hur man automatiskt uppdatera systemverktyg eller webb filer med ett skript

En av de bästa sakerna med de flesta systemverktyg är deras portabilitet. Många helt enkelt distribueras direkt som en exe eller i en zip-fil och är redo att använda utan installation krävs. På grund av enkelheten i användning, är dessa typer av tillämpningar enkelt uppdateras emellertid många saknar varje form av automatisk uppdatering kapacitet. Vår UpdateFromWeb script löser detta problem eftersom det gör att installera uppdateringar till bärbara applikationer, eller alla filer tillgängliga via webben för den delen, en automatiserad process.

Den UpdateFromWeb script användning är ganska enkel och vi har gett flera exempel nedan. Du ger helt enkelt källadress och katalogen där filerna som ska uppdateras på datorn finns och manuset gör resten.

funktioner inkluderar

Det finns fler funktioner som ingår som dokumenteras i skriptfilen. Bara öppna den i Anteckningar (eller någon annan texteditor) för att visa alla alternativ.

Den UpdateFromWeb script använder sig av ett par externa verktyg som kommer att behöva vara på systemet före användning. Nerladdningslänkar för dessa verktyg ges nedan och måste placeras i en mapp i ditt system PATH variabel (om du är osäker, bara sätta dessa nödvändiga filer i C: \ Windows).

Såsom nämnts ovan, kan den UpdateFromWeb skriptet användas för alla filer som har en konsekvent URL. Till exempel om ett projekt uppdateras varje dag med hjälp av URL mysite.com/project.zip, kan du använda UpdateFromWeb skript för att automatiskt hämta och extrahera zip-filen till en lokal mapp på din dator.

På ett liknande notering kan du använda skript för att hålla filer och / eller verktyg som är förenliga på flera datorer. Bara ladda upp en fil till en central plats och en automatiserad process som körs UpdateFromWeb klarar resten.

Den UpdateFromWeb skript kan vara både användas från kommandoraden eller hårdkodade. Dessutom kan du mixa och matcha efter behov.

Nedan är några exempel som visar användningen liksom respektive inställningar utförande för både kommandoraden och hårdkoda.

Uppdatera alla Sysinternals verktyg som finns i “C: \ Mina verktyg” och starta om alla öppna program som har uppdaterats

Kommandorad

UpdateFromWeb /U:http://live.sysinternals.com/tools / D / R “/ T: C: \ Mina verktyg”

hårdkoda

SET URL = http: //live.sysinternals.com/tools

SET TARGETDIR = C: \ Mina verktyg

SET UpdateDir = 1

SET RestartStopped = 1

Uppdatera alla Nirsoft verktyg som finns i “C: \ Mina verktyg” och alla underkataloger

Kommandorad

UpdateFromWeb /U:http://www.nirsoft.net/utils / D / S / Z / L “/ T: C: \ Mina verktyg”

hårdkoda

SET URL = http: //www.nirsoft.net/utils

SET TARGETDIR = C: \ Mina verktyg

SET UpdateDir = 1

SET Recurse = 1

SET ToLower = 1

SET Packa = 1

SET RestartStopped = 1

Uppdatera filen “Specs.doc” från mysite.com och kopiera den till “C: \ Files \ Senaste Specs.pdf”

Kommandorad

UpdateFromWeb /U:http://mysite.com/Specs.pdf “/ F: Senaste Specs.pdf” / T: C: \ Files

hårdkoda

SET URL = http: //mysite.com/Specs.pdf

SET TARGETDIR = C: \ Files

SET FileToGet = Senaste Specs.pdf

Uppdatera filerna i “C: \ Files” katalogen med senaste filer från Specs.zip på mysite.com

Kommandorad

UpdateFromWeb /U:http://mysite.com/Specs.zip / D / N / Z / T: C: \ Files

hårdkoda

SET URL = http: //mysite.com/Specs.zip

SET TARGETDIR = C: \ Files

SET UpdateDir = 1

SET CopyNewFiles = 1

SET Packa = 1

Uppdatera alla filer i “C: \ Files” att vara i synk med filerna på mysite.com/files

Kommandorad

UpdateFromWeb /U:http://mysite.com/files “/ D / T: C: \ Files

hårdkoda

SET URL = http: //mysite.com/files

SET TARGETDIR = C: \ Files

SET UpdateDir = 1

Ladda ner en uppdatering From Web Script

Hämta Download.exe Tool

Hämta 7-Zip Command Line Tool

WSCC (http://www.kls-soft.com/wscc/index.php) redan gör det.

@Bruno Casarini – Faktiskt inte. WSCC fungerar bara på Sysinternals och Nirsoft, kan inte automatiseras, inte göra avstängning / omstart, etc., Detta skript fungerar på _any_ plats och är inte begränsat till bara de två.

inte gillar SET TARGETDIR = “C: \ Program Files (x86) \ Nirsoft \ NirSoft”

den FILER tolkades som en möjlig kommando även om det kom upp som ogiltig parameter … kanske på grund av utrymmena i båda ändarna.

var tvungen att använda kort PROGRA ~ 2 för skriptet att arbeta

skulle vilja veta hur NirSoft FTP handes 64 kontra 32 bitarsversioner också … Jag använder nirlauncher metoden för att lägga -x64 till slutet av EXE s

@Howard – Om du är hård kodning parametrarna i skriptet, _do not_ sätta vägen inom citationstecken.

När det gäller 64-bitarsvariationer, kan katalogen skanningsfunktionen bara matcha filnamn som finns på ditt system. Så i händelse av att det finns en annan ladda ner filen för en 64-bitarsvarianten (dvs tool.exe distribueras på datorn men det distribueras via URL i tool-64.zip), skulle du behöva använda direkt URL nedladdningsfunktionen för den särskilda verktyg.

Tyvärr gör Nirsoft panelen inte ens 64-bitarsversioner tillgängliga, förmodligen eftersom filnamnen för både 32-bitars och 64-bitars är desamma.

wget eller rsync för att vinna!

@Howard, Använd inte absoluta sökvägar, tenderar de att orsaka den sortens frågor. I stället för “[Drive brev]: \ Program Files (x86) \ Nirsoft \ NirSoft” använder “% Program (x86)% \ Nirsoft \ NirSoft” (och utan citattecken, naturligtvis).

@Doh – Medan wget är fullt utrustad, är det ganska rörigt på Windows (kräver ~ 5 DLL skapar tomma lokala filer för icke-existerande fjärrfiler, etc.) och overkill för vad skriptet behöver göra.

@SatoMew – Även om du kan använda miljövariabler för sökvägar kommer parti processor expandera variabeln till respektive bana så, i det här fallet, är det i stort sett samma som hårdkodning den fullständiga sökvägen.

När det gäller @ Howard utgåva, var han hårt kodning vägen i skriptfilen och placera målsökvägen inom citationstecken. Om du går vägen hårdkodning i skriptet direkt, bör du inte lägga vägen inom citationstecken i kommandot SET.

Permanent press kläder är kläder som har behandlats kemiskt för att vara motståndskraftiga mot rynkor och bibehålla sin form (som den skarpa veck på framsidan av vissa byxor), den permanenta pressen inställning på torktumlaren har en nedkylningsperiod i slutet avsedd att skydda permanent press kläder och minska rynkor.