hur man färga svartvita vintage fotograferar i photoshop

Har du någonsin velat lägga till färg till din gamla, vintage, eller historiska fotografier? Ladda upp några gamla bilder och se hur färg kan läggas snabbt till någon svartvitt fotografi i denna enkla Photoshop hur man.

Medan många purister helt enkelt inte gillar utseendet på färglagt svartvita fotografier, är möjligheten att lägga till färg till svartvita bilder som oumbärlig eftersom det är enkelt. Läs vidare för att se hur enkelt det kan vara.

Helt enkelt därför att en bild är i svart och vitt betyder inte att det är en gråskalebild. När fotografiet är öppen, är vår första uppgift att kontrollera vår Färgläge.

Navigera till Bild> Läge> RGB-färg att ställa in bilden till RGB. Om det är i gråskala eller någon annan färgläge, kommer Photoshop att konvertera den åt dig. När detta är gjort, kommer du att vara redo att lägga till färg i bilden.

Ett av de enklaste sätten att lägga till färg till en svartvit bild använder blandningslägen. Men snarare än att skapa ett dussin lager med individuella blandningslägen, kommer vi att skapa ett enda skikt grupp med en grupp blandningsläge. Här är hur man gör det

Du hittar blandningslägen i fliken rullgardins direkt under toppen av “Lager” panelen. Klicka för att dra ner för att ställa in blandningsläget i din grupp till “färg” som visas ovan.

När din grupp är inställd på blandningsläget “Färg” markera din lager och låt oss kolla in några sätt att lägga till färg till vår image.

Du kan nu lägga till färg i alla lager som du gör i din nya grupp. Frågan är, hur? Något sätt du kan lägga till färg till lager är ett sätt som kommer att fungera. Låt oss börja med en enkel och snabb, men grövre metod som använder lassoverktyget eller ritstiftet, om du känner att du behärskar det.

Lasso och ritstiftet båda gör ungefär samma sak i den här situationen. Du kommer att dra och beskriver former, och sedan fylla dem med Bucket Fyll eller genom att gå till Redigera> Fyll och använder förgrundsfärgen. Även om denna metod inte ger den mest raffinerade av resultat, kan det vara den snabbaste. Om du vill ta en mer hands-on, kontrollerat sätt, vill du fortsätta läsa för att se “måla” metod som använder Photoshop penseln.

Om du inte är där, gå tillbaka till den grupp du ställer in Blandningsläge “Färg”. Navigera till den tomma lager du gjorde det och välj Brush Tool i verktygsfältet.

Tryck för att välja penselverktyget, högerklicka på bilden för att få upp Brush Tool kontextmenyn. Välj “Soft Round” som visas.

Klicka på förgrundsfärg området verktygsfältet (som visas ovan till vänster) för att öppna färgväljaren. Stick med färger mycket mattare än du vill att bilden ska se ut, eftersom de kommer att lysa upp betydligt när de är målade på.

Helt enkelt muspekaren över de områden av bilden som du vill vara den färgen. Vara så exakt som möjligt, men känn dig fri att använda radergummit som behövs.

Du kanske upptäcker att din färg, även om det är tråkigt, verkar skrikig. Du kan ställa in så många olika sätt.

Minska opaciteten, som visas ovan, dina lager kan minska intensiteten av färger och göra dem mer naturalistisk.

att lägga till nya lager när du vill lägga till nya färger. Hålla lager som är åtskilda ger dig större kontroll. Och eftersom de ingår i samma grupp, hittar du de alla överensstämmer med samma “färg” blandningsläge.

Zooma in för att lägga detaljer som behövs. Mindre detaljer, såsom rätten färgen blå i ögonen, kan verkligen få en färgad bild till liv.

Det kan vara allt för lätt att börja arbeta med en färg som verkar som om det kommer att vara rätt nyans, bara för att vända ut för ljus, garrish eller ful. Här är hur man justerar det och fortsätta måla.

Måla eller hitta ett prov av färg du vill ändra för att bättre passa din bild.

Tryck för att ta fram Nyans / Mättnad verktyg.

Justera nyans, färgmättnad och ljushet värden tills färg passar din bild. Som ni kan se ovan, har prålig röda transformeras till en mer lämplig rödbrun.

Alt + klicka på i lager panel, bredvid din aktiva lagret inorder att dölja alla andra lager. Tryck sedan på för att välja pipettverktyget. Klicka på din målade ruta gång för att välja den ändrade färg som förgrundsfärg.

Alt + Klicka på samma igen för att slå alla lager igen. Kortkommando kommer att ge dig tillbaka Brush Tool och gör att du kan återgå till målning som vanligt. Lägg till så många eller så få färger som du känner dina bildbehov, i alla detaljer du bryr dig att sätta in.

Och med minimalt arbete och tid investerat, är en svartvit bild nu full av rika färger. Öva med penseln, eftersom det är sannolikt den bästa metoden för att uppnå goda resultat i färglägga svartvita fotografier.

Image Credit: Porträtt av Thomas Edison, i offentligt område.

Häftigt man. Det kommer att hjälpa mig en hel del. Du vet att det finns färgämnen tävlingar på worth1000.com (en digital konsttävling hemsida), där du ges en svart n ‘vit bild, och du måste att färga det med hjälp av Photoshop. Denna teknik skulle säkert vara tillämpliga :); Keep it up !!

Hur lång tid tog det dig att göra något sådant?

@Bob: Inte en extremt lång tid jag skulle säga 20 minuter vid den längsta? Det är beroende på ditt foto och din komfort nivå med Photoshop, men det bör inte ta dig en lång tid heller.

Bra artikel som alltid och lätt att följa. Måste försöka detta i helgen.

Tack.

Bra. Måste sätta mina händer i helgen !!

beröm. älskar ditt inlägg, men med något av samma slag riktar sig till hur man nörd personal

Har ni en artikel om Google SketchUp 8? dess ganska cool och värt investivating

@Flex: Jag har Sketchup hämtat men har inte spelat med det ännu. Jag verkligen vill men jag hålla en ganska pressat schema!

Ok det är coolt att du har kompetens att göra detta, men den färdiga produkten ser löjligt … och falska ..

Jag har försökt att färga ett foto för ett tag med samma teknik som beskrivs här. Det fungerar bra för allt utom hudfärg. Även i bilden som ska användas i den här artikeln mannens hudfärg ser inte riktigt. Verkar det mer som ett tjockt lager av makeup har tillämpats på ansiktet.

Jag fortsätter att försöka tweaking färg som används och opacitet nivå, men har ännu inte kunnat göra en svartvit ansikte ser naturligt färgad. Även när jag använde pipetten att välja färg från ett ansikte på ett färgfoto.

Hittills mina bästa och närmast real ser resultat har kommit genom att välja endast ansiktet på ett nytt lager och sedan justera nyans, mättnad och ljusstyrka. Tillsammans med opaciteten nivå på det lagret.

Om någon har gjort något annat som fungerar bättre, skulle jag för en gärna höra hur man gör det.

Mike, hudtoner är oerhört komplexa, och att få en realistisk är alltid en konstnärlig utmaning. De är inte en enda färg, men har variabel genomskinlighet, med färgen på muskler, fett, ben och blod peering genom att ge dem unika, komplexa färger. En bra målare kommer att använda blått, grönt, lila, röda, gula, apelsiner och brunt för att beskriva ett ansikte, men vi glans ofta över detta och kallar det “hudfärgen.”

Att få en helt realistisk hudfärg kräver mer målning och kunskap än jag kan ge i en enda artikel. Du kan dock försöka kombinera flera lager med olika blandningslägen som “mörkare”, “multiplicera, ” skärm ” lätta,” etc, utöver vad jag har sagt här. Detta kan bidra till att göra din enda hudton rikare och mer levande.

Jag håller helt med Eric Z Goodnight, gör det med hjälp av färgkarta gör det mer snabb och blandningslägen gör alla trick att få dem att känna genuine..Good artikeln men !!

Grymt bra ! Riktigt cool och användbar!

Trevligt … men inte alla har photoshop. Kan ni inte hur man gör det med gimp? som är gratis och opensource!

En annan lysande artikel. Ni rockar!

tack så mycket

Tack så mycket …………… ..this handledning hjälpte mig en hel del …………….

thi tutorial är en av de bästa handledning över internet

Forskare har räknat ut att den teoretiskt maximala höjd ett träd kunde få (innan energibehov driver vatten allt högre mot tyngdkraften uppvägs energin trädet kan förbruka) är 426 fot lång, för närvarande den högsta trädet i världen är en 379,3 fot hög Redwood träd.