hur man förstora en virtuell maskin disk i virtualbox eller vmware

När du skapar en virtuell hårddisk i VirtualBox eller VMware, du ange en maximal skivstorlek. Om du vill ha mer utrymme på din virtuella maskinens hårddisk senare, måste du förstora den virtuella hårddisken och partition.

Observera att du kanske vill säkerhetskopiera virtuell hårddisk fil innan du utför dessa operationer – det finns alltid en chans något kan gå fel, så det är alltid bra att ha säkerhetskopior. Men processen fungerade bra för oss.

Image Credit: flickrsven

För att förstora en virtuell disk i VirtualBox, måste du använda kommandot VBoxManage från ett kommandotolksfönster. Först stänga den virtuella maskinen – säkerställa dess tillstånd är inställd på avstängd, sparas inte.

För det andra, öppna Kommandotolken från Start-menyn och ändra till VirtualBox s programfiler mapp så att du kan köra kommandot

cd “C: \ Program Files \ Oracle \ VirtualBox”

Följande kommando kommer att fungera på VirtualBox virtuell disk som ligger på “C: \ Users \ Chris \ VirtualBox virtuella \ Windows 7 \ Windows 7.vdi”. Det kommer att ändra storlek på virtuell disk till 81920 MB (80 GB).

VBoxManage modifyhd “C: \ Users \ Chris \ VirtualBox virtuella \ Windows 7 \ Windows 7.vdi” –resize 81.920

(Använd två streck innan ändra storlek i kommandot ovan.)

Ersätt sökvägen i ovanstående kommando med placeringen av VirtualBox disk som du vill ändra storlek och antalet med den storlek du vill förstora bilden till (i MB).

Notera att denna process inte förstora partitionen på den virtuella hårddisken, så att du inte kommer att ha tillgång till det nya utrymmet ännu – se Förstora Virtual Machine partition nedan för mer information.

För att förstora en virtuell maskin hårddisk i VMware, avstängning den virtuella maskinen, högerklicka på den och välj virtuella maskininställningar.

Välj den virtuella hårddisken enhet i listan, klicka på knappen Verktyg och klicka på Expandera expandera hårddisken.

Ange en större maximal diskstorlek och klicka på knappen Expandera. VMware kommer att öka storleken på din virtuella disk, även om dess partitioner förblir samma storlek – se nedan för mer information om att utvidga partition.

Du har nu en större virtuell hårddisk. Men operativsystemets partition på din virtuella hårddisk är av samma storlek, så att du inte kommer att kunna komma åt någon av detta utrymme ännu.

Du måste nu utöka gästoperativsystemet partition som om du förstora en partition på en riktig hårddisk i en fysisk dator. Du kan inte förstora partitionen medan gästoperativsystemet är igång, precis som du inte kan förstora din C: \ partition medan Windows körs på datorn.

Du kan använda en GParted live-cd för att ändra storlek på den virtuella maskinen partition – helt enkelt starta GParted ISO bild i din virtuella maskin och du kommer att tas till GParted partition editor i en levande Linux-miljö. GParted kommer att kunna förstora partitionen på den virtuella hårddisken.

Först ladda ner GParted leva CD ISO-filen härifrån.

Ladda ISO-filen till din virtuella maskin genom att gå in i den virtuella maskinens inställningsfönstret, väljer din virtuella cd-enheten, och surfa till ISO-filen på din dator.

Boot (eller starta om) virtuella maskinen efter insättning av ISO bild och den virtuella maskinen kommer att starta från ISO bild. GParted live CD kommer att ställa flera frågor vid uppstart – du kan trycka på Enter för att hoppa över dem för standardalternativen.

När GParted startas, högerklicka på den partition du vill förstora och välj Ändra storlek / Flytta.

Ange en ny storlek för partitionen – till exempel genom att dra reglaget hela vägen till höger för att använda allt tillgängligt utrymme för partitionen. Klicka på / knappen Flytta Ändra storlek efter att du har angett det utrymme du vill använda.

Slutligen, klicka på knappen Verkställ för att tillämpa ändringarna och förstora partitionen.

Efter omformatering är klar startar din virtuella maskin och ta bort GParted ISO-filen. Windows kontrollerar filsystemet i din virtuella maskin för att säkerställa att den fungerar på rätt sätt – inte avbryta denna kontroll.

Den virtuella maskinen partition kommer nu att ta upp hela den virtuella hårddisken, så att du har tillgång till det extra utrymmet.

Observera att det finns enklare sätt att få mer lagringsutrymme – du kan lägga till en andra virtuell hårddisk till din virtuella maskin från dess inställningsfönstret. Du kan få tillgång till den andra hårddisken innehåll på en separat partition – till exempel om du använder en Windows virtuell maskin, kommer den andra virtuella hårddisken vara tillgängliga på en annan enhetsbokstav i din virtuella maskin.

Hi Chris Hoffman

Imponerande artiklar – Mycket bra.

Med hälsningar; Venky

Till dålig detta VM Junk inte fungerar på Linux Ubuntu 12,4 LTS.

Ha kul, Bob

Trevlig artikeln men jag tror att jag ska gå tillbaka till vakuumrör. Åtminstone jag förstod och kunde se dem. Blir tvungen att läsa detta ett par gånger för att förstå det. DUH!

… Bra två know

bobo42813, vad har du för problem med att använda detta i Ubuntu 12.04? Är Ubuntu kör som värd, eller som den virtuella maskinen? Berätta vilka åtgärder du har provat och vilka problem du har kört in, vara så specifik som möjligt, och vi får se om vi kan lista ut det,. Tony

Du bör bara kunna utöka volymen inuti diskhantering. Så du ska inte behöva en tredje part verktyg för att expandera eller krympa partition i Windows 7 / Vista eller högre.

Thomas Edison experimenterade med tusentals material när du söker efter det perfekta ljuset glödtråd-inklusive skäggstrån från en vän.