hur man gör Ubuntu Linux ser ut som Windows 7

Ubuntu har ganska bra theming systemet, visuella effekter, och ögongodis grejer, men du kan älska elegansen i Windows 7 Aero klass, transparens, eller Start-menyn. Idag visar vi hur man förvandlar Ubuntu att se ut som Windows 7.

Naturligtvis kommer det inte vara en exakt matchning, men det är nära nog som vid första anblicken en hel del människor tror att det är Windows 7. Fortsätt att läsa för att se hur man gör detta.

Låt oss börja genom att ange några kommandon-bara öppna ett terminalfönster och ange

cd ~ /

sudo wget http://web.lib.sun.ac.za/ubuntu/files/help/theme/gnome/win7-setup.sh

sudo chmod 0755 ~ / win7-setup.sh

~ / Win7-setup.sh

Detta kommer att ladda ner en skriptfil som kommer att användas senare för att berätta din dator vilka filer att ladda ner för att slutföra temapaket Win7 installera. När det är klart, kommer ett fönster säga att installationen startar nu så trycker du bara på OK.

Ett annat fönster kommer att dyka upp som frågar om du vill fortsätta, svara ja för fönstret också. Nu terminalen kommer att börja hämta och installera temat. Det kan ta lite tid beroende på din Internet hastighet. Efter det kommer ett fönster som här visas

Tryck på OK och sedan tillbaka i terminal

inställnings-win7-theme

Detta kommando kommer installationen Win7 tema och datorn kommer att börja omvandla till Windows stil omedelbart. Vänta några sekunder och du kommer att se ett fönster där du kan logga ut så logga ut och logga in igen och detta är vad du kommer att se

Nu ser din Ubuntu nästan precis som Windows. Grattis! Nu har du WinBuntu! Du kan även högerklicka på startknappen och välj “egenskaper” för att anpassa startmenyn.

Om du vill kan du installera Internet Explorer-liknande teman för Firefox. Du kan också använda Windows 7 tapet för ditt skrivbord för att ge det en fullständig känsla av Windows 7. nedladdningslänkar är ned i slutet av artikeln.

Under installationen av Win7 tema manus, fick en säkerhetskopia av de tidigare Gnome inställningar sparas i din hemmapp, så om du någonsin tröttnar på detta tema, kan du avinstallera det och rollback till tidigare Gnome tillstånd. Den enda nackdelen är dock att det inte finns någon automatisk avinstallation.

Det är inte svårt att göra avinstallationen. Öppna din hemmapp det bör finnas en fil med namnet “win7-uninstall.tar.gz”, öppna den med din arkivchef och du hittar din hemmapp, dubbelklicka på den och du kommer att se ditt användarnamn, dubbelklicka det också. Det bör finnas en “.gconf” fil, extrahera filen till din hemkatalog.

Logga ut och logga in igen, det är det. Ditt tema är tillbaka till det normala gnome som om ingenting har hänt. Cool, är inte det?

I vissa fall när du försöker avinstallera temat kommer det inte att avinstallera helt lämnar vissa Windows 7 ikoner eller skrivbordsunderlägg. I fall som detta, måste du ta bort temat genom att ta bort det filer manuellt, men oroa dig inte, är det lättare än du tror. Bara öppna upp ett terminalfönster och skriv följande kommando följt av Enter.

rm -rf.gnome.gnome2.gconf.gconfd.metacity

OBS: Detta kommer att återställa din gnome utseende inställningen tillbaka till standard som när du först installerade Ubuntu.

Firefox Vista-aero tema [via Mozilla Firefox]

Windows 7 tapet [via Win Anpassa]

Jag är glad att Omar är nu en permanent författare för HTG, eftersom han är fantastisk på tweaking Ubuntu till perfektion); Jag kommer att prova detta på min Ubuntu LiveUSB!

P.S. En fråga. Kan vi få en Windows 7 stil startskärm (startbild) för Ubuntu;? Plymouth baserade, kanske?

OK. Var kan jag få den första bakgrundsbild, där vi ser Ubuntu bredvid det trasiga fönstret? Jag älskar det !!!!

Vad sägs om print-skärmdump

varför skulle någon vill att folk ska tro att du använder Windows.

Bästa av båda världar:)

@Bill – Om jag installerar Ubuntu för en rookie som används för att med hjälp av Windows, skulle jag använda detta tema. Det kan bidra till att minska inlärningskurvan lite.

@Hatryst

Du kan få en Win-7 stil Plymouth här, http:? //kde-look.org/content/show.php/Seven+Plymouth+Theme Content = 128.652

@Hatryst – Jag är glad att du gillade mina artiklar. Det är ett nöje att skriva till HTG och för er som stödjer oss med era fina kommentarer och konstruktiv feedback.

@ Jean-Francois Messier – Jag gjorde den bilden mig själv men här är en bättre 1680 x 1050 version: http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2011/03/Winbuntu.jpg

Den wget kommandot behöver inte sprang som sudo, och den enda anledningen till att du skulle behöva använda sudo för chmod är om du använder sudo för wget.

Det finns också en hel del riktigt bra teman ute som omfamnar det faktum att Linux är inte Windows. Den Bisigi Project är ett bra exempel på detta. De gör icke-Windows klon teman som visar upp det vackra Gnome stället för att dölja gränssnittet bakom en massa andra program som är instabila och ändrar hur en person har att arbeta med sin dator, även skrämma bort någon som är ny till Linux genom hitta buggar i icke-standardprogrammen som utgör det nya systemet.

Jag vet inte vad menyn, docka, eller andra mods skriptet installeras, men jag har ännu inte hittat någon av dessa “Windows-liknande” mods som är stabila nog för produktiv användning på en dag-till-dag. Det är min erfarenhet ändå.

Jag kan inte tacka dig nog för den här funktionen! Jag är en nybörjare som försöker att migrera från Windows till Ubuntu och jag var mycket skrämmas av “främmande” utseende när man försöker lära sig och navigera runt i gränssnittet. Tack så mycket … det gör det så mycket mindre skrämmande och allt för Ubuntu är fortfarande rätt på mina fingertoppar.

min installation fungerade fint, men kunde inte avinstallera det. Jag extraced den “.gconf” fil till min hemkatalog, loggade ut och in igen. Det verkade som om allt hade gått tillbaka till det normala, men mitt fönster har fortfarande “fönster” -design och “min dator, mina dokument, mitt nätverk platser och papperskorgen “kan inte tas bort från mitt skrivbord. Det är inte en stor olägenhet, men hälften windows halv ubuntu ser ganska konstigt för mig.

@Sascha – Trycka på Alt + F2 och ange “metacity -replace” detta ska returnera dina fönster gränser tillbaka till det normala. För ikoner, kan du använda Ubuntu Tweak för att ta bort dem. Starta Ubuntu Tweak och välj “skrivbordsikoner” från den vänstra panelen.

tack för snabb respons. ubuntu tweak var en riktigt bra ledtråd. fungerade bra, och jag bara checka ut alla andra funktioner.

Jag skulle faktiskt vilja veta vad din ursprungliga temat var! Temat som används i de första 2 dialogrutor den här artikeln.

Någon som vet detta också, http: //tecnoblog.net/37907/deixar-ubuntu-com-cara-de-windows-7/, Om så är fallet, kan du berätta skillnaden?

Som alltid, bra arbete,. Men för mig, ändra Linux att likna Windoze verkar defacing linux …; hehehe

@Simon SC – Det är Airlines tema från Bisigi teman Project. Här: http://www.howtogeek.com/howto/21343/give-ubuntu-a-fresh-new-look-with-bisigi-themes/

@ Carlos Ferrari – Det är samma sak. Bara samma filer som laddas ner från annan källa med olika filnamn.

@Omar Hafiz

Mycket lätt att följa steg. Kommer det att finnas en annan artikel om hur man kan omvandla Ubuntu att se ut som Mac OS?

@Santo – Ja, faktiskt Steg för steg omvandla Ubuntu att se ut som Mac OSX har skrivits och kommer att publiceras nästa vecka.

@Omar Hafiz, Tack för klargörandet :).

hej, jag försökte ladda ner temat fil med terminal men misslyckades. Kanske kan du kontrollera

@Santo – Inte för att stjäla Omars åska men här är länken: http://sourceforge.net/projects/macbuntu/

Det är en vacker Win7 stil linux skrivbord. Jag tror att en hel del nya Ubuntu konvertiter kommer verkligen att kunna utnyttja denna artikel / tema.

Jag gillar Ubuntu en hel del, men det finns vissa saker som jag inte gillar alls. För det första finns ett problem som jag har i att inte kunna få dokument som ska skrivas ut på båda sidorna av pappersarket, även om jag använder den enda HP drivrutin som Ubuntu verkar ha. Jag använder en HP Deskjet 6840 skrivare. Jag använder också Switch USB väljare så att jag kan använda 3 olika datorer och bara en skrivare, att jag bara kan hitta Windows-drivrutiner för. Jag tycker också gillar inte det faktum att jag inte kan få mer lyhörd rörelse av musen och jag har det anpassas till den snabbaste inställningen att Ubuntu tillåter. Är det någon som har några idéer om hur man ska hantera dessa problem?

@lankapo – Jag försökte bara att ladda ner temat filen igen och allt verkar fungera bra. Kontrollera att du angav länken korrekt, kanske var något fel med din Internet-anslutning eller med servern du hämtade från. Försök igen, kanske det kommer att fungera den här gången.

@David Lindberg – Kontrollera alternativen i utskriftsprogrammet, t ex Openoffice Word. När det gäller mus, försöka höja tröskeln och / eller känslighet.

kan du berätta hur man installerar macubuntu tema

@sanyasi – En artikel om detta kommer att publiceras denna kommande vecka.

Hej

Avinstallations fungerar inte i mitt fall. Försökte extrahera tjära backupfile. Loggade ut och in. Men det är inte återgå till pre-Windows 7 skrivbordet.

Någon aning hur man får tillbaka gnome skrivbordet.

Varför finns det inget sätt att stänga av datorn. När jag klickar på Start> Stäng av, har popup alternativ för att Logga ut eller Växla användare men ingen möjlighet att avstängning. Jag tror att jag kommer att gå tillbaka till den gamla stilen.

Jag kan nu ersätta min mormor OS till Linux!

Tack nu kan jag ersätta allt han arbetsstation på mitt kontor till Ubuntu Linux ser ut Windows 7

Var kan jag få samma tapet som på den första skärmen?

Varför i hela friden skulle du vill göra detta?

Vad sägs om något sådant för KDE på openSUSE?

@ Vlad – Här är det: http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2011/03/Winbuntu.jpg

@AndreiD – Kanske ska jag göra en för KDE i framtiden.

Jag håller med Kevin. Vem bryr sig om Windows 7. Jag gillar Ubuntu 10.10 skrivbordet.

Hej, jag är ny på Ubuntu, och jag försöker att leka med Ubuntu. Efter att ha spelat med Win7 tema för ett tag, nu vill jag ta bort det, men jag kan inte eftersom när jag extrahera filerna, det fortsätter att säga att jag inte har behörighet att skriva till hemkatalogen,. Så, vad ska jag göra? Snälla hjälp

Tack så mycket

@Alvin Lam – Se till att du skriver till / home / * you_name * inte / home.

Hey guys Jag kan inte ansluta till internet på ubuntu Ultimate Edition kan någon berätta för mig finns det några förändringar shuld göras

@ Abhigoku10 – Använd forum för att få hjälp.

Jag kan inte avinstallera det, ”

Avinstallera fungerar inte för mig heller. Jag extracted.gconf min / Hem / Bob mapp, men en omstart ändrar inte mina inställningar tillbaka. Meh, jag har inte installeras på ett tag, låter som sin tid. Jag var bara ute på detta tema som ett bra steg för en vän för att underlätta sin väg in i Linux, kunde jag aldrig lämna min egen dator på detta sätt … för Microsoftish … men jag kommer att lägga den på hans, utmärkt för det programmet, tack för temat!

@ Eslam och Bob – öppna ett terminalfönster och typ

rm -rf.gnome.gnome2.gconf.gconfd.metacity

Detta kommer att återkomma du gnome skrivbordet till standardstatus. Alla anpassningar du gjort försvinner.

Cool idé tack! men frågan

Kommer detta långsammare min 512 MB RAM Ubuntu maskin?

Aero tema tar upp en massa minne på en Windows-dator, och jag usally vända den av eaven på min 8GB RAM laptop.

Vänligen meddela! Och tack!

Kan detta användas med Ubuntu 10.10 Netbook Edition utan problem?

@ HTG, Wow, säkerhetskopiering och återställning metod som används här är – um … ..tripe;!? Du bör berätta användare att säkerhetskopiera upp dessa platser innan du installerar om du sedan berätta för dem att helt ta bort dem, på så sätt avlägsna eventuella ändringar du har gjort. Dålig dålig dålig. Detta inlägg behöver vissa allvarliga revidering ta ombord några av de andra kommentarer av läsarna.

Jag gillar Windows 7 UI men jag älskar bilden med krossat glas: D Tack så mycket!

När jag klickar på OK för att installera det står “Använd GNOME-skrivbordet för att installera Windows 7 tema” men jag redan använder GNOME2

wget behöver inte sudo och onödigt att använda det är en dålig idé

Hej, jag hoppas någon kan hjälpa mig. Jag har installerat temat och allt fungerar bra med undantag för fönstren, de inte ser ut som de ska. Det säger “Detta tema kommer inte att se som det är tänkt, eftersom den erforderliga fönsterhanteraren temat” win7-gtk “inte är installerad.” Hopp någon kan gå mig igenom hur man löser detta. Tack på förhand.

@ George – Försök att avinstallera sedan installera igen. Kanske det fanns ett problem under installationen.

@Omar Tack för ditt svar. Jag försökte ditt förslag och jag får samma fel. det håller säger win7-gtk är inte installerad.

Är du säker på att du har följt proceduren exakt? Kan du berätta exakt hur fönstren ser ut?

Hej alla;! Detta tema är bra eftersom öppenhet är inblandad,. Varför Ubuntu inte erbjuder ett tema med insyn,? Jag försökte innan compiz tema som liknar detta, men alla Compiz teman visas verkar instabilt,. Efter en omstart, den dekorationer försvinner, tillsammans med knapparna;. Omar, detta tema innebär Compiz?

@ Theox – Ja det gör det.

Hjälp !!!!!, mina fönster gränser inte skulle återvända, jag försökte every

Jo jag installerade temat är stor, när jag avinstallerade det gränser fönstren stayesd som Windows gränser,. Jag försökte många saker men lyckades inte att återställa dem snälla hjälp

@ Muqhtar – Tryck på “Alt + F2” och skriv “metacity -replace” utan citattecken.

Detta kom ut perfekt för mig och jag älskar det !!! Det är på ett Asus 1000HD och det finns inte en enda fel.

Tack också mycket !!!

OH, jag vill lägga till … .. det är också på min huvudsakliga skrivbord som körs i en VMware Player, det är också felfri.

När jag avinstallerar temat fönstergränserna inte kommer att återvända till mina gamla. När jag trycker “Alt + F2” och typ “metacity -replace” utan citattecken, de tillbaka, men när jag loggar ut ut och logga tillbaka vinna 7 fönsterkanterna tillbaka igen. Finns det något jag kan ta bort detta gränser i mitt hem mappen, så att de kan inte igen ?? tack

@ Llmb0611 – Installera “Compiz Fusion Ikon” Det är ett program som körs i panelerna och låter dig välja ditt fönster krubban. En gång installerat, klicka på ikonen i den övre panelen och väljer fönsterhanterare> Metacity.

men jag kommer inte Compiz effekter aktiveras … saken är den att innan jag installerat Win7 tema, jag hade compiz aktiverat och när jag ville ändra mitt tema och fönster gränsar allt jag behövde göra var att högerklicka på Desktop> ändra bakgrund och där under fliken tema jag valt skräddarsy och sedan valt fönsterkanten jag ville … nu kan jag inte göra that..unless väljer jag inaktivera effekter …

Har du provat att ändra gränserna och utnyttjar Emerald? Det bör fungera.

men jag vet inte vana att använda smaragd. det är problemet. Jag har redan ett par temats jag sparade där jag har ställt allt. färger, kontroller, fönsterkanter, ikoner, coursor … det är därför jag inte vill använda smaragd … jag uninstaled smaragd. Jag wan’t bara att det ska vara som det var innan jag installerat Win 7 tema

Använd Compiz Fusion Ikon för att växla från Emerald till gtk för att rita fönsterdekorationer.

När du har installerat den nedre panelen har försvunnit även fönster varannan fjäder underifrån. Som om panelen försöker att lanseras.

Vad är det?

Det är märkligt! Har du försökt “rm -rf.gnome.gnome2.gconf.gconfd.metacity”?

Wow! Det är en cool tema. Jag använder den med Ubuntu 10.4. Det fungerar bra och exakt Windows7. Stort tack Howtogeek

@Igor

Jag hade samma problem som du. Har du försökt att installera den i 11,04? Om så jag tror att detta kan vara orsaken …

Jag använde den för ett tag och dess lite glitchy och behöver några fläckar. inte redo för konsumentbruk

Som krossade fönster tapeter är fantastiskt! Tack.

WOW, vad en gr8 artikeln! Men allvarligt, varför jag vill min Linux att se ut Windows 7? När Linux själv är svalare än Windows, vi alla vet, som redan använder gnome3!

min bottenpanelen inte visas och muspekaren blinkar från last markören till pilmarkören

mig också, (min nedre panelen inte visar och muspekaren blinkar från last markören till pilmarkören), jag hade några hämtningsfel och installationsfel under installationen

Startmenyn fungerar inte rätt. Den visar endast den övre delen av menyn.

Hej … dess awesome man … .lyked det mycket …, men inloggningsskärmen är densamma … hur man slår den över till Windows en?

Kan detta användas för att modifiera Mint 11?

Har dessa ändringar gäller för alla användare?

Hjälp -, jag har gjort metoden för att avinstallera ovan. Men fönsterkanten är fortfarande Windows ramformat. Någon har lösningen;? Tack

Jag installerade Ubuntu 11.04. Försöka få Win7 tema att installera, det säger att jag måste använda GNOME-skrivbordet. Men jag har installerat GNOME skal … detta är inte samma sak? Tack för all hjälp

Vad är namnet på startmenyn appen vänligen?

bara högerklicka på bilden och spara det !!!

Kan inte installera win7 eller win2-7 tema i Ubuntu 11.10

@Bhavesh

“Använd skrivbordet GNOME att installera Windows 7 tema”. exakt samma problem här, Ubuntu 11.10, gnome skal eller enhet eller gnome klassiker. Jag vill verkligen detta tema coz jag tycker inte om att låta andra vet att jag använder Ubuntu av någon anledning. någon hjälp skall vara mycket uppskattat.

@Vinge

Detta är för Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat. Jag har inte testa det på 11,04 Natty Narwhal.

Hej, Jag har ubuntu 11,10. Jag installerade gnome skrivbordet först och sedan försökte installera Win7 tema,. men när jag gör ‘~ / win7-setup.sh “, jag får meddelandet’ Gnome skrivbordssession krävs. Logga ut och välj en Gnome skrivbordssession under inloggning “, någon hjälp tack?

Jag har en fråga … hoppats, och passar detta arbete på Ubuntu 11.10? Tack

Fungerar inte för mig heller (11,10). Jag kommenterade ut den del i installationsskript som kontrollerar för Gnome och sedan allt installerar ok utom för allra sista

Inställning Gnomenu, gnome-panel. Ingen process

några idéer? gnome-panel är installerad. tack!

Colt Peacemaker revolver har varit i produktion av och på i 142 år (med avbrott 1942-1955 och under 1975).