hur man döljer appar som du har köpt på Apples App Store och Google Play

Apples iOS, Googles Android och Microsofts Windows 10 alla föra en förteckning över program som du har köpt – eller bara hämtat, om de är gratis. Denna lista kommer att bli rörigt med tiden, särskilt om du ladda ner och prova ut en hel del gratis program. Men du kan rensa listan upp, åtminstone på iOS och Android.

Detta är särskilt användbart om du använder Family Delning på iOS, som du kan dölja vissa appar som du tidigare har köpt så att de inte kommer att delas med dina familjemedlemmar via iCloud. Hursomhelst, det hjälper städa upp din lista över köpta appar.

På en iPhone, iPad eller iPod Touch, kan du få tillgång till listan av inköpta program från App Store-appen. Öppna App Store och knacka på “Uppdateringar” längst ned på skärmen. Tryck på “Köpt” högst upp på listan för att se alla dina köpta appar.

Tryck på “Mina Inköp” för att se din egen lista över köpta appar om du använder iCloud Family delning.

Du ser en lista över alla program du någonsin köpt eller hämtat. Bläddra i listan eller använd sökrutan för att söka efter enskilda appar. Tryck på “Inte på den här iPhone” eller “Inte på den här iPad” om du bara vill se program du har tagit bort från enheten. När du ser ett program du vill dölja, röra vid den, dra åt vänster och trycka på “Hide” knappen som visas. Appen kommer att döljas från listan.

Gömmer en app som denna kommer inte att ta bort posten för ditt köp om du har köpt appen. Du kan fortfarande söka efter appen i App Store och du kommer att kunna åter ladda ner det gratis om du redan har köpt det. Det bara inte kommer att visas i listan över köpta appar.

Vissa människor rapportera detta inte fungerar på ett tillförlitligt sätt, och appar du försöker dölja kommer bara att visas senare. Om du har detta problem, kan du istället välja att dölja program från iTunes på en Mac eller Windows-PC.

Brand upp iTunes på en Mac eller Windows-dator och se till att du är inloggad med samma Apple-ID du använder på enheten. Klicka på profilikonen och klicka på antingen “Köpta” eller “familjens inköp.”

Välj “Apps” och välj sedan “All” för att se en lista över alla program. Klicka på “X” som visas på den övre vänstra hörnet av en app ikon och du kommer att bli tillfrågad om du vill dölja att en köpt app. Klicka på “Hide” för att dölja det.

På den aktuella versionen av iTunes, vi såg en “x” när vi svävade markören över en app ikon. Men när vi flyttade markören till övre vänstra av ikonen, förvandlas det till en hand för att indikera att det fanns ett samband där. Klicka på övre vänstra hörnet fungerade, även om “x” inte visas.

Du bör kunna dölja andra typer av media som du har köpt från iTunes på samma sätt.

Du kan också ta fram appar som du tidigare har dolt. Detta kräver iTunes på en PC eller Mac, även om du gömde dessa program på en iPhone eller iPad. Hursomhelst, behöver du iTunes för detta.

Att ta fram appar, klicka på ikonen profil i iTunes och välj “Account Info.” Ange ditt Apple-ID lösenord när det efterfrågas.

Rulla ned till “iTunes i molnet” och klicka på “Hantera” till höger om dolda inköp.

Välj “Appar” för att se en lista med dolda program, och klicka på “Ta fram” -knappen för varje program som du vill ta fram.

Du kan också göra detta i Google Play på en Android-enhet. Börja med att öppna Play Store, öppna menyn och tryck “Mina appar” för att se en lista över dina egna appar.

Tryck på “All” För att se alla program, även sådana som inte är installerade. Appar som inte är installerade kommer att ha ett “x” på den högra sidan av sitt kort.

“X” knappen visas bara bredvid appar som inte är installerade, så måste du avinstallera appen från din Android-enhet innan du kommer att tillåtas att ta bort den från din köphistorik.

Tryck på “x” och sedan på “Godkänn” för att ta bort en av dessa program från listan. Det visas inte längre i listan över alla dina appar. För att få en borttagen app tillbaka, bara söka efter den i Google Play och ladda ner den igen.

Microsofts Windows Store på Windows 10 erbjuder inte denna funktion, inte heller Windows Store på Windows 8. Microsoft fortfarande körs bakom andra app butiker, så förhoppningsvis kommer de att lägga till den här funktionen i framtiden.

Image Credit: Karlis Dambrans på Flickr

Dölja appar på enheten aldrig fungerar för mig på antingen iPad eller iPhone, så det är lite mer än bara opålitliga. De försvinner medan jag gör det men sedan nästa gång jag går in i skärmen, där de är alla tillbaka igen.

Apple – “Det fungerar bara” (med undantag för när det inte fungerar alls)

iPhone 5S, iOS 9,1.

Detta fungerar inte: “När du ser ett program du vill dölja, röra vid den, dra åt vänster och trycka på” Hide “knappen som visas Appen döljs från listan..”

Forskare har räknat ut att den teoretiskt maximala höjd ett träd kunde få (innan energibehov driver vatten allt högre mot tyngdkraften uppvägs energin trädet kan förbruka) är 426 fot lång, för närvarande den högsta trädet i världen är en 379,3 fot hög Redwood träd.