på nätverket och Wi-Fi med namnet på ditt nätverkskort.

Nu om jag går tillbaka och kolla mina profiler ser du att w1r3l3 $$ har stötte upp.

Det är allt som finns till den.

Microsoft borde verkligen har just lämnat detta gränssnitt som tillval.

grymt bra:)

Endast häftigt om du tror att gå till kommandoraden för att göra något som var otroligt intuitivt i en tidigare version av operativsystemet. Windows 8 har så många av dessa konstiga egenheter. Är det så hemskt som vissa granskare har gjort det att vara? Absolut inte, men är det en förbättring jämfört med Windows 7? Jag tror inte att det är för den typiska desktop / laptop användare.

precis som DOS. tack för hjälpen, jag försöker använda Windows 8 och min dos träning kommer att hjälpa;. mycket dålig systemet

Korrigering …; Bara häftigt om du tror att gå till kommandoraden för att göra något som var otroligt intuitivt i en tidigare version av operativsystemet är bättre.

Eller jag antar att det skulle vara häftigt att du fortfarande kan göra allt, även om det skulle vara riktigt tråkigt om du inte kunde.

Merci Korben mais sans vouloir être désagrable, tu peux gérer cette fonction la depusi le centre de Réseau et partage -> gérer les Connexions wifi. Il suffit de monter ou descendre les réseau afin d’ajuster leur positions dans les Prio de connexions …

Ca fait moins avancerad användare qu’en ligne de commande mais c’est tout aussi efficace et rapide 😉

ca m’apprendra à l’ouvrir trop vite …. c’est pour win 8 ou je cherchais comme une âne la GUI … mea culpa !!!

@Jim Du inte vara så rädd för kommandoraden, kan du göra mer av ett verktyg som Power, än du någonsin kunnat drömma om att göra i det grafiska gränssnittet.

Hmm fungerade inte för mig ..

@Taylor Gibb

Kom över och lära min morföräldrar + utökade familj hur man använder en kommandorad för en funktion de visste hur man använder som ingick i Windows 7.

bara koda ett verktyg för det. Det tar inte mer än 10 minuter max …

kan fortfarande inte förstå varför någon skulle installera dumbed-down insats av en O / S på en vanlig stationär maskin. Eventuella fördelar så uppvägs av den till synes aldrig sinande underlåtenhet, eller krymplingar, anläggningar som har använts i Windows under många år. Microsoft verkligen förlorar det. Först fruktansvärda “band” vilket gör tidigare intuitiva operationer tar dubbelt så lång tid att räkna ut, då hela O / S! Vistas med XP (fortfarande min fav version -Snabb, pålitlig, intuitiv, full featured- så länge 1: a klass antimalware är installerad) och Win7 under en lång tid framöver, methinks;! Behöva installera en rad 3: e parts fixar att sätta saker tillbaka till där de alltid brukade vara är något jag har inte för avsikt att göra.

@Chemical, Är din poäng gäller för morföräldrar som vet hur man använder gränssnittet och vad prioriteringen av nätverk även innebär. Normalt får jag ett samtal säger mitt internet fungerar inte eller är långsam vänligen fixa det.

@James, Du måste börja titta utanför ditt lilla låda. Du fortfarande på XP, verkligen nu …

Obs: Inte vara oförskämd här, men folk alltid kommentera varför vi köra Windows 8. Jo det råkar vara så att jag tror ganska mycket varje tech författare i HTG har åtminstone en Windows 8 maskin. OS är inte så fruktansvärda det bara annorlunda än vad du använder för att och de flesta människor är rädda för förändring.

@Taylor

Eller inte dyker upp då. Jag kommer att rekommendera de stannar på en O.S. utan rensad funktioner.

Jag var på Win8 och letar efter gränssnittet … naturligtvis jag inte kunde hitta det .. det slets bort. Jag tror att detta är bara en dummare drag från min-kro-mjuk … har jag upraded mina maskiner till Windows 8? Ja .. Tycker jag det är bra? Ingen sin skit leva en annan vista.

*** Som en annan vista.

Inte att vara oförskämd. Men förändring är vägen för framtiden antingen få ombord eller bo i stenåldern ditt val utan dessa förändringar och förbättringar möjlighet till avancemang och eller effektivisera processer skulle inte vara möjlig. Windows 8 är mycket elegant, mjuka övergångar och har massor av anpassningsmöjligheter för dem som är intresserade.

Enkelt om du inte gillar det inte använder den.

Frågan för den normala användaren är att det tar en lång lång tid att träna till synes enkla funktioner. Jag är en ganska säker Windows-användare och kräver min dator att fungera som en föreläsare varje dag men jag kan inte navigera Windows 8 utan att ständigt gå för att hjälpa menyer och online-forum. Jag är säker på att det är till det bättre och jag kan se möjligheterna men för mig är det som att ha en trevlig måltid placeras 2 meter ifrån mig och inte kunna äta det. Det borde verkligen inte vara ganska så svårt för den genomsnittlige användaren. Jag är verkligen inte rädd för förändring ger goda principer förändringsarbete används. Jag kan inte säga Microsoft är helt upp på dessa principer med införandet av Windows 8. Jag vet att jag kommer dit med tiden (som jag har mycket lite av) men jag känner mig väldigt ledsen för dem som redan kämpar med Windows 7.

I Storbritannien en katt kan ha en titel som lysande som “Chief Mouser till regeringskansliet” om, det vill säga, det händer att leva som premiärministern katt på 10 Downing Street, London.