hur man fjärrsäkerhetskopiera dina data för gratis med Crashplan

Säkerhetskopiera dina data kan vara en sådan trivialt lätt affär som du inte har en ursäkt för att sätta den utanför och riskera dina data i processen. Idag tittar vi på Crashplan backup suite och hur du kan använda den gratis avlägsna säkerhetskopior.

En bra lösning för säkerhetskopiering är enkel att använda, skapar flera kopior av dina data (inklusive externt versioner), och är billig nog att du kommer att fortsätta att betala för det. Crashplan erbjuder gratis och plattformsoberoende lösning som gör det så enkelt att säkerhetskopiera dina data både lokalt och på distans att det är brottsligt att inte.

Vad är Crashplan? Du är förmodligen bekant med online-backup-tjänster som Mozy och Carbonite. Du installerar ett program på datorn, köpa ett konto med den molnbaserade backup leverantör, och sedan laddar upp dina filer för säker förvaring. Crashplan är som Mozy / Carbonite på steroider. I stället för att begränsa dig till enkel molnbaserad lagring, Crashplan erbjuder en multi-tier strategi för säkerhetskopiering som innehåller följande

Om du bara använder Crashplan programvara utan Crashplan konto kan du säkerhetskopiera dina data till en sekundär enhet på datorn, en annan dator i hemnätverket, och din väns / bror / mammas dator helt gratis-inte oroa uppgifter krypteras via Blowfish-algoritmen. Vill du lägga till molnbaserad lagring i det? Du kan säkerhetskopiera 2-10 datorer för endast $ 10 per månad med obegränsad lagring, det är ett upprörande fynd jämfört med andra molnbaserade lagringslösningar.

För denna handledning ska vi fokusera på att använda din väns dator för fjärrlagring, även om du tänker använda Crashplan för lokala / nätverkssäkerhetskopior läser igenom guiden kommer att ge dig en solid titt på Crashplan och menysystemet.

För den här guiden behöver du följande saker

Återigen, vi fokuserar på att använda din väns dator som en fjärrbackup plats. Om du saknar en vän villiga att dela några hårddiskutrymme och / eller deras bredbandsanslutning kan du enkelt följa denna tutorial för att göra säkerhetskopiering över det lokala nätverket.

Installera Crashplan är rakt framåt. Ladda ner programmet, köra installationsfilen, välj en plats, och installera. När du kör Crashplan för första gången efter installationen kommer det att be dig att skapa ett konto. Det är också en enkel process, helt enkelt koppla in ditt namn, e-postadress och skapa ett starkt lösenord. När du är klar med den process som du kommer att hälsas med Crashplan gränssnitt, som så

Det kan tyckas lite trög för den första minuten eller så som det söker efter filer. Som standard kontrollera din användarkatalogen och indexerar filerna där. Du kan enkelt dra eller lägga till enheter / mappar på din backup. För den här guiden ska vi skära ner på storleken på säkerhetskopian betydligt så att vi inte behöver vänta på att alla 16,2 GB i vår användarmapp till utsäde. Storleken på din fjärrbackup begränsas endast av din bredbandshastighet och utrymmet din vän är villiga att dela.

Beroende på hur stor den ursprungliga svepet var kanske du vill konfigurera storleken på din säkerhetskopia innan dumpning till din väns dator. Titta på botten av gränssnittet i filavsnitt och klicka på Ändra. Där hittar du en kataloglista med hela användarkatalogen kontrolleras. Om din backup storlek är rimlig kan du lämna det som det är. Om det fångade en hel del skrymmande kataloger (som hela din MP3-samling till exempel) kanske du vill välja att lokalt säkerhetskopiera din musik i stället för att tugga upp tid och bandbredd överföring allt till din väns dator. Som vi nämnde ovan, valde vi att minska antalet filer för vår handledning för att undvika en lång frö tid.

När du har valt de mappar som du vill ska ingå i säkerhetskopian, klickar på Friend länken i avsnittet destinationer. Du ser detta i den nedre delen av skärmen

Här kan du få din backup kod (för att dela med en vän som vill säkerhetskopiera till din dator) eller koppla in koden de har skickat till dig. Vi kommer att anta att du redan har rensat denna backup andelar med din vän eller släkting och har sin kod på sidan (och därmed kan hoppa inbjudan steg).

Med koden i handen, anslut den till Enter väns reservkod platsen och klicka på Start backup. Det börjar omedelbart säkerhetskopiera filerna om din kompis är online. När det är gjort kommer du se en skärm som den här

Filerna lagras nu på fjärrdatorn, en veritabel Poor Man Cloud Storage. Det är värt att notera här att om din totala backup storlek är liten (säg, ett par GBs av dokument och bilder) är det värt att ställa upp detta arrangemang med flera vänner. Du kommer säkerhetskopiera sina dokument och i sin tur kommer du att kunna sprida dina dokument och så över ännu mer avlägsna platser.

Crashplan är förbluffande enkel att installera, som vi såg i ovanstående handledning stegen (i en handfull musklick kan du ställa in en fjärrbackup). Det finns några saker du kommer att vilja justera dock att dra full nytta av programmet.

Det första du vill anpassa är säkerhetskopior. Klicka på Inställningar -> säkerhetskopior. Här ser du den ursprungliga säkerhetskopia som du har skapat, märkt standard. Backup-set funktionen kan du skapa individuella säkerhetskopior för olika scenarier. Du kan skapa en säkerhetskopia som är bara dina viktiga dokument att säkerhetskopiera till en väns dator som inte har mycket utrymme att avvara, en mer generös uppsättning för en annan vän som har en hemmaserver med gott om utrymme, och ännu en (och mer komplett uppsättning) för backup till din lokala USB-enhet. Varje Backup Set kan konfigureras oberoende och tilldelas dina unika backup platser.

Förutom att konfigurera din backup ställer du också vill gå över till Inställningar -> Nätverk. Standardinställningarna för överföringshastigheter kan vara lite svag för din smak. Programvaran tenderar att fel på den konservativa sidan. Om du kör säkerhetskopior på natten utan några andra program konkurrerar om bandbredd du kommer förmodligen vill höja uppladdningshastighet.

Slutligen, om du är värd säkerhetskopior för en vän som du kommer att vilja sätta säkerhetskopior på den lämpligaste enheten. Som standard säkerhetskopior lagras på hårddisken du installerat programmet på. Du kan ändra detta genom att gå till Inställningar -> Allmänt -> Anpassa, och byta standardsäkerhetskopian plats längst ned på den inkommande menyn Backup inställningar. Detta är definitivt ett steg värt att dela med dina vänner så att de kan välja en optimal enhet för att lagra säkerhetskopior du skickar deras väg.

Crashplan är ett robust program och efter att ha följt den här guiden får du åtminstone en, om inte flera, avlägsna säkerhetskopior. Om du dra full nytta av den Crashplan programvara och prenumerationstjänst du har redundanta lokala säkerhetskopior, avlägsna säkerhetskopior på dina vänners hus och säkerhetskopior i Crashplan molnet. Om det inte hjälper dig att sova bra att känna dina data är säker, vi är inte säker på någonting skulle.

Även Crashplan “säkerhetskopior” är endast för de betalda planer.

Du ser dem eftersom du har en 30-dagars provversion av Crashplan Central. När de 30 dagarna är upp, Backup Set har försvinner (tills du ger dem $$$)

Någon som vet deras politik på inte så lagligt innehåll? Om 1 TB inte så lagligt innehåll,. Om de är ok med att jag tror att jag ska registrera dig.

Så min fråga här skulle vara … återställa från en säkerhetskopia ….

Så om jag ger min vän en hårddisk, och jag backup till det .. och sedan ha en krasch .. kan jag få till data om jag tar hårddisken tillbaka till mitt hus lokalt så att jag inte behöver vänta för nätverk? Den viktigaste delen av en howto på backup .. är återställningen del …

@runtime, inte ens kommer att fråga vad det är .. men om det är krypterad och de förment inte kan få till det (vilket är viktigt, vill jag inte folk snoka i min familj bilder efter bikini bilder på min fru etc, eller om jag har några dokument som får laddas upp med mitt personnummer på det) så har de ingen aning om vad de data som din uppladdning är.

Någon som vet om det finns ett sätt att ställa Crashplan att göra lokala, okrypterade säkerhetskopior som lagras som en spegel av källan? Jag vill inte ha en säkerhetskopia som är en del egen skivavbildning eller arkivformat i en enda fil. Om en av mina datorer har hårddiskkrasch, jag vill inte att behöva vänta tills jag har en ny HD installerad och OS installerat sedan måste återställa en hel skivavbild bara för att få en fil.

Jag försökte Crashplan för ett tag sedan och det verkade bra med undantag för att en fråga. Jag vill ha en back up där jag kan bara ta destinationsenhet ansluter den via USB till en dator och enkelt gå efter en eller två filer som jag behöver just då.

Som svar på MoMo55 kan Genie Backup Manager gör det, och en massa andra saker. Det är min nuvarande backup-lösning som jag har använt en hel del för ca två år, i olika versioner, och det är ganska flexibel. Inte perfekt, men det är därför jag fortfarande letar efter något bättre. Några petigheterna som jag har med Genie: Jag tycker Genie är alltför långsam via bredband att göra en stor säkerhetskopiering av data (16 GB) till Genie egna nätet molnlagring (betalt för), så jag har haft att göra dessa säkerhetskopior till lokala medier, det kan ‘t göra inkrementella säkerhetskopieringar när du säkerhetskopierar till FTP utrymme (endast för lokal lagring eller Genie moln), om att säkerhetskopiera till Genie moln utrymme, kan du inte ladda ner hela säkerhetskopian lokalt när du gör en återställning, måste du återställa från fjärr exemplar som är långsam och jag hittade benägen att krascha, men du dit i slutet efter flera försök. Genie har god schemaläggning och många andra användbara funktioner … jag skulle sammanfatta det som tillräckligt men inte perfekt bra.

@ Momo55, prova Cobian. Det är gratis och gör precis vad du letar efter. Det kan även hålla flera versioner och inkrementella säkerhetskopieringar.

@ MoMo55

Ta även en titt på Wuala!

Även om du inte kan ha okrypterade säkerhetskopiering med Crashplan (AFAIK) – användningsfall du beskrev – att få tillgång till filer utan att behöva vänta tills kraschade PC kommer tillbaka till livet – är 100% stöd av Crashplan.

Om du går till någon av dina andra datorer som har Crashplan på dem och har tillgång till den lokala säkerhetskopieringen, och gå till Återställ panelen – ta en titt på den översta rullgardinsmenyn. Du kan helt enkelt välja den dator som kraschade och återställa filer direkt från den.

Förutsatt att du säkerhetskopiera mycket oftare än du återställa (som är nästan alltid ett säkert antagande) – fördelarna med att använda CP uppväger behovet av att gå igenom användargränssnittet för att återställa filer, i stället för att ha dem om runt okrypterat och okomprimerat.

Eftersom jag kör cygwin, har jag upptäckt att filer och kataloger med några “Unix” behörigheter (ACL) linda backup-program runt axeln. Letar du efter en produkt som kunde göra inkrementella säkerhetskopieringar jag testade åtta av de “fria” (kommersiella) backup produkter ute förra månaden **. Endast Cobian och Crashplan kunde säkerhetskopiera och återställa min cygwin provuppställning. Jag först började använda Cobian, men fann det inte kunde backa upp min frus postmapp så jag bytte till Crashplan.

Jag har varit nöjd med Crashplan och jag är nu förbi 30 dagars testperiod. Jag använde inte de avancerade funktionerna, så allt ser bra ut. Jag köpte ett par 2TB USB-enheter, en är alltid på annan plats och jag byta enheter varje månad eller så. Crashplan “fångst-up” utbytesenheten när jag gör bytet. Funkar bra.

** Vissa kommersiella “fria” produktversioner inte erbjuder “inkrementella” säkerhetskopior, så jag inte testa dem.

Jag vill bara att slå in och säga att kryptering i backupped filer är ett tabu för mig när vi talar om lokala säkerhetskopior.

Jag använde Acronis Trueimage att göra mina backuper och när dagen av kraschen kom och jag försökte komma åt mina filer, fick jag en “skadad arkiv” budskap. Jag skyllde mig för att inte använda “Verifiera arkivet” meddelande, räknade min förlorar och fortsatte med det. Men bara några månader senare, medan inspektera mina säkerhetskopior, fick jag samma meddelande igen.

Jag bestämde jag fått nog och byta till vanlig fil säkerhetskopior av Cobian: Inte bara det gör spegling, men det kan göra full / inkrementell / differentiell inställning och det är mycket konfigurerbar. Visst, det är inte så vacker eller smart som annan programvara, men åtminstone jag är mycket mer säker på min backup nu.

Jag är ny på detta backup spel. Jag skulle vilja veta om det finns ett sätt eller program som kommer att säkerhetskopiera inte endast data utan program också. Jag skulle vilja ha en helt användbar backup när hårddisken går söderut. Är detta möjligt?

@ray ratliff – du kan ta en bild av din enhet med nåt som år gamla som Norton Ghost som skulle skapa dig en fullständig uppsättning av startåterställningsskivor. Jag använder det även i dag – jag installera i princip OS installera alla uppdateringar och senaste drivrutinerna, installera program som jag använder dagligen sedan “spöke” en bild av. Då är allt går päron sha

Bah fångade kommentar skicka-knappen som på min telefon …. Hur som helst, för att fortsätta – om allt går päron sha

… Och igen … O_o

Jag hatar min iPhone lol

Lång historia kort, starta från din backup och återställning! Jag kommer nu att sitta ner en stund …

Jag verkar ha en unik behov som jag har hittills (över 20 år) inte hittat exakt ansökan jag önskar för säkerhetskopiering.

Jag har datorer på olika platser (alla på samma hemnätverk ansluten via en trådlös router och en Windows Home Server). Jag har också ett nätverk extern hårddisk (Pogoplug – mycket gulaktigt och opålitlig programvara på denna punkt) så jag inte särskilt behöver mer reservkapacitet – Jag behöver en synkroniseringsplan. Om jag i verkstaden och göra en förändring till en ritning eller skapa en ny fil, jag vill att ändringen automatiskt överföras till alla andra datorer i nätverket automatiskt när jag stänger filen jag bara modifierade (eller på en timme eller någon annan frekvent schema). Med denna plan, kan jag göra en förändring från verkstaden och att förändringen kommer automatiskt att tillämpas på den speglade fil på kontorsdator i huset, och alla andra (totalt 8) datorer i hemmanätverket. Jag använder SyncToy att göra denna operation och det är en hel del frustration att göra detta manuellt. Det finns alltid en bärbar dator eller två som inte är inom räckhåll när synkronisering sker och systemet bara inte fungerar bra.

Gör något av dessa program nämns här fyller detta behov utan att man behöver hyra humongous mängder onlinelagring – som blir oöverkomligt dyr mycket snabbt?

Den smiley i mitt tidigare inlägg var tänkt att vara siffran “åtta”. Vet inte vad som hände där.

Någonsin tänkt på att använda Dropbox?

Jag har Carbonite på alla mina maskiner och hustru och childs bärbara datorer samt att säkerhetskopiera vad de förlorar. Jag har också min personliga maskin Genie -Den finare version. Jag har en fjärrdata dator i källaren på nätverket och jag backup att data två gånger, är en gång på en Iomega quickbackup till en extern enhet och att Genie också kommer att gå igenom nätverket och ta data från C: Drive. Sedan övervåningen, jag har 3 externa backup-enheter, var och en med något annat sparas på det. En intern extra enhet och en med mina bank filer går till en molntjänst på annan plats. Jag tror inte att jag är paranoid om detta, eller hur?

I varje fall de flesta människor inte har en reservplan om deras maskin kraschar och dör bort. Vad jag tycker är att jag kan säkerhetskopiera mina data och om det går söderut, kan jag få det tillbaka eller om jag rensa något och sedan säga “oops” Jag har en chans att få det tillbaka.

Mycket entusiasm har uttryckts för Macrium Reflektera på olika platser. Varför är det inte nämns här? Jag gillar inte ljudet av Crash Plan på något sätt. Jag tillbaka upp till en andra hårddisk D: \ på min dator och en Iomega extern HD. Råda en gammal man, folk, vad som är fel med att säkerhetskopiera till en extern HD som är rätt här på mitt skrivbord?

@BallyIrish – Du inte backas upp tills du har åtminstone två lokala kopior och en off-site kopia. Om ditt hus brinner ner, kommer dina två lokala kopior inte en lick bra. Jag speglar för närvarande allt lokalt och sedan tillbaka upp på annan plats med hjälp av Mozy. Men jag fick den här artikeln eftersom jag tänker, varför inte köpa en 2TB enheten, vid en relativ hus av staten och tillbaka upp till det? De kan ha en 2TB enhet i mitt hus för samma ändamål.

@ John3347 – Vad sägs om en central filserver? Inrätta en dator med massiva mängder av lagring som är anslutna till routern. Spara dokumentet där. Dela hårddiskar i nätverket. Gå till filen, öppna den, ändra det, spara det från någon annan maskin i ditt hus. Men det är alltid sparas på en filserver (sedan backa upp på annan plats, också).

Precis som vi bana runt solen, våra solen banor runt centrum av Vintergatan, en “sol år” är en mycket, mycket lång tid, men eftersom solen är 26.000 ljusår från centrum av galaxen och slutför en bana endast en gång varje 226 miljoner år.