hur man gör faux hdrfoto med stiliserade skuggor och detaljer

De tunga, stiliserade skuggor HDR-fotografi är en professionell, mycket dramatisk look många fotografer använder. Här är hur en stund med Photoshop eller freeware rawtherapee kan få en liknande effekt med dina foton.

Vi kommer att börja med att skjuta upp Photoshop för att arbeta med ett foto med bra detaljer. Suddiga bilder eller bilder som saknar detalj är någorlunda okej för denna teknik, men är inte idealiska. Välj en med god detaljrikedom och ett bra värde utbud för bästa resultat.

Bilden bör förenklas (inga lager) till att börja med. Spara en alternativ version av din bild innan du börjar arbeta för att se till att du inte av misstag skriva över originalet.

Vårt första steg är att byta vår färgläge “Lab Color” genom att navigera till Bild> Läge> Lab Color.

Nästa steg är enkel samt. Vi måste gå till vår kanaler panelen och välja “ljushet” kanal. Bilden bör förvandlas till denna typ av gråskalebild eftersom det visar på “ljushet” kanal.

Detta är hur panelen Kanaler ska se med denna kanal väljs. Om du inte har en panelen Kanaler på skärmen, slå på den genom att gå till Fönster> Kanaler.

Med ljushet kanal fortfarande markerad, gå till Filter> Skärpa> Oskarp mask.

Även om detta är en acceptabel miljö för Oskarp mask, är detta en mycket tydlig och överdrivna inställning. Du kan använda olika, mer subtila inställningar om du föredrar. När du är nöjd med förhandsgranskningen genom att trycka på OK.

Din lätthet kanal ska nu omvandlas. Fördelen med att använda Lab-färg (i motsats till RGB) är att dina skuggor omvandlas, lämnar dina färger orörda och oskadat från filtret.

Vi kommer att vända vår färgläget tillbaka till RGB genom att navigera till Bild> Läge> RGB-färg. Bilden skulle hoppa tillbaka till färg.

Skapa en “Levels” justeringslager, antingen genom att använda justeringspanelen, som visas ovan till vänster, eller genom att gå till din panelen Lager och klicka på ikonen. Du vill justera nivåer för att passa din bild specifikt. För några tips om hur du använder verktyget Nivåer justering för att fixa din bild, kan du kolla in detta äldre artikeln om hur man justerar kontrast som ett proffs. Du kan helt enkelt kopiera de fem värden över, om du föredrar.

Vårt nästa steg är att simulera en vitbalans, så att vår slutliga produkten ser ut som det är upplyst med en hård blå eller vitt ljus. Detta är ett valfritt steg, om du redan är nöjd med din bild.

Eftersom vi arbetar med JPG (inte rå), måste vi använda en “Fotofilter” justeringslager. Skapa en som visas ovan till vänster i Justeringspanelen eller klickar på i panelen Lager. “Kyla Filter (80)” är det bästa alternativet för just denna bild, och bör fungera för de flesta bilder med samma varma, gul rösterna.

Det finns ingen “one size fits all” inställning som kommer att fungera, men prova detta och se om det på lämpligt sätt kyler din bild som visas.

Med vår fotofilter simulerar en vitbalans skift, är vår stilisering komplett.

Vi kan se uppenbara stilisering i både våra högdagrar och skuggor, vilket ger vår Faux HDR-bild stor, skarpa detaljer idealisk för utskrift. Men vad om de av oss som vill replikera detta med ett gratisprogram grafik lösning? Trots detta instruktioner är GIMP vänlig (Oskarp mask och nivåer arbetar ur lådan), här är några tips om hur man får en liknande effekt i freeware rawtherapee, ett utmärkt sätt att spela med Camera Raw utan att betala för Adobe Photoshop eller Lightroom.

Om du inte har provat rawtherapee, är det ett utmärkt program, och mycket liknar både Photoshop Camera Raw och Adobe Lightroom, med undantag för fri och plattformsoberoende. Även om det är i första hand för att justera Camera Raw-filer, kan rawtherapee också öppen och justera JPG-bilder (som kan Lightroom och Photoshop Camera Raw). helt enkelt öppna din bild i rawtherapee att börja stylizing det.

Rawtherapee börjar du med “exponering” sidofältet. I vårt exempel nedan har vi använt dessa inställningar. “Exposure” styr merparten av dina toner, simulera addition och subtraktion ljus till ditt foto. Vi har också lagt till en hel del svart till vår image och även en hel del skugga Recovery att flytta våra mellantonerna från våra mörkaste svarta. Att stilisera vår image, har vi också skiftat mättnad visas mer dämpad.

kan justeras vitbalansen på “Color” fliken på högra sidofält. Detta gör att du kan justera den gula / blå gjutna ljus, som vi gjorde i vår photoshop how-to.

“Detail” fliken justeringar gör det möjligt för oss att stilisera våra svarta, eftersom rawtherapee använder en liknande filtret Oskarp mask till Photoshop. Du kanske upptäcker att “Halo” kontroll ser bäst påslagen.

Vår slutliga resultatet skiljer sig något från vår Photoshop bild. Det är personlig smak vilken som är bättre, vi inte verkligen försöka skapa samma bild igen. Det ger oss en ganska god uppfattning om programmets förmåga att stilisera en bild.

Om du inte har hämtat det redan, ge rawtherapee ett skott. Det är plattformsoberoende och, bortsett från att vara utmärkt.

Har frågor eller kommentarer om diagram, foto, filtyper, eller Photoshop? Skicka dina frågor till ericgoodnight@howtogeek.com, och de kan vara med i en framtida How-To Geek Graphics artikeln.

Bild Credit: Old Man på Manali av Nanda Kishore, tillgänglig under Creative Commons.

Intressant artikel. Inte säker på att jag tycker att det är som en HDR artikel i början, men trodde att det var mycket informativt. Jag trodde artikeln omfattas driver högdagrar och skuggor samtidigt som naturlig look. Bra gjort.

Det finns en god chans att du har aldrig sett en baby duva eftersom duvor hönshus upp högt i skyddade områden och barn inte lämnar boet tills de är nästan samma storlek som vuxna.