hur man gör den mobila webben mer lättläst (och skrivbordet webben, alltför)

Hur ofta du laddar en webbsida på din telefon bara för att konfronteras med obekväma layout, annonser som kommer i vägen, och tunga sidor som stammar när du bläddrar dem? “Reader mode” är en one-tap lösning för att läsa webbsidor utan frustration.

Detta är integrerat i Safari på iOS och kan aktiveras som en experimentell funktion i Chrome för Android. Den finns i de flesta stationära webbläsare också.

Safari har en inbyggd “läsläget” -funktionen på iPhone och iPad, och det är lätt att använda.

När du laddar en webbsida i Safari, visas en ikon till vänster om adressfältet längst upp i appen. Den här ikonen visas bara om Safari upptäcker den aktuella webbsidan är en “artikel”, så det inte kommer att finnas på varje webbsida. Men detta är bara användbar om webbsidan är en text artikel du vill läsa i alla fall.

Tryck på den här knappen efter inläsningen av en webbsida för att få precis texten. Läsa vyn kringgå mest interstitiell skärmar och dölja alla dessa irriterande navigeringselement, knappar sociala dela, och annonser alltid-på-skärmen så att du kan få precis den information du kom till webbsidan för att läsa.

Vi har lagt ner mycket arbete på att göra How-To Geek mobila webbplats häftigt, så nedan skärmdump kanske inte ser ut som en stor förändring – men det hjälper en hel del på mobila webbplatser som är mycket mer rörig.

Google är sent till festen här. Chrome för Android har en läsläge, men det är en dold experimentell flagga måste du aktivera just nu. Detta kan uppgradera till att vara en stabil funktion, eller Google kan ta bort även den experimentella flaggan från Chrome. Vi vet inte vad som kommer att hända.

Men, för att använda det nu, typ chrome: // flaggor i Chrome adressfältet och tryck på Enter-knappen. Rulla ner, leta reda på “Aktivera läsläget Toolbar Ikon” alternativet, och klicka på “Aktivera.” Tryck på “Starta om nu” som verkar återuppta Firefox.

När du har, får du ett läsläge ikon i Chrome på webbsidor det upptäcker är artiklar. Tryck på knappen för att använda läsläget precis som du skulle i andra webbläsare.

Om Google tar bort den här funktionen, det är bra – du kan alltid använda andra webbläsare med den inbyggda. Till exempel Firefox för Android erbjuder en Reader View. Bara ladda en webbsida som är en artikel och “Reader View” symbolen visas i adressfältet. Peka på det att läsa en decluttered version av webbsidan.

Pocket är inte bara läsa-det-senare tjänsten, men det är vår favorit. Detta är inte riktigt samma sak som läsläge – det är för webbsidor du vill läsa senare, inte som du vill läsa just nu. Men, lägga till en webbsida till Pocket och Pocket hämtar bara texten och viktiga bilder från artikeln på den sidan. Du kan sedan ladda Pocket app på din telefon och läsa alla dessa artiklar – även när du är offline.

Om du vill läsa en webbartikel senare, använder Pocket är en mer praktisk lösning än bookmarking det och manuellt aktivera läsläge när du kommer tillbaka senare. tillägg Pocket webbläsare finns för stationära webbläsare, och du kan dela artiklar till Pocket app med delningsfunktioner integrerade i iOS och Android.

De flesta stationära webbläsare erbjuder en läsläget eller Reader View nu också. Du kan använda samma trick för att läsa webbartiklar i en röran fritt sätt på din bärbara eller stationära dator. det är mycket mindre viktigt på skrivbordet, naturligtvis, där du har en stor skärm och en mer kraftfull webbläsare. Men det kan ändå vara användbara.

För att komma åt läsläget, helt enkelt ladda en webbsida som är en artikel i din webbläsare val och klicka på ikonen i adressfältet. Detta fungerar i Mozilla Firefox, Microsoft Edge, och Apples Safari – som alla har denna inbyggd.

I Mozilla Firefox och Microsoft Edge, ser du boken formade läsläget ikonen till höger om adressfältet.

I Apples Safari, det är ikonen med serien av horisontella linjer på vänster sida av adressfältet – precis som på mobilen Safari.

Google Chrome är den enda stora vanliga webbläsare utelämnas här. På skrivbordet, det är lite svårare att göra det möjligt för den experimentella läsläge. Du kanske vill bara installera ett webbläsartillägg eller bookmarklet som läsbarhet.

Om du vill spela med Chrome läge experimentella behandlingen, kan du ändra genväg på skrivbordet som du använder för att starta Chrome och lägga till följande switch: –enable-dom-destilleriet

När du gör, avsluta Chrome och starta den med genvägen. Du kan sedan klicka på menyknappen och välj “Distill Page” för att aktivera läsläge. Google kan ta bort den här funktionen när som helst – Helst ska de bara genomföra en ordentlig behandling läge som standard.

Detta är en kraftfull trick för att läsa den mobila webben utan krångel. Och om du undrar, de flesta webbplatser kommer inte riktigt ihåg dig att göra detta. Den annonser belastning innan du anger läsläge – som döljer dem – så webbplatsen får annonsen ser den vill och du får en stilren sida för att läsa.

M & M godis, den allestädes närvarande små belagda choklad behandlar, ursprungligen var avsett som en metod för sjöfarten choklad till amerikanska soldater utan risk för större barer smälter.