hur man gör hundratals komplexa fotoredigeringar på några sekunder med Photoshop åtgärder

Har en enorm mapp med bilder som behöver tweaks? Några hundra justeringar kan verka som en stor, tidskrävande jobb, men läs en att se hur Photoshop kan göra repetitiva uppgifter automatiskt, även om du inte vet hur man programmerar!

Photoshop Åtgärder är ett enkelt sätt att programmera enkla rutiner i Photoshop, och är en stor tidsbesparing, så att du kan åter utföra uppgifter om och om igen, vilket sparar minuter eller timmar, beroende på det jobb du har att arbeta på. Se hur någon gäng bilder och även en del ganska komplicerad bild justeringar kan göras automatiskt för att jämna hundratals bilder på en gång.

Photoshop åtgärder är ett sätt att registrera verktyg, menyer och knappar trycks när du använder programmet. Varje gång du använder ett verktyg, justera en färg, eller använda borste, kan den spelas in och spelas upp över alla filer i Photoshop kan öppna. Även om det inte är perfekt och kan få mycket förvirrad om felaktigt inställd, kan det automatisera redigera hundratals bilder, vilket sparar dig timmar om du har stora jobb med komplexa redigeringar.

Bilden som visas ovan motsvarar en mall för en polaroid-stil bildramen. Om du hade flera hundra bilder, skulle det faktiskt vara en enkel sak att använda Photoshop Åtgärder för att skapa hundratals nya bilder inuti ramen i nästan ingen tid alls.

Låt oss ta en titt på hur en enkel mapp med bilder och några Bildredigerings automation kan vända massor av arbete i en enkel och lätt jobb.

Åtgärder är en standard del av “Essentials” panel set Photoshop börjar med som standard. Om du inte kan se knappen panelen under “History” -knappen, kan du hitta åtgärder genom att gå till Fönster> Åtgärder eller trycka på Alt + F9.

Klicka på i åtgärdspanelen avbildade i föregående bilden till vänster. Välj att skapa en “Ny uppsättning” för att börja skapa dina egna åtgärder.

Namnge åtgärd uppsättning vad du vill. Namnen är inte relevanta, du helt enkelt vill göra det klart att du har skapat den. Klicka på OK.

Titta tillbaka på panelen Lager. Du ser din nya uppsättning åtgärder har lagts till i listan. Klicka på den för att markera den innan du går vidare.

Klicka på igen för att skapa en “Ny åtgärd” i den nya uppsättningen.

Om du bryr dig att namnge din handling, gå vidare. Namnge den efter vad det är du hoppas att göra-ändra arbetsytans storlek, tona alla dina bilder blå, skicka bilden till skrivaren i hög kvalitet, eller köra flera filter på bilder. Namnet är för din egen användning, så gör vad som passar dig bäst.

Observera att du kan förenkla processen genom att skapa kortkommandon för dina handlingar. Om du planerar att göra hundratals redigeringar med dina handlingar, kan detta vara en bra idé. Om du planerar att spela in en åtgärd för att använda varje gång du använder Photoshop, kan detta även vara en ovärderlig steg.

När du skapar en ny åtgärd, Photoshop automatiskt börjar spela in allt du gör. Det spelar inte in tiden mellan stegen, utan snarare bara data från varje steg. Så ta din tid när du spelar in och se till att du skapar dina handlingar som du vill ha dem.

Den fyrkantiga knappen stoppar inspelningen och cirkelknappen startar inspelningen igen. Med dessa grundläggande redo, kan vi ta en titt på ett urval åtgärd.

Photoshop kommer ihåg allt du matar in den när den spelar in, även specifika fotografier du öppnar. Så börja spela in åtgärder när din första bild redan är öppen.

När första bilden är öppen klickar du på inspelningsknappen. Om du redan spelar in, fortsätter.

Använda Arkiv> kommandot för att infoga polaroid bilden kan vara lättare för åtgärder för att ta itu med. Photoshop kan spela med flera öppna filer, men det ofta blir förvirrad när du försöker det. Håll dina inspelningar så enkelt som möjligt för att säkerställa din framgång.

När bilden är placerad i, tryck helt enkelt in för att göra det.

Välj din bakgrundslagret i panelen Lager. Din inspelning bör följa tillsammans med några problem. Dubbelklicka detta skikt.

Dubbelklicka på din bakgrundslagret kommer att skapa ett nytt lager från den. Låt den döpas om till “Layer 0” och tryck på OK.

Flytta “polaroid” lagret till botten genom att markera den och dra den ner under “Layer 0” i panelen Lager.

Högerklicka på “Layer 0” och välj “Skapa urklippsmask.”

JPG bilden beskärs till lagret under. Tillfällighet, alla åtgärder som beskrivs här spelas in perfekt, och är reproducerbara. Markör åtgärder, såsom suddgummi, borste eller skopfyllnads inte spela bra, eftersom datorn använder dina musrörelser och koordinater, som kan behöva ändras från bild till bild.

Klicka för att ställa in ditt fotografi skiktet till en “skärm” blandningsläget. Detta kommer att göra bilden försvinner när den löper över de vita delarna av polaroid bilden.

Med bilden (Layer 0) fortfarande markerad, gå till Redigera> Omforma> Skala. Du kan använda musen för att ändra storlek på din Layer 0, men åtgärder fungerar bättre med absoluta tal. Besök Bredd och höjdjustering i den övre alternativpanelen. Klicka på ikonen kedjan att länka ihop dem, och justera dem numeriskt. Beroende på dina behov, kan du behöva använda mer eller mindre än 30%.

Bilden kommer att ändra storlek på dina specifikationer. Tryck på enter för att göra, eller klicka på kryssrutan i det övre högra hörnet av din ansökan.

+ Klicka på din bottenskikt, eller “polaroid” i det här fallet. Detta skapar ett urval av bottenskiktet.

Navigera till Bild> Beskär för att beskära ner till din botten väljarskiktet

Nu är din bild skalas till understa lagret, och Photoshop fortfarande inspelning för ett liknande resonemang.

För ytterligare effekt, kan vi gå till Bild> Bildrotation> godtyckligt att rotera vår bild av en liten lutning.

Välja 3 grader medurs, vi klickar på OK för att göra vårt val.

Vår bild roteras, och detta steg registreras.

Photoshop kommer även spela in när du sparar dina filer. Med inspelningen fortfarande pågår, hitta Arkiv> Spara som.

Du kan enkelt säga Photoshop för att spara i en ny mapp, andra än den du har arbetat i, så att dina filer inte skrivs över.

Navigera till valfri mapp du vill, men inte ändra filnamnet. Om du ändrar filnamnet kommer Photoshop spela det namnet, och spara alla dina bilder enligt vad du skriver.

Du kan dock ändra filtyp utan spelar in en absolut filnamn. Använd fliken rullgardinsmenyn och välj en annan filtyp-i detta fall, PNG.

Klicka bara på “Spara” för att skapa en ny PNG baserat på dina handlingar. Photoshop kommer att registrera destinationen och förändringen i filtyp. Om du inte ändra namnet på filen, kommer det alltid att använda den rörliga filnamnet på en bild som du öppnar. (Detta är mycket viktigt om du vill redigera hundratals bilder på en gång!)

Klicka på Arkiv> Stäng eller den röda “X” i hörnet för att stänga din filtyp. Photoshop kan spela det också.

Eftersom vi redan har sparat vår image som en JPG, klicka på “NEJ” till inte skriva över den ursprungliga bilden. Photoshop kommer också att spela in ditt val av “NO” för efterföljande bilder.

I din åtgärdspanelen, klicka på stoppknappen för att slutföra åtgärden. Du kan alltid klicka på inspelningsknappen för att lägga till fler steg senare, om du vill.

Detta är hur din nya åtgärder ser med sina steg utökas. Nyfiken hur man sätter det i verket? Läs vidare för att se hur enkelt det är att använda den inspelning som du just gjorde.

Öppna ett stort antal bilder-så många som du bryr dig att arbeta med. Åtgärden bör arbeta direkt med varje bild på skärmen, även om du kanske måste testa och spela in, beroende på hur du gjorde. Åtgärder behöver inte några kunskaper i programmering, men ofta kan bli förvirrad eller arbeta i en krånglig väg. Registrera din åtgärd tills den är perfekt. Om det fungerar en gång utan fel, är det troligt att fungera igen och igen!

Leta reda på “Play” -knappen i åtgärdspanelen. Med anpassad åtgärd vald, klicka på “Play” och din rutin kommer att redigera, spara och avsluta varje fil för dig. Håll bashing “Play” för varje öppen fil, och det kommer att hålla sparande och skapa nya filer tills du får slut på arbete du behöver göra.

Och i bara ögonblick, är en komplicerad bunt arbete. Photoshop åtgärder kan vara mycket komplicerat, långt bortom vad som visas här, och kan även kombineras med skript och andra åtgärder, skapar automatiskt skapa potentiellt mycket komplexa filer, eller använda filter till en hel portfölj av digitala bilder.

Bild Credits: Alla bilder copyright Stephanie Pragnell och författaren Eric Z Goodnight, skyddade under Creative Commons.

Synd Photoshop kostar en hel del.

Fantastiskt … Men kommer detta arbete på samma sätt när det gäller foto färgkorrigering? Varje foto kräver en lite annorlunda färgkorrigering, som ska göras manuellt, eller hur?

Varför inte spara åtgärden och kör Automate-> Batch för redigering av foton en masse? På så sätt behöver du inte att öppna alla bilder i PS på en gång.

Som woth filer och folderd, är det bäst att nämna åtgärder på rätt sätt, det vill säga med ett beskrivande namn. På det sättet när du återvänder till Photoshop i en månads tid du vet vad “Rotera 90 CCW” betyder. Photoshop åtgärder är _excellent_.

Nloody DMall tangentbord!

Jag önskat att du kunde göra handledning med paint.net dess en stor bit av programvara med massor av plugins och fria fler människor kan följa

Jag håller fullständigt med Ja5087, Photoshop är ett stort foto verktyg, men alltför mycket expansiv. Jag använder ACDsee som är starkt nog för mig.

Riktigt bra, tack.

Detta är så cool, kan inte vänta med att prova ut, eftersom vi är en PR-firma och har hundratals bilder som vi behöver för att göra från hög res till lågupplöst och webb storlek, kommer detta att rädda mig timmar av tid. Tack så mycket.

Få Photoshop Elements i stället. Det är ganska mångsidig.

Tack, HTG! Inte bara är åtgärder en bra ämne för en howto, men ditt exempel med Polaroid inramning var användbar * och * vacker. Även om du inte kan vara allt för alla människor, som täcker alla program på alla plattformar 😛 Jag är alltid uppskattar och förvånad över bredden av ämnen som du Geeks tackla.

Riktigt Nice, tack

Åtgärder i Photoshop har funnits under en lång tid …

Åtgärder kan spara tid, men också vara om inte samtidigt – En effekt som ser bra ut för en bild, gör inte alltid visa sig vara effektivt på andra …

Adobe bör öka kraften bakom Åtgärder och ge möjlighet att tillåta inställningar av filter ändras innan nästa steg i åtgärds bearbetas.

Um, kostar Photoshop en hel del eftersom det är ett expansivt, tungt marknadsförs och komplicerad bit av programvara, och är utformad för en professionell arbetsmiljö, vilket är sannolikt en annan anledning Adobe håller priset högt. Om kostnaden är ett problem för dig, ladda ner en kopia av fri och öppen källkod Gimp fotoredigeringsprogram.

Och KayDay är spot-on med automatisera funktionen, det finns absolut ingen anledning att öppna dussintals filer innan du kör en åtgärd, som bara fördröjer hela processen i onödan.

föräldralösa gauge är out-of-service järnvägslinjer som har blivit föråldrade till följd av spårvidd förändring (uppgradering) på huvudmatarlinjer.