hur man bygger en soluppgång väckarklockan på billigt

Sunrise-simulering väckarklockor är ett bra sätt att vakna upp dig själv men kommersiella soluppgång simulatorer är löjligt dyra. Läs vidare som vi visar hur du slår en smart lampa startpaket till en soluppgång simulator (och dra nytta av smarta lampor hela dagen vid samma tidpunkt).

Vakna upp till följd av solen naturligt strömmar in fönstren och översvämningar i rummet med ljus är definitivt mycket trevligare än vakna upp till blaring av en väckarklocka. Tyvärr längre från ekvatorn du är desto mer oregelbunden soluppgången är under loppet av året och mindre tillförlitlig är det som en väckarklocka. Läsare i norra USA, till exempel, kommer att uppleva soluppgångar alltifrån ~ 06:00 (i juni) till ~ 08:00 (i november). Du kan inte riktigt lita på att kasta skuggor öppna innan sängen och hoppas solen väcker dig när den anländer med den grad av variabilitet under loppet av ett år.

Det finns kommersiella lösningar på marknaden, men de är både dyra, skrymmande, petiga och powered. Den typiska soluppgång simulera väckarklockan är ungefär lika ljus som en 60w glödlampa, typiskt i en stor ljusspridande behållare av något slag (mest sådana larm ser ut som plast månar eller stora vita cylindrar) och varierar i kostnad från $ 70-200.

Som kan ha flugit till och med två år sedan, men med tillkomsten av riktigt billiga smarta lampor och hem automationsstyrenheter det finns ingen anledning att punga ut så mycket pengar på en mycket nisch enhet. Efter allt du kan köpa premium Philips Hue färgskiftande lampa system för $ 200 och du skulle få en styrenhet bro, LED tre färgskiftande glödlampor verkligen polerad programvara som innehåller en soluppgång simulator larmfunktion.

Stor tonvikt på den sista delen: majoriteten av smarta glödlampa styr appar på marknadsstödjande soluppgången simulering så till priset av en soluppgång simulerar väckarklockan du kan ha inte bara en soluppgång väckarklocka (och en lätt expanderbar sådan) men också några supercool smarta lampor för ditt sovrum som smälter rakt in i inredningen (eftersom de är installerade i vanliga lampor och inte en stor fånig moon-formad lampa på nattduksbordet).

Det finns egentligen ingen anledning att köpa en dedikerad och hög pris soluppgång väckarklockan när du redan har en smartphone (och en smart lampa startpaket är samma pris eller billigare än en soluppgång väckarklockan). Låt oss ta en titt på hur man enkelt konfigurera några av de vanligaste smarta glödlampa startpaket för att tjäna som soluppgången väckarklockor.

Att följa med vår handledning du behöver någon av följande smarta glödlampa kit, vilka alla har tidigare granskats av How-To Geek. Från en lätt-output synpunkt de är nästan identiska på alla sätt (verkligen nyanserad skillnaden mellan dem är mycket liten och uppgår till en halv watt effektförbrukning här eller där och / eller en något annorlunda nyans varmvitt).

Där de verkligen skiljer sig är styr hårdvara / mjukvara så vi rekommenderar både läsning över våra fullständiga betyg (länkad nedan) samt att se över nästa avsnitt av handledningen där vi visar hur soluppgången simuleringsprogram fungerar.

Om du äger (eller planerar att köpa) blinkning hemautomation nav, följa med GE Link instruktionerna nedan som både Link och Wink använda samma styrprogram (länken är bara en glödlampa version av den fullständiga Wink navet) . Även om GE Link startpaket är mycket billig (och ett bra sätt att komma igång med smarta lampor i allmänhet) är det inte den bästa soluppgång väckarklockan lösning så definitivt läsa hela vägen genom handledning innan du gör några inköp.

Innan vi dyker in mjukvarusidan av saker, ett ord på fysiskt konfigurerar DIY soluppgång väckarklocka. En av bristen av en tradition soluppgång väckarklockan är att allt ljus är koncentrerad till en plats (oftast på nattduksbordet i en liten fristående bordslampa). Om du vänder sig bort från lampan i sömnen det bara är inte så effektiv som den är om du direkt inför det.

Ett bra sätt att komma runt detta problem är att ersätta glödlampor i nattduksbordet lampor (eller någonstans på motsatta sidor av din säng) med lamporna från den smarta lampan startpaket. På så sätt inte bara du njuta av smarta lampor i sovrummet, men du har ljus oavsett vilken väg du är vänd på morgonen. Med andra ord, motstå frestelsen att få en särskild lampa för soluppgång väckarklocka om du inte har ett akut behov av att göra så det är mer effektivt (från både en ljusflöde synvinkel och från en användarvänlighet synvinkel) att bara integrera smarta lökar i din vanliga sovrummet belysning.

Vid tillämpningen av denna handledning vi antar att du redan har konfigurerat din lökar och din smarta glödlampa systemet är igång. Om du har en av de ovan nämnda kit och du har inte helt ställa upp ännu, se länken i föregående avsnitt av handledning för att se både vår granskning av satsen och en guidad installationsrutin.

Följande konfigurations guider presenteras i den ordning som vi rekommenderar kit (baserat på deras användbarhet som soluppgången väckarklockor och inte nödvändigtvis att de är de billigaste eller den överlägsna allmänt bruk smarta glödlampa system).

Även Philips Hue belysningssystemet är den dyraste smarta lampa belysningssystem i vår roundup, du får vad du betalar för. Kvaliteten på lampor, bron som förbinder dem till nätverket, och mjukvaran är mycket hög.

Att skapa en soluppgång alarm du öppnar kontroll ansökan, peka på sidomenyn och välj “Larm och Timers”. Inom den menyn (som kommer att sakna larmposter om du aldrig har använt det tidigare) trycka på + symbolen i det övre högra hörnet. Välj “Alarm”. På larmskärmen ställa in tiden du vill välja den scen du vill från din samling av ljusscener, välj sedan 30 minuter för Fade In och vilka veckodagar du vill att larmet ska utlösas.

Det är viktigt att notera att blekna i stannar vid ljusstyrka scen du valde (därför varför vi valt “Full ljus” i menyn sett ovan). Om du väljer en stämningsbelysning scen där den maximala ljusstyrkan är endast 30% Fade In kommer att stanna vid 30%.

Även om Belkin Wemo smarta glödlampa systemet är inte den bästa smarta glödlampa system vi har granskat hittills har det verkligen fasta alternativ när den används som en soluppgång väckarklocka. Vidare, om du köper din smarta glödlampa systemet uttryckligen att fungera som en soluppgång väckarklockan det är det bästa värdet i termer av dollar spenderade på nytto vunnit.

Att skapa en soluppgång simulerar larm i Belkin system du öppnar kontroll appen och tryck på “Regler” i menyn på botten navigationspanelen. Välj “Efter tid, soluppgång / solnedgång”. Välj de glödlampor som du vill aktivera på morgonen. Ställ in tiden och sedan ställa lampan ljusstyrka till full med en intoning av 30 minuter. Spara ändringarna och du är allt klart.

Wink smart belysning system kan vara mycket sparsam (du kan få GE Link nav och lökar för en bråkdel av kostnaden för andra smarta glödlampa system) och mjukvaran kan vara, totalt sett ganska bra, men för denna applikation är det ganska hemskt.

I själva verket är det enda skälet till att vi inkluderade Blink smarta belysningssystem i denna roundup var att 1) ​​varna nya köpare att inte köpa den om deras mål är att inrätta en bra soluppgång simulerar väckarklocka och 2) visar befintliga ägare hur man ställer upp en jobba runt.

Den primära brist på Wink control-appen är att den inte har någon tona in / tona ut funktionalitet. Du kan inte ställa in lampor för att slå på vid X tid och bleknar långsamt för Y minuter som är hjärtat i varje soluppgång simulera väckarklocka.

Arbetet runt, och det är ett arbete kring vi kommer att erkänna snarare kludgy, är att skapa en sekvens av larm som tvingar en fade i rutin. Till exempel, om du vill att belysningen slås på vid 05:00 och lysa tills de når 100% ljusstyrka på 05:30 måste du skapa en serie av larm som långsamt öka ljusstyrkan: t.ex. 10% ljusstyrka på 5:00 med inkrementella procentuella ökningar på 05:10, 05:20, och 05:30 (eller ännu mindre steg om tid om du har tålamod för det).

Det är ofullkomliga och irriterande att installera, men om du redan har pengar som investeras i en blinkning systemet och smarta lampor, slår det köper ett sekundärt system bara för att tjäna som en väckarklocka.

Med en liten investering (mindre än att köpa en dedikerad väckarklocka som) kan du inte bara en smart lampa för ditt sovrum, men en fullt fungerande soluppgång väckarklockan att hjälpa dig att komma ur sängen på även de mörkaste dagarna på året.

Låter komplicerat.

Varför inte bara lämna gardinerna öppna så Solljus kan komma genom fönstret?

jp2code – Det fungerar så länge personens säng och fönster (förutsatt att det finns ett) är korrekt belägen och, ännu viktigare, så länge personen inte måste gå upp före soluppgången, någonsin, året runt.

I mitt fall, sängen och fönster är okej men jag måste gå upp sätt före soluppgången. Det är illa nog, men att lägga sten på skada, jag är en nattmänniska med en tidig dag jobb, så jag brukar bara få ca 3-4 timmars sömn per natt, vilket gör att vakna upp så mycket svårare. Jag är bevisligen kapabel att komma ur sängen, gå över rummet för att tysta en vanlig väckarklocka, och sedan gå tillbaka till sängen, utan att någonsin faktiskt vakna upp.

Tack och lov för min soluppgång klocka! Jag är på min 3: e ett under de senaste 25 åren eller så. När det går söderut, kommer jag tillbaka efter den här artikeln. Stor hacka !!

Jag tror att detta är en bra idé !. Jag svär redan vid min Philips Wake ljus men det är ännu bättre för de mörka kanadensiska vintrar.

Eftersom jag inte är helt bekant med Hue linje Jag har några frågor om ditt system.

Om du gör detta i rummet ljus som kan säga är ett 3 glödlampa system jag antar alla tre måste vara en smart lampa.

Om du verkligen vill simulera även den röda -Orange Gul toner av en sann soluppgång i ett 3 glödlampa system kan du använda en HUE färg förändras lampa och 2 Hue Lux glödlampor i samband? Börja med Nyans färg bleknar i första med en röd ton sedan övergå till mer orange som de andra 2 lökar börjar blekna i strax efter och sedan till den fullständiga gul / ljus vita lampan? Jag är under intrycket att du behöver för att ställa in larmet för varje 3 lökar separat även om de var alla Hue Lux.

Någon insikt om detta tåg av om?

Tack Joel

Hur systemet fungerar för Hue lamporna är att larmet är inställd på en “scen”, som kan bestå av en enda glödlampa eller flera lampor.

Så vad du vill göra, Joel, är att köpa så många (eller några) Hue (eller Hue Lux) glödlampor som du behöver för ditt rum och sedan konfigurera dem i en scen som representerar vilken typ av ljus du vill bli väckt med . Om det innebär alla tre lampor vid full starkt vitt ljus, eller två lampor i en gulare ton och en vit, eller vad som helst, ställer du scenen på det sättet. Då kan du välja den scen som larm scen i programmet och det utlöser nästa morgon.

Hoppas det hjälper! =)

grymt bra! det låter som exakt vad jag letar efter

Populära brittiska tv-show Top Gear har en biljett väntelista så länge att komma in i kö i dag ger dig en chans att se en liveshow någon gång efter 2025.