hur man digitalisera / backup kassettband och andra gamla medier

Om du har några gamla kassettband kringspridda, är det en bra idé att digitalisera och backa upp dem innan de bestämmer sig för att visa sin ålder och sluta fungera. I den här guiden visar vi hur man kan konvertera dina gamla samlingar till digitala filer och de bästa metoderna för att göra detta.

Bild av kassetter.

Medierna – Du uppenbarligen behöver en kassett eller en viss variation (mikro kassett, etc). Det finns definitivt några album i omlopp som endast någonsin släppts på kassetter, men när det är möjligt, rippa en CD kommer att producera mycket bättre resultat. Om du behöver rippa en gammal kassett från en telefonsvarare eller handhållna brännaren, är detta den perfekta guiden för dig. Tänk på att ju mer du spelar ett band, är desto mer signal försämras. Band är särskilt känsliga för värme, smuts och magnetism, så få dem konverterade medan du kan.

Ett anständigt uppspelningsenhet

Foto av Pete.

Helst ska du använda en högkvalitativ kassettdäck. Dessa saker är svåra att få tag på idag, så du kan behöva nöja sig med nästan alla kassettspelare du kan få tag på. Eftersom de är sällan produceras nu, kan du hitta en gammal en som har sett bättre dagar. Bara se till att det inte har några problem med uppspelning innan du börjar. För att testa, se till att det inte finns någon media närvarande i spelaren, koppla in vissa hörlurar, och tryck på play. Lyssna för statiska eller andra konstiga ljud – varje ljud som spelaren gör i denna process kommer att registreras i den digitala filen. Så länge du hör minimalt brus (den mindre, desto bättre), det bör fungera bra.

En lämplig ljudkort – Du behöver inte något fint, du behöver bara ha en mikrofoningång på datorn.

Allt som produceras under de senaste åren bör stödja stereoingång på samma kvalitetsnivå som CD-skivor. För att kontrollera att navigera i Windows för att

Kontrollpanelen> Ljud> Inspelning> Högerklicka Mikrofon> Egenskaper> Avancerat

En miljö fri från elektriskt brus – Inspelning kassetter är en analog process, så någon inblandning från närliggande elektronik plockas upp och registreras som ljud. Knaster och statiska är vanliga i inspelningar som gjordes med deras ljudkabel nära kraft- eller RF källor. För att testa hur mycket buller din omgivning producerar, se till att det finns inget band i spelaren, anslut den till datorn och starta inspelningen. Lyssna för andra ändamål än det normala nynna att spela ett band alltid producerar för att bedöma huruvida eller inte dina andra elektronik orsakar störningar ljud.

Nu när du har allt du behöver för att komma igång, pop din kassett i spelaren och anslut den till din dator. Lägre kvalitet enheter kräver att du använder hörlursuttaget, men bättre enheter kommer att utrustas med en linjeutgång, vilket är vad du vill använda om du har det.

För linjeutgång, använd en kabel med två RCA-kontakter i ena änden och en 3,5 mm hörlursuttag på den andra.

Om du använder en enhet som bara har en 3,5 mm hörlursuttag, använd en kabel med 3,5 mm kontakt i båda ändarna.

Med kassettspelare ansluten till datorn öppnar det program du tänker använda för inspelningen. I den här guiden kommer vi att arbeta med Audacity. Klickar på länken för att gå över till deras hemsida och ladda ner programmet. När Audacity har installerats, öppna upp och justera följande inställningar

Stäng också ingångsvolymen hela vägen upp

Med dessa inställningar för, kan du gå vidare och tryck rekord.

Direkt efter att slå på play-knappen på din bandspelare.

Nu måste du vänta under hela bandet. Om du råkar gå lite över utan att trycka stopp, det är ingen stor sak eftersom vi kan klippa ut överskottet senare. Efter bandet gjort spelar, slå på stoppknappen och vi kommer att börja bearbeta inspelningen.

Du kommer utan tvekan att ha åtminstone ett par sekunder onödigt buller i början och slutet av inspelningen, så markerar det avsnittet (bara dra markören över detta område) och slå bort.

I skärmbilden ovan kan du se att vi har en lite mer än en sekund av onödigt buller (den tid det tog för oss att slå play på bandspelaren efter att vi slog rekord i Audacity). Ju mörkare grå området är vad vi har markerat och planerar att ta bort. Upprepa denna process i slutet av inspelningen tills du har fått bort all onödigt buller.

När du har trimmat överskott och se till att du fick en inspelningskvalitet (bara trycka play för att höra vad du har), kan du spara data i en ljudfil, som MP3. Bara att gå till Arkiv> Exportera till att presenteras med alla format som du kan spara dina data i.

Att komprimera filen till en rimlig storlek, men ändå behålla den högsta kvalitet, väljer FLAC. För maximal kompatibilitet och mer kompression, och ändå behålla en mycket rimlig mängd kvalitet väljer MP3.

För en fullständig genomgång på skillnaderna mellan dessa filtyper, har vi skrivit en guide som täcker alla olika typer av ljudformat. När data exporteras, kan du spela upp filen när du vill ha i din favorit mediaspelare (eller på din telefon, etc).

Kära Geek, Kan du göra en översikt på VHS-band? Jag är intresserad av att digitalisera dem, om det är ett program som gör att du kan infoga menyer, kapitel och bränna till DVD or.iso med minimal förlust av kvalitet som skulle vara mycket uppskattad!!!

Det bästa är en video capture USB-enhet. De fungerar ganska bra.

Du bör inte använda mikrofonuttaget på ljudkortet om linjen i är närvarande. Mikrofon jack förstärker ljud, inklusive störningar och kan orsaka störningar. Vissa inspelningsprogram förändras även intervallen på mikrofoningången. Linjen i uttaget är avsedd för enhet till enhet inspelning.

@RustyGates Jag kommer förmodligen göra en guide på digitaliserings VHS-band relativt snart, håll utkik.

@ACF Jag hade alltid trott samma sak, men de audiofiler jag konsulte föreslog mic jack. Jag antar att de skulle både producerar ganska likartade resultat. Verkar som goda råd men tack för tipset.

Audacity har några stjärnornas bullerskydds förmågor. Det skulle ha varit snyggt att ha åtminstone ett omnämnande eller länk på några vanliga efterbehandling för kassetter. Buller demontering och normalisera skulle vara två som någon kan börja med.

Tack. Jag har varit att lägga Audacity varje gång jag installerar ett operativsystem, men jag har inte använt det mycket. Nu att gräva ut mina återstående band och konvertera dem. Jag har en fråga. Jag brukade rippa alla mina album tejp för att hindra dem repas i dagligt bruk. Ett vanligt misstag var att veva ingångsvolymen upp för att göra bandavspelningen högre. Det skulle “mätta” bandet. Med andra ord kan bandet bara ta så mycket signalingång innan det tog slut takhöjd. Allt över det skulle skäras bort / förlorat. Den lägre styrkan signalen skulle ökas upp till nära den samma nivå som toppar. Den resulterande uppspelningen skulle låta “platt” och livlös. Tappa ingången skulle förbättra uppspelningen med inte mycket förändring i volym. I din artikel du säger att ställa in ingångs hela vägen upp. Gör det någon skillnad när det görs på detta sätt? Visst önskar jag hade fortfarande min rulle till rulle och andra leksaker för att prova detta med!

Som en HiFi Geek sedan början av Phillips kassett gånger, jag kan bara rekommendera en gammal maskin för slut uppspelning kallas Nakamichi “Dragon”. Anledningen är helt enkelt att förklara: Dragon kan köra antingen Dolby B och C när källan noice minskas och kan köra alla typer av förinspelade Azimut-head justeringar som någonsin gjorts under inspelningen av käll tejp till hands. Någon ytterligare egenskap hos det nämnda maskin är en sluten slinga varvtalsreglerad motor som utför på referenshastighetsnivån utan minsta fladder etc. Stort problem kan vara att hitta en vän som fortfarande äger en sådan odjur men om du upptäcker en, jag kan bara rekommendera det som den ultimata uppspelningsenhet säkerhetskopiera unika musikdata för alltid

Jag fick det bästa resultatet genom att sätta ingång, men du kanske vill experimentera med det. En hel del av det beror på din uppspelningsenhet. Till exempel, handhållna kassettbandspelare kan inte mata ut ljudet mycket högt, så de mjukare delarna kanske inte låter rätt om du inte har din input skrivit. Kassettdäck har mycket mer kraftfulla förstärkare inbyggd, så du kan nog komma undan med en lägre ingång. Jag skulle bara prova båda och se vilken som låter bättre.

@ACF Rätt på med line-användning. Jag har använt både mikrofoningång och linje och mikrofoningång “klipp” toppar och bottnar vågformerna producerar distorsion. Dessutom har du en mycket finare volyminställningsområde vid användning av linje. Jag har en massa gamla musik och predika ljudkassetter som jag digitalisering – Jag använder en gammal Radio Shack Realistiska SCT-34 Stereo kassettdäck. Det har line-in och line-out RCA-uttag på baksidan för antingen inspelning eller uppspelning. Det är en liten lätt att transportera däck som fungerar förvånansvärt bra för antingen inspelning på band eller digitalisering från band till min dator.

@korbinbrown de “audiofiler” du kontaktat var uppenbarligen inte audiofiler. Om dina audiophile vänner föreslog någonsin använda mikrofonen jack för dubbning kassetter, måste de lämna in sina kort.

Det finns två problem med att använda mikrofonuttaget (rosa uttaget på de flesta PC)

Som en lång tid levande ljudtekniker, jag är helt oenig med allt med hjälp av MIC-porten på en dator för något annat än VoIP eller på plats talade inspelningar (föreläsningar, möten, etc.)

För det första är den rosa jack monofoniska. Inspelning till den ingången ger dig equivelant av 1950 skrivbords radio.

För det andra är Spänningsnivån mellan mikrofoner och linje enheter mycket annorlunda. En nivå enhet konsumentlinje ger ut 0,3 to.4 volt vid den optimala level.A dynamisk mikrofon genererar ungefär en till två millivolt, or.002 volt. Så en linjenivåljudkälla är minst 200x mer kraftfull än en mikrofon nivå källa. Detta innebär att de preamp kraven för de två enheterna är mycket olika, och en billig mikrofonförförstärkare är inte lämplig för linjenivå källor.

Nu gnugga: bärbara datorer sällan någonsin line-in jack. I stället för att koppla in till mikrofoningång jack, hoppa över till Amazon och plocka upp en billig USB-ljudkort. Jag föreslår något som Behringer ljudgränssnitt. Det är bara ca $ 30, och det är specialbyggda för inspelning från professionella blandare.

I själva verket rekommenderar jag starkt ett externt gränssnitt om du ska göra några allvarliga inspelning. Ljudgränssnittet inbyggd i vilken dator som helst har att kämpa med en massa elektriska störningar, och jag har ännu inte träffat en ombord ljudkort som har en rimlig mängd utrymme.

Jag rekommenderar starkt att revidera den här artikeln och ändra dina referenser till mikrofonen, om att du alltid bara ska använda den blå linjeingång för inspelning. MIC-uttaget är billiga, headset mikrofoner, inte för inspelning av musik.

Det korrekta sättet att göra detta är att ställa in ingången så att den starkaste delen av inspelningen låter aldrig ingångsmätaren på datorn beröring toppen av skalan. Om du någonsin “peak” ingången, sänka nivån, gå tillbaka och starta inspelningen igen.

Det är okej att ha volymen lite låg: i det här fallet, kan du alltid gå tillbaka och använda Normalisera verktyget till topp inspelningen. Gör detta, sedan använda verktyget Noise Reduction för att bli av bakgrundsbrus.

I själva verket, att få ljudnivåer rätt är en hel artikel i sig. Men i korthet, måste du förstå något som kallas dB och hur digital dB är annorlunda än analoga dB.

Den korta versionen är detta: i analog inspelning är 0 dB den optimala nivån. När ljudet blir mycket över 0dB, kommer du att få distorsion. När det blir för låg, kommer bakgrundsbruset krypa in och göra din ljudinspelning fruktansvärt. Helst ska ljudet hålla en jämn nivå på omkring -10 till 0 dB, med tillfälliga toppar som aldrig överstiger omkring 6 dB.

Men datorer använder alla digitala signaler. I den digitala världen, 0 är absolut starkast du kan gå! Så din “referens” nivå bör ta in på kontot. Om du använder ett kassettdäck med mätare på det, justera datorns inspelningsnivån så att mätaren på datorn är på omkring -10 dB när kassettdäcket läser 0. Detta kommer att ge dig några utrymme för topparna i din audio.

Efter inspelningen av låten, fortfarande måste du rensa upp

OK, detta kommer att låta udda och Luddish, men är det ett sätt att göra det omvända, dvs överföring datorljud till ett kassettband? Kalla mig en purist men jag har känslan nostalgisk för gamla Sony Walkman som för sent, snarare än den mycket slutna källkod iPod som du inte ens kan ändra på batterierna. De säljer fortfarande tomma kassettband på Staples och allt, så jag undrar om det finns en väg att gå “tillbaka till framtiden” och konvertera alla mina spellistor till mixtapes. Jag vet att det är möjligt att göra CD-mixar, men går ännu längre tillbaka skulle vara en svalare utmaning. (Åtta-spår är nog inte möjligt, men det är bra.) När allt kommer omkring, du vet aldrig när Elon Musk slutligen kommer att släppa Tesla Delorean EMC-2, och du befinner dig i behov av vissa Leona Lewis att gå tillsammans med ol ‘Huey . 😉

Finns det något sätt att göra det omvända, dvs överföring datorljud till ett kassettband?

Du är nostalgisk för Walkman, men har aldrig spelats in på en kassett?

Fram till 2005, Disney hade en regel som kallas “The 65th Episode Rule” som uppgav att alla deras tv-program skulle begränsas till 65 episoder eller mindre före avbokning.