hur man återställa homekit enheter och konfiguration

Apples HomeKit hem kontroll och automationssystem till stor del plug, spela och njuta av men ibland envisa enheter behöver en knuff för att spela bra. Läs vidare som vi visar hur du återställa båda enheterna och den allmänna HomeKit konfigurationen.

I de flesta fall med att installera HomeKit utrustning är ganska lätt peasy saker. Om bolagets följeslagare app kraschar, om HomeKit enheten läggs till fel enhet i ditt hushåll, eller om det finns någon elektronisk gremlin du kan inte riktigt sätta fingret på då är det dags att mixtra med din HomeKit konfiguration.

Det finns två typer av återställningar kan du utföra med HomeKit enheter: en fysisk återställning av enheten, om sådana finns, via en knapp på själva enheten eller en återställning av HomeKit konfigurationen på din styrning iOS-enhet. Let’st ta en titt på både nu och markera när du vill använda dem.

För demonstrationsändamål kommer vi att använda Philips Hue Bridge 2,0, den HomeKit aktiverat uppdatering till den ursprungliga Hue Bridge systemet. (Obs: Vi använder inte Nyans systemet eftersom det är problem benägna men eftersom det var en HomeKit-aktiverade system vi hade på hand som hade en ordentlig hårdvaruåterställning knappen.)

De allra flesta av hemautomation och nätverksprodukter har en fysisk fabriksåterställningsknapp placerad någonstans på enheten. Du måste kontrollera produktdokumentationen men generellt återställningsprocessen är så enkelt som att trycka på den lilla knappen med en kulspetspenna spets eller ett gem i 3-5 sekunder och släppa den. Vissa produkter kräver dock att du trycker på knappen medan enheten är frånkopplad och sedan koppla in den och samtidigt trycka på återställningsknappen (eller någon variant liknande).

Nackdelen att utföra en fabriksåterställning på din hårdvara är att alla inställningar lagras på själva (och inte Companion) enhet som Wi-Fi-referenser, scheman, konfigurationsfiler, och så vidare, kommer att utplånas tillbaka till sin fabriksinställning. I fallet med vårt exempel produkt, Hue Bridge, utför en fabrik torka bort alla lampor och kräver att du manuellt lägga till dem till navet igen. Som sådan fabriksåterställer inte bör vara ditt första val om enheten är allvarliga brister som det inte ihop eller startar själv.

Den situation där du kommer nästan alltid att behöva göra en fabriksåterställning är när du köper begagnade HomeKit utrustning (eller flytta till ett hem med HomeKit aktiverat komponenter) som enheterna kommer sannolikt att vara ännu kopplade den tidigare ägaren.

På andra sidan av saker, det är ibland inte enheten firmware eller hårdvara fungerar men någon sorts hicka med HomeKit själva systemet. Om du upptäcker att en fabriksåterställning av en enskild enhet inte löser problemet kan du behöva återställa HomeKit konfiguration på den kontrollerande iOS-enhet.

För att göra så navigera på din iOS-enhet till Inställningar -> Privacy (inte, som man skulle antagande, till Inställningar -> HomeKit).

Rulla ned tills du ser posten för “HomeKit”.

Vid val posten ser du alla aktuella program som har begärt tillgång till HomeKit systemet. Det är viktigt att notera att det sätt HomeKit ställs in enskilda enheter är inte lagt till HomeKit sekretesslista, bara de program som styr dessa enheter.

Det finns posten som startade hela denna undersökning i hur man återställer HomeKit enheter: Hue. När vi gick för att ställa upp vår Hue HomeKit integration Nyans appen informerat oss om att någon annan redan hade kontroll över Hue HomeKit systemet. Att någon annan, vi upptäckte snabbt, var en av de barn som redan hade listat ut hur man länkar sin iPad till Hue HomeKit systemet och använda röstkommandon för att styra deras sovrum ljus.

Välj “Reset HomeKit Configuration” för att återställa konfigurationen.

Bekräfta återställningen genom att välja “Reset Configuration”. Du kommer att behöva gå tillbaka genom dina HomeKit enheter som varningen indikerar, och konfigurera dem med varje styr app (t.ex. Hue app eller någon annan styrning app du har).

Det är allt som finns till den, antingen genom manuell återställning hårdvara eller återställning programvara via din iOS-enhet finns det mycket få frågor som inte kan övervinnas med lite konfiguration gräl.

Under årtionden, Walt Disney gav hans hushållerska (Thelma Pearl Howard) Disney lager på semester, hon höll fast bestånden och blev en multi-miljonär som följd.