hur man återställer den gamla klocka, kalender, och batteriet på fönstren 10 aktivitetsfältet

Windows 10 förändrat gränssnitt för klocka, kalender, och batteriet ganska dramatiskt från tidigare versioner. Medan den nya stilen är attraktivt och passar väl in i Windows 10 utseende, kan du fortfarande återställa det gamla gränssnittet används i Windows 7 och 8 för dessa funktioner om du föredrar dem. Ändra tillbaka till det gamla batteriet gränssnittet ger dig också ett snabbare sätt att växla mellan energischeman. Du måste göra ett par ändringar i registret för att göra dessa förändringar sker, men det är en ganska enkel hacka. Här är hur man gör det.

Uppdatering: Den här register trick fungerar inte längre med Windows 10 Anniversary Update, tyvärr. Vi har markerat tjänsten som föråldrade.

Om du vill ändra tillbaka till den gamla klocka, kalender, och batteri gränssnitt i Windows 10, måste du lägga till ett par nycklar till Windows-registret och sedan ställa in värden för dem.

Standard varning: Registereditorn är ett kraftfullt verktyg och missbrukar den kan göra systemet instabilt eller obrukbart. Detta är en ganska enkel hacka och så länge man håller sig till instruktionerna, bör du inte ha några problem. Som sagt, om du aldrig har arbetat med det förut, fundera på att läsa om hur du använder Registereditorn innan du börjar. Och definitivt säkerhetskopiera registret (och din dator!) Innan du gör ändringar.

Öppna Registereditorn genom att trycka på Start och skriva “regedit.” Tryck Enter för att öppna Registereditorn och ge det tillstånd att göra ändringar i din dator.

I Registereditorn använda den vänstra sidofältet för att navigera till följande nyckel

Nästa, du kommer att skapa ett nytt värde i den mappen att styra gränssnittet klocka och kalender. Högerklicka på mappen ImmersiveShell och välj Ny> DWORD (32-bitars) Value. Namnge det nya värdet UseWin32TrayClockExperience.

Nu måste du ändra inställningen för det nya värdet. Dubbelklicka på den nya UseWin32TrayClockExperience och i redigeringsfönstret, ändra värdet i “Value data” rutan till en.

Du ska inte behöva starta om datorn för att se förändringen träder i kraft. Klicka på tid och datum i systemfältet och du bör se det gamla gränssnittet klocka och kalender.

Om du också vill ändra batteriet gränssnittet tillbaka till den gamla stilen, fortsätt med de här stegen medan du fortfarande har Registereditorn öppen. Om du inte gör det, kan du gå vidare och stänga Registereditorn nu. Att byta batteri gränssnittet måste du skapa en ny värde i att Immersive Shell mappen precis som du gjorde innan. Högerklicka på mappen ImmersiveShell och välj Ny> DWORD (32-bitars) Value. Den här gången, namnge det nya värdet UseWin32BatteryFlyout.

Dubbelklicka på den nya UseWin32BatteryFlyout och i redigeringsfönstret, ändra värdet i “Value data” rutan till en.

Återigen bör du inte behöva starta om datorn för att ändringarna träder i kraft. Klicka på batteriikonen i aktivitetsfältet och du bör se det gamla batteriet gränssnittet.

Om du vill återgå till den nya Windows 10 gränssnitt för antingen klocka och kalender eller batteriet, behöver du bara gå tillbaka till ImmersiveShell mapp i Registereditorn. Du kan antingen ta bort det värde du skapade för det objekt som du vill återställa eller så kan du ställa in värdet för objektet till 0 för att stänga av och bara lämna värdet på plats så att du inte behöver återskapa den i framtiden.

Om du inte känner för att dyka in i dig själv kansliet har vi skapat några ett par register hack du kan använda. “Använd gamla batteriet Interface” och “Använd gammal klocka och kalender Interface” hack skapar dessa värden för dig och ställa dem till ett värde av 1. “Återställ Windows 10 Batteri Interface” och “Återställ Windows 10 Klocka och kalender Interface” hack lämna dessa värden på plats, men ange lämpligt värde till 0 för att effektivt stänga av den. Alla fyra hackar ingår i följande ZIP-fil. Dubbelklicka på den som du vill använda och klicka dig igenom anvisningarna. När du har tillämpat hacka du vill starta om datorn (eller logga ut och tillbaka på).

Klocka och batteri Hacks

Dessa hack är egentligen bara ImmersiveShell nyckel, avskalad till de värden vi talade om i föregående avsnitt och sedan exporteras till a.REG fil. Om du gillar mixtra med registret, kan du också njuta av att lära sig att göra din egen register hacka. Det är ganska enkelt.

Och det är allt. Om du vill återgå till den gamla stilen klocka, kalender, och batteri gränssnitt från Windows 7 och 8 dagar, de är bara ett par enkla registret hackar bort.

Hej

Vad tycker ni om Windows 10 klockan gränssnitt i aktivitetsfältet? Personligen är jag inte ett fan, och registren hacka verkar inte fungera längre.

Vad är fel med klockan? Det berättar tiden fint.

Layouten är dålig. Och det är inte så självklart som det är i tidigare versioner av Windows. HTG förutsatt ett register hack för att återgå till en tidigare version, det fungerar inte längre.

Jag kan bekräfta vår hack fungerar inte längre och jag har märkt den här artikeln för granskning. Det kan ta lite tid att korrigera så ha tålamod. Jag har också på nytt den ursprungliga tråden och jag flyttar det här samtalet över.

Inte säker på att jag se skillnaden förutom att det är nu mer modern och aktuell.

Jag gillade verkligen min fars järnväg klocka, men jag tröttnade på att behöva avveckla det varje dag.

2016-08-07_2124.png360x637 28,2 KB

I Sydafrika, 3,5 “är disketter kallas” Stiffy skivor “(i motsats till användningen av termen” floppy “för 5.25” disketter som föregick dem).