hur man hitta och ta bort dubbletter av filer på fönster

Dubblettfiler slösa dyrbar plats på datorns hårddisk – särskilt om du har en SSD – och göra datorns säkerhetskopior större utan goda skäl. Här är hur du kan frigöra diskutrymme.

Varje program vi rekommenderar här kommer med en ren installationsprogram som inte kommer att försöka installera verktygsfält och andra junkware på datorn. Vi hatar att också, så vi tillbringade tid att hitta bra program.

Om du vill hitta och rensa upp filer på ett enkelt sätt, det finns inget bättre verktyg för jobbet än Duplicate Cleaner Pro 4. Det kan inte vara gratis, men till skillnad från resten, är det lätt att använda och kommer full med funktioner.

Du kan ladda ner en gratis testperiod och se själv om du vill det.

Hämta Duplicate Cleaner Pro nu

dupeGuru är ett bra program för detta. Det är helt gratis och finns i tre smaker: dupeGuru, dupeGuru Music Edition, och dupeGuru Bilder Edition. Musiken och bilder upplagor är specialiserade för att hitta liknande musikfiler och bilder. Till exempel kommer musiken upplagan hitta samma låt, även om de är i olika MP3-filer kodade med olika bithastigheter. Eller bilderna upplagan hittar kopior av samma bild, även om de har ändrat storlek, roteras eller något redigeras. Detta verktyg använder en “fuzzy match” algoritm och kan hitta filer som är mycket lika och inte bara helt identiska.

Obs! DupeGuru webbplats konstaterar att Windows inte längre stöds, men länkarna under “gamla versioner” fungerar fortfarande bra i Windows-datorer.

dupeGuru är helt öppen källkod. Installationsprogrammet kommer inte att försöka dra några verktygsfält eller annat skräp på ditt system, och det är inte ens försöka medföljande du till något.

Gränssnittet är enkelt, men lätt att använda – öppna den, tillsätt några mappar eller enheter som du vill skanna och klicka på Scan. Du ser en lista med dubbletter av filer, och du kan enkelt välja och ta bort filer du vill ta bort. Dubbelklicka på en fil i listan för att öppna och undersöka det.

Obs: Använd “icke-CNET” nedladdningslänk.

Digital Volcano Duplicate Cleaner är ett annat bra alternativ. De säljer en version av denna ansökan med fler funktioner, men den fria versionen ger grundläggande dubblett-scanningsfunktioner med ett trevligt gränssnitt. Installationsprogrammet omdirigerar dig genom Download.com, men det gjorde inte försöka installera någon junkware på vårt system när vi installerat den. Digital försöker tjäna pengar på gammaldags sätt – genom att tillhandahålla en bra produkt och hoppas folk köper den uppgraderade betalda versionen med fler funktioner.

Duplicate Cleaner ger en ganska gränssnitt som söker igenom datorn och alla anslutna externa enheter för filerna. Pro-versionen skannar också mycket likartade bilder och musikfiler som skiljer sig något, men den fria versionen har de grundläggande funktionerna dubblett-fil undersöknings.

Denna ansökan fördel över dupeGuru är dess sötare gränssnitt. Det håller din hand lite mer än dupeGuru gör.

Använd VisiPics att söka efter bildfiler som är mycket lika, även om de inte är helt identiska. Till exempel kommer VisiPics finna storlek, roteras, redigeras, och i övrigt modifierade bildfiler och flagga dem som dubbletter. Du kanske inte behöver dessa olika liknande kopior av foton och andra bilder, så VisiPics kan hjälpa dig här.

dupeGuru och andra duplikat-fil-borttagning program kan också göra detta, men VisiPics har ett gränssnitt utformats med bilder i åtanke. Om du har en stor samling av digitala bilder, är VisiPics förmodligen programmet att använda. Det kommer att ge en mer visuellt gränssnitt för att titta på de bilder och rensa våra dina dubbletter.

VisiPics är gratis – donation tekniskt – och kommer inte att försöka installera någon skräp på datorn. Läs vår guide till att städa upp dina dubbla bilder med VisiPics för fler instruktioner.

Duplicate File Finder är en annan barebone-ännu-funktionell öppen källkod ansökan med en utan krusiduller gränssnitt. Det har faktiskt en annan strategi från andra program. Det ser för filer som har exakt samma storlek och endast sedan jämför dem för att se om de är dubbletter av varandra.

Detta innebär att du inte kommer att få de nästan-men-inte-riktigt-exakt matchande funktioner andra program tillhandahåller. Men det innebär också att Duplicate File Finder bör vara ännu snabbare på att söka igenom en större uppsättning filer. om du bara bryr sig om filer som är helt identiska och inte bara nästan identiska, kan du spara tid med Duplicate File Finder. Det har inte den vackraste gränssnitt, men det definitivt fungerar.

Detta är inte en fullständig lista över alla dubbletter-fil-hitta verktyg för Windows ute. Det finns många andra sådana, ofta med installatörer packade full av junkware och verktygsfält. Ovanstående verktyg ska göra jobbet utan att jävlas med systemet eller kräver pengar.

Kom ihåg att inte ta bort dubbletter av filer i systemmappar – till exempel under C: \ Program Files eller C: \ Windows. Program kan bero på att ha dubbla kopior av vissa filer i specifika platser. Lämna systemfiler ensam och bara städa upp dina egna personliga datafiler – dokument, bilder, musikfiler, filmer, och allt annat du kan ha ett exemplar av.

Den dupeGuru verkade ett bra verktyg, särskilt för att köra på olika operativsystem, ska jag prova det.

En programvara Jag rekommenderar är AllDup och SimilarImages.

AllDup har många funktioner, typer av jämförelser och filter. Till exempel ignorerar filer mellan olika metataggar.

SimilarImages, som en VisiPics kan identifiera liknande bilder med storlekar, upplösningar, vattenstämpel eller färger djup annorlunda. men jag tror att det är bättre användbarhet än VisiPics.

Jag gav dupeGuru Music Edition en go på min enorma musiksamling som hade fått helt utom kontroll. Det konstaterades tusentals dubbla kopior. Jag tog bort alla dubbletter 100% och nu allt är mjuk som silke. Tack för tipset!

Duplicate File Finder helt trasslat till min MP3-samling. Det bort några låtar från vissa album. Bra jag hade en säkerhetskopia eller jag skulle ha tillbringat helgen åter rippning det. Annars är det fungerade bra så jag skulle behöva ge det en *. Var mycket försiktig med något av dessa program.

Två till

WinDirStat och Spyglass

Spyglass är sval när du vänjer sig. Många säger WinDirStat är den bästa …

Tankar om dessa?

De är diskutrymme analysatorer vilket inte är samma sak.

Alla tre dupeGuru Win7 x64 program fungerar inte ut lådan: Jag får ett “kan inte hitta DLL” fel, och det är det ….

Fortfarande undersöker vad som eftersöks.

Skulle vilja använda dessa program, men om de inte kan göra sina program tillräckligt robust för att ha allt den behöver, bra dokumentation om vad den behöver, eller bygga ett installationsprogram för att lägga till någon perifer programvara som krävs, inte riktigt redo “för massorna “.

Jag följde dina länkar och fördes till en plats för att hämta Visiipics och det försökte ladda ner 7 eller 8 falska programpaket och jag kunde aldrig komma till en plats där det skulle hämta. Den försöker ladda ner alla dessa typer av program H2G INTE rekommenderar hämtade så jag kommer inte ens bry sig om att hitta ett annat sätt att hämta den. Jag har använt EasyDuplicateFinder år och har frivilligt skicka in donationer Jag är så vänligen med det övergripande. Men som en annan bidragsgivare skrev, vara noga med att du inte råkar radera båda eller alla dubbletter utan dubbelkontroll.

Jag tittade in Digital s Duplicate Cleaner Free – nedladdningslänken på deras hemsida leder till download.cnet.com “(tidigare download.com) och c | netto är nästan universellt smädade dessa dagar som en leverantör av crapware, inställningar kapare och verktygsfält. Var mycket noga med att välja “avancerade” eller “anpassad” i installations (inte “standard” eller “uttrycka”) och avmarkera skit om du går den vägen. Själv kommer jag inte röra det. Samma med Tucows. Används för att vara en tillförlitlig webbplats, men nu (enligt uppgift) foists skit som så många andra.

Jag hittade vad som verkar vara en ren installation på majorgeeks.com. Hittills inga oönskade ändringar.

Anmärkning till How-To Geek: Jag gillar din webbplats och har ofta använt information från det, men det är en ganska allvarlig situation i min bok. Här är ett förslag på en framtida artikel – säkra platser att gå för nedladdning.

Jag kommer att undersöka detta. Vi definitivt inte ska länka till en plats som skickar dig till CNET Downloads, eftersom de är fruktansvärda.

Edit: Efter att ha tittat på detta, installations verkar inte att installera något. Vi får se om att ge en alternativ nedladdningslänk i stället.

Edit 2: Ser ut som de ger en icke-CNET nedladdningslänk på deras alternativa nedladdningar sidan.

Jag kontrollerat detta ut. Gå till http://www.digitalvolcano.co.uk/dcdownloads.html och välj “Hämta Mirror 1 (Icke-CNET).

Ja, jag redan uppdaterat artikeln med en länk till den sidan.

Nirsoft s SearchMyFiles fungerar för mig. Inga klockor och visselpipor, men det fungerar som annonseras.

Jag använder CNET / Download.com hela tiden, inklusive 3-4 gånger hittills denna månad, utan problem, så länge du väljer en anpassad installation och är noga med att välja bort skräp – Jag skulle aldrig välja en automatisk installation av alla plats ändå, och det är ett litet pris att betala eftersom deras recensioner är plats på. Hur vet jag att jag inte får skräp? Kontrollera regelbundet med CCleaner, bästa appen sedan Lotus Magellan.

Ja det verkar som du har rätt om WinDirStat … Av någon anledning trodde jag det skulle hitta dubbletter samt men jag var fel.

Spyglass är dock en dubblett finder jag svär!

Är du sugen på Mac ?!

Jag undrar hur Time Machine kan arbeta så bra med hårt länka filer för att förhindra dubbelarbete och spara utrymme men vi har fortfarande något sådant inbyggt i alla system!

HTG har en stor artikel om detta … men det är två år gammal och deras primära rekommendation inte längre har stöd för Windows. Någon som vill rekommendera en gratis Duplicate File Finder för Windows? En som har en ren installation – NEJ JUNKWARE! Tack!

Hjältinnan i nöd med i 1980-talet klassiska arkadspelet Donkey Kong utsågs Pauline.