hur man hitta och ta bort dubbletter av filer på alla operativsystem

Sök efter en dubblett-fil-finder och du hittar dig själv bombarderas med junkware fyllda installatörer och betalprogram. Vi har sammanställt listor över de bästa gratis dubbla-file-finders så att du kan spara lite tid.

Ansökningarna här täcka Windows, Mac OS X, Linux, och även Android. Apples iOS inte erbjuda ett användar synlig filsystem, så att du kan inte göra detta på en iPhone eller iPad. Inga Chrome-appar finns för närvarande tillgängliga för att göra detta på en Chromebook.

Det största problemet när man söker efter en dubblett-fil-Finder för Windows är alla junkware. Det finns många olika dubblett-file-finder program som förmodligen fungerar okej, men vill tvinga olika verktygsfält, förändringar sökmotor och andra junkware på datorn när du installerar dem. Det finns också betalprogram som du egentligen inte behöver köpa eftersom freeware kommer att fungera bra för dig.

Vi gillade dupeGuru applikationer för denna, men Duplicate File Finder erbjuder mer grundläggande och potentiellt snabbare scanning, är Digital s Duplicate Cleaner Free anständigt om du vill ha en kommersiell tillämpning som ger dig en vackrare gränssnitt på bekostnad av några tjata skärmar. VisiPic fungerar bra för jakt på dubbla bilder med en fin visuellt gränssnitt.

Läs vår detaljerad översikt av de bästa dubblett-file-finders vi hittade för Windows att ta reda på vilken som är rätt för dig. Inget av dessa program kommer att försöka installera junkware på ditt system.

Mac OS X har en rikare betalas programvara ekosystem, så det finns många bra betalt dubblett-file-finder program med slick gränssnitt. Högkvalitativa betalappar som Gemini är främst finns i Mac App Store och fungerar ganska väl.

Du är bättre att ladda ner från deras hemsida, men eftersom de gör en gratis testversion finns tillgänglig där. Om du gillar det, då kan du uppgradera till den betalda versionen för alla funktioner.

Mac App Store ger inte ett sätt för utvecklare att ge bort demo eller testversioner av sina program, dock. Många app utvecklare gör erbjuda demos, men demoversioner måste hämtas från sina webbplatser och installerat gammaldags sätt.

Om du inte vill spendera pengar på detta, är plattformsoberoende och öppen källkod dupeGuru också ett bra alternativ för Mac-användare. Det har inte den vackra gränssnitt du får om du spenderar pengar på en betald Mac app, men det kommer absolut att göra jobbet. Verkligen, dupeGuru sticker ut på Mac som den enda fria dubbletter-fil-finder vi hittade. Vi hade snubblar över vissa äldre applikationer, men vi var inte på väg att rekommendera osignerade program som inte har uppdaterats på flera år.

iTunes har också en inbyggd funktion som kan hitta dubbletter låtar, så det kan hjälpa dig att spara utrymme om du har en stor, otympliga lokala musikfiler med dubbla låtar.

Ta en titt på o ur översikt av de bästa dubblett-fil-finders för Mac OS X för att hitta rätt verktyg för dig.

Linux har inte problem med verktygsfältet junkware eller betalappar. Det största problemet som du kommer att möta på Linux är att de flesta av de tillgängliga verktygen är barebones kommandoradsverktyg. Det är ganska lätt att skriva en liten skript som använder inbyggda Linux-kommandon för att skanna filsystemet, jämföra filer, och hitta dubbletter – du kan även sträng kommandon tillsammans för att göra detta på egen hand.

Det finns fortfarande goda, mogna tillämpningar för att hitta och ta bort dubbletter av filer på Linux. FSlint erbjuder ett bra grafiskt gränssnitt och bör vara tillgängliga i de flesta Linuxdistributioner “programförråd. fdupes är en stor kommandoradsverktyg du hittar i de flesta distributioner ‘programförråd för enkel installation. dupeGuru finns även för Linux, tack vare att plattformsoberoende och öppen källkod – men det är inte i de flesta Linuxdistributioner “programförråd och tar lite mer arbete för att installera.

Kolla in de bästa dubblett-fil undersökningsverktyg som vi hittade för Linux. Du kommer inte hitta de blankaste gränssnitt, men du hittar enkel, funktionell programvara som inte vill driva junkware på dig eller sälja något.

Android har ett användar synliga filsystemet, så det är ingen överraskning att det finns dubblett-file-finder program tillgängliga i Android Google Play Store. Dessa program kommer att skanna enhetens SD-kort – eller det interna flashlagring som efterliknar ett SD-kort – för dubbletter av filer och erbjuda att ta bort dem. Sådana program kommer inte att beröra systemfiler eller de flesta appdata, men de kommer att hitta dubbletter bilder, musik, filmer och andra filer som du kan ha kopierat till din Android-telefon eller surfplatta.

Vi försökte Sök Duplicate File (Super) – den mest populära dubblett-fil-finder app i Google Play för tillfället – och fann det fungerade bra. Liksom många äldre Android-appar, har det en Gingerbread-liknande gränssnitt och är inte så behaglig att använda. Men dess grundläggande gränssnitt passande för ett systemverktyg som de flesta människor inte skulle verkligen behöva. Även om du behöver det här verktyget, du förmodligen bara behöver köra en gång för att ge en rörig SD-kort en rengöring, så gränssnittet bör inte vara alltför motbjudande.

På Android, det viktigaste du måste se upp för är appar som missbrukar tillstånd för att spåra dig och överföra data om dig till annonsservrar. Som en gratis app, Sök Duplicate File (Super) har de grundläggande systemskannings behörigheter den behöver liksom Intenret tillgång den behöver för att visa annonser – liksom många gratis Android-appar. Många Android-appar kommer förmodligen göra ett anständigt jobb med detta – bara vara säker på att tänka behörigheter.

Om du har dubbletter av filer i en molntjänst som Dropbox, Google Drive, eller OneDrive, du kan även dessa filer till en Windows, Mac eller Linux dator och använda ett av de verktyg som ovan för att söka efter och ta bort filerna.

Du kanske vill titta på https://github.com/rlp1938/Duplicates

Det är ett C-program som skriver en lista över duplicerade filer till stdout.There är några optimeringar: 1. Alla filer med unik storlek dicarded från consideration.2. Par av filer med samma storlek kasseras om de inte stämmer överens på den mindre av filstorlek eller 128k3. De återstående filer i listan jämförs på deras md5sum. Filnamn är irrelevanta.

Locate32 är min all time favorit för att hitta alla typer av filer, inklusive dubbletter. Bästa är det kan också använda kontrollsumma för att verifiera att dubbletter är verkligen identiska dubbletter.

Jag svär vid fslint. Mycket lätt att använda med massor av sorteringsfilter.

Sök på fönstrets namnlist. Och åtminstone ange ett prorating automatiskt säga där du har din dubblett fil.

I världshistorien har endast fem skriftsystem utvecklats helt oberoende av yttre påverkan: sumeriska, egyptiska, Harappan, Maya, och kinesiska.