hur man byter en stereokontakt och rädda ljudkablar och hörlurar

En dålig ljudutgång kan klippa din lyssna kort och tvinga dig att köpa nya hörlurar. Om du har dyra burkar eller sällsynta utrustning, men du kan spara pengar genom att ersätta kontakten själv.

Bortsett från dina hörlurar eller kabel, behöver du en ledig ljudutgång. Du hittar dessa på nätet eller i en lokal butik som Radioshack.

Tas isär, det ska se ut så här. Du kan se att kontakterna på den vänstra bit här har skruvar. Det är rätt, ingen lödning erfarenhet som krävs! Om du har en lödkolv, definitivt använda det, men det är inte en nödvändighet. Se längst ned på sidan för mer information.

Du behöver också en hobbykniv och en ljusare, och det är en bra idé att ha några nagellack hands.

Det första du behöver göra är att klippa bort kontakten från din kabel. Du måste noga band kabeln. En hobbykniv fungerar mycket bättre än en kabelskalare, och du skulle bli förvånad hur bra dina egna naglar kommer att fungera.

De flesta ljudkablar och hörlurar har tre eller fyra trådar som löper genom dem: en röd, en grön / blå och en bar / koppar en. Om det finns fyra, oddsen är att det finns två nakna / koppar sådana. Den röda är den högra kanalen, den gröna eller blå är den vänstra kanalen, och den bara tråden är marken. Dessa färger kan vara annorlunda, men rätt kanal kommer nästan alltid att vara röd, och marken är vanligtvis en kopparfärgad en om det inte är nakna.

Billigare hörlurar kommer inte att ha en verklig hölje på de enskilda trådarna. Det finns en beläggning av färgad färg istället, ofta med nylontråd vävs in i koppartrådar. Du är förmodligen bättre att bara köpa nya hörlurar i detta fall. Men om du är envis som jag, du kan fortfarande göra dessa arbete. Ta en tändare till dem – försiktigt! – Att smälta nylontrådar och bränna bort färgen. Alternativt kan du använda stålull eller en mycket fin fil för att ta bort färgen. Trevligare hörlurar kan också ha färg beläggning av koppar och du kommer att vilja använda stålull metoden med dessa, för att förhindra skador.

I vilket fall som helst, remsor ledningar, få bort färgen, och försöka hålla dem så raka som möjligt. Det är inte så svårt som det verkar, bara kräver en långsam hand och lite tålamod.

Fästa kabeln till TRS-kontakt – den tekniska benämningen för denna typ av jack – är ganska lätt. Första, glida kontakten bostäder och plasthylsa på kabeln. Om du inte gör detta nu, kommer du att glömma senare. Tro mig, det är en verklig smärta att behöva göra om dina kontakter eftersom du glömt det här steget.

Det. Nu, låt oss titta på en snabb diagram över själva kontakten.

Linda lämplig kabel till varje kontakt, sedan dra åt skruven för att se saker och ting inte halka.

När du är klar, se till att inga överskjutande kablar sticker ut och röra andra ledningar. Om du behöver isolera varje tråd ytterligare, använda vissa nagellack, det är en snabb men elastisk fix. Skruva huset igen och du har en fast kontakt.

Detta är en riktigt vanlig fråga med icke-audiofiler och nybörjare. I själva verket, genom att inte löda i den här guiden har nog gjorde jag en mängd människor krypa och / eller höja sina facklor. Lödning fungerar alltid bäst. Alltid. Ledningarna gå bättre, inte din kvalitet inte lida, och det är en mer professionell finish. Det är inte svårt att göra och tar nästan ingen tid.

Så varför hoppa över lödning? Tja om du inte har en och du behöver inte känna som att köpa en, för detta projekt, du kan klara sig utan. Jag har upptäckt att resultaten inte varierar mycket mellan lödning och inte när du byter TRS-kontakter. Andra saker, som skarvning ljudkablar tillsammans, kommer att ge dig en mycket mer märkbar nedgång i kvalitet. Men om du jävlas med digitala kablar, det verkligen spelar ingen roll. Lödning i detta fall egentligen bara gör gemensam hålla tätt och ser trevligare eftersom du kan använda plastfolie på det. Båda dessa kan du göra på annat sätt, och en digital signal kommer inte att lida i kvalitet som analoga signaler.

Gjort det här förut? Har några tips i ditt eget? Tror jag är en idiot för att inte lödning? Dela dina tankar i kommentarerna!

Jag håller med. Skruvarna är där av en anledning. Lödning är ett alternativ, men egentligen inte rekommenderas, det är en riktigt bra DIY. Dags att ta den i bruk!

P.S. Det skulle verkligen uppskattat om du gör en artikel om att reparera gamla hörlurar (jag har ett par av dem. I samtliga av dem arbetar ena sidan perfekt, medan den andra inte gör det. Alla lösningar?)

denna artiklar blir bokmärkt … ..every Häromdagen läste jag en D.I.Y. Artikeln omfattar lod jag måste slutligen investera i en lödning kit spara mig lite pengar

@Hatryst

http://www.head-fi.org/forum/

Jag gör alltid mina egna adaptrar för användning i min kyrka AV-system. För några år sedan innan vi installerade LCD-projektorer, skulle vi med jämna mellanrum låna projektorer som ska användas för speciella evenemang. Jag skapade en uppsättning adaptrar som skulle låta mig skicka en VGA-signal via vår inbyggda mikrofon XLR kablar från ljudet monter på ett golv ficka på framsidan. I grund och botten det delas signalen mellan flera XLR kablar. Otroligt det fungerade ganska bra. Senare när vi installerade vårt permanent system satte jag i en VGA-splitter och förstärkare i ryggen och sedan används ett par CAT5 kablar i stället för att köpa alltför dyra 100 fot VGA-kablar. Förstärkaren har tillräckligt med kraft för att övervinna eventuella störningar och systemet har fungerat bra under de senaste fem åren.

Tack Jag fann detta mycket hjälp

Bac200, gör CutePDF sak som de rekommenderade förra veckan. Jag har vänt alla dessa artiklar i PDF-talet och lagra dem på en hemmaserver. Jag kan komma åt dem från var som helst i huset. Det är toppen.

Du måste löda! Jag älskar lukten av lod på morgonen, etc 🙂

Jag föredrar alltid lödning. Personlig erfarenhet,. Jag var i ljus Air Defense, 27F20, som en reparatör under min armé dagar fäst radar och raketdelar många, många moos sedan, och lärde orsaken till lödning,. Skruvanslutningar är snabb och enkel men oxid kan bygga upp försämra signal och / eller förstöra kontakten Under rotton tillstånd. Vibrationer kan lossa skruvarna. Förmodligen inte en faktor i de flesta ljud växel.

Om du har bråttom eller lat. skruva,! Löd eliminerar risken för oxid, inte kommer att vibrera loss och gör en solid elektrisk anslutning om det görs rätt, och allt är tar en lite övning för att lära sig,. Om du löda, se till att få Electrionic lod har den andra stuf corossive element som hjälper obligations plåt,. En cheapo deluxe järn kan kosta $ 10-15 USD. Jag använder en Weller dubbla värme lödning pistol.

Oj då! Jag menade, “… många många månar sedan, …”

Jag gör löda, caz kunde inte hitta en med skruvar …, jag ville att reparera min HTC hörlurar men det har integrerat mikrofon i det och jag kan inte till, differentiera kontakterna på det …;. Skulle uppskatta all hjälp ….

Var kan jag få det? eBay.in har inte något liknande!

Vad händer om du behöver byta ljuduttaget? Det har gått skit på min ljudkort och jag vill inte vara att köpa en helt ny kort bara för att ..

Lödning FTW.

“Beläggning av färgad färg”, Placera tråden ovanpå en aspirin, inte andas in rök på något sätt, sätta lodpasta nästa, täck med lodlegering.

Stor handledning det fungerade perfekt jag hade ett par Koss Porta Fördelar som hade det stereokontakt brutit ett par dagar sedan 🙂

Hej Matt;! Första faktor är din nivå av lödning färdigheter. I’t är verkligen verkligen lätt att förstöra detta,. De tryckta kretskorten i ditt ljudkort hade automatiserad utrustning gör allt arbete och var inte avsedd att repareras. “Gimme dina pengar för another’n!”, Titta på alla de små spårkretsar som kör över. Mycket lätt att bryta en och hårdare än du skulle föreställa fastställa en bröt en,. Då måste du hitta själv samma ljuduttag eftersom inget annat passar. Lycka till det,. Oftast, men inte alltid, det finns fyra (4) lödpunkter, rätt väg, vänster spår, mark (vanligt) och en större fysisk ankare som kan jordas, alltför.

Mitt råd, om du eventuellt kan hitta rätt uttag och har den skicklighet, är goferit,!. Ursäkter mig om jag postat fel här samtidigt som några tankar och ge råd om ett ämne, men inte ursäkta mig för hårt.

Kan du inte bara klippa bort en bra ljudutgång från en gammal par öronsnäckor och sedan använda den på hörlurarna du vill reparera?

Ledsen, men du använder felaktig terminologi. Pluggen ska anslutas till uttaget. Vad är på slutet av hörlurssladden är i kontakten, inte JACK. Annat än att bra information.

Jag tycker alltid lödning på små föremål som de små pluggar mycket svårt att göra. De är mycket krångliga artiklar och jag kan inte få i kontakten och kabeln att sitta rätt så ändarna kan lödas ihop till ledningarna. Du måste se till att kablarna är i förväg avskalade till rätt längd och lodet och komponenter du lödning är tillräckligt varmt även för lodet att hålla. Jag satte antingen för mycket lod på objektet eller inte tillräckligt. Jag har en liten förstoringsglas med två små krokodilklämmor för att hålla saker på plats så jag inte bränner fingrarna men det är fortfarande mycket besvärligt. Jag vet inte hur vissa människor gör det så bra hela tiden. Men det igen jag har aldrig fått lära tekniken. Kanske någon kan ge en handledning om hur man löda små föremål väl?

Ok, im nya att this..so jag har en stereokontakt beställt men det tydligen doesnt har skruvplintar som jag ser i den här bilden. Kan jag fortfarande bara svepa trådarna runt rätt plats och det kommer fortfarande att fungera?

Och jag har någon lödutrustning inte och ingen im inte kommer att köpa en.

Hej, jag har ett problem med min ipod, och kanske du kan hjälpa till. Det fungerar bra när jag koppla in den på icraig, men det har ett problem när jag ansluter hörlurarna i. Headhones inte gå hela vägen längre, och det finns ingenting blockerar port som jag kan se. Men när jag försöker tvinga dem i resten av vägen skärmen blir galen, och jag räkna det måste ha något att göra med hörlursuttaget eller pausknappen eller något. Då stannar sånt, men om jag sätter den på icraig en liten stund senare så småningom skärmen går tillbaka till det normala, och allt är bra så länge jag inte använder hörlursuttaget, det är bara irriterande jag kan inte använda hörlurarna. Jag har provat andra hörlurar, men jag har fortfarande samma problem.

Kommer denna metod fungerar även på ett par av Dr Dre Tour Beats?

Tack så mycket! Bara använt detta att andas nytt liv i min specialutgåva vit Koss PortaPro som visserligen billig och fyra tråd olika långt bättre än dyrare headsets (IMO).

Åh, och jag använde kontakten visas på bilderna, som jag köpte på Radioshack för 4,19 + skatt. Modell 274-0869 Goldseries 1/8 Sterio Plug 24K guldpläterad kontakt, i fall “som hjälper.

Rökning har förbjudits på alla amerikanska inrikesflyg sedan 1998, lyser upp på ett inrikesflyg kan medföra en avgift på upp till $ 5000 samt några fängelse.