hur man återställer Windows 10 s skärmdump räknare

När du tar skärmdumpar i Windows 10 med genväg Windows + PrtScn sparar det automatiskt dessa bilder genom att namnge dem “Skärmdump (1)”, “Skärmdump (2),” och så vidare. Även om du tar bort skärm att räknaren håller bara gå upp. Du kan använda en snabb Registry hack för att återställa denna räknare när du vill.

Vi har täckt hur man tar skärmdumpar i Windows 10 med hjälp av olika genvägar redan. Vid tillämpningen av denna artikel, vi pratar om genvägar du tar med Windows + PrtScn. De sparas automatiskt till en fil i en Skärm mapp i din vanliga mappen Bilder. Som standard är det kommer att vara på

Denna process bör inte vara nödvändigt med andra skärmdump verktyg, även de inbyggda i Windows.

Om du tar en hel del skärm under dagen, särskilt för olika projekt, kan det vara bra att återställa räknaren för de sparade filerna. Och du kommer att göra det med hjälp av en enkel registren hacka.

Standard varning: Registereditorn är ett kraftfullt verktyg och missbrukar den kan göra systemet instabilt eller obrukbart. Detta är en ganska enkel hacka och så länge man håller sig till instruktionerna, bör du inte ha några problem. Som sagt, om du aldrig har arbetat med det förut, fundera på att läsa om hur du använder Registereditorn innan du börjar. Och definitivt säkerhetskopiera registret (och din dator!) Innan du gör ändringar.

För att komma igång, öppna Registereditorn genom att trycka på Start och skriva “regedit.” Tryck Enter för att öppna Registereditorn och ge det tillstånd att göra ändringar i din dator. I Registereditorn använda den vänstra sidofältet för att navigera till följande nyckel

Nästa, bläddra igenom den högra sidan och lokalisera ett värde som heter ScreenshotIndex.

Dubbelklicka ScreenshotIndex att öppna upp och ställ in “Data” rutan till ett (eller valfritt antal där du vill starta numreringen dina bilder).

Klicka på OK och avsluta Registereditorn. Skärm bör starta numreringen vid indexvärdet du anger. Om du fortfarande har några skärmdump filer i mappen, oroa dig inte. Windows kommer att justera för detta och hoppa över alla siffror som redan finns.

Om du inte känner för att dyka in i registret själv varje gång du vill nollställa räknaren, har vi skapat en nedladdningsbar register hacka du kan använda för att återställa screenshot mot 1. Det ingår i följande ZIP-fil. Extrahera den någonstans säkert, sedan när du vill nollställa räknaren, bara dubbelklicka på Återställ Screenindex REG-fil och klicka dig igenom anvisningarna. Det är ett praktiskt sätt att snabbt återställa räknaren utan att avfyra upp Registereditorn.

Återställ Screenindex

Detta hack är egentligen bara nyckeln Explorer, avskalad till ScreenshotIndex värde vi beskrivit ovan, och sedan exporteras till a.REG fil. Köra hacka ändrar värdet för ScreenshotIndex till 1. Och om du gillar mixtra med registret, är det värt att ta tid att lära sig att göra din egen register hacka.

Och där har ni det! Skärmdumpen räknaren är bara en liten irritation för vissa människor, men en super lätt att åtgärda.

Dessutom, om du använder CCleaner med CCEnhancer, är detta finns i avsnittet “Windows” under “Program”. Ingen registret hack behövs.

Yankee Doodle Dandy, en 1942 film starring James Cagney, var den första spelfilmen omvandlas till fyrfärg.