hur man hittar en förlorad iphone ägare genom att fråga siri

Du hittade någons förlorade iPhone. De var försiktig nog att möjliggöra ett lösenord, så att du kan inte rota runt i sina kontakter letar efter ägaren. Om Siri är aktiverad, men kan hon hjälpa dig att få iPhone tillbaka till rätt person.

Förhoppningsvis, om du har hittat en iPhone, har ägaren varit smart nog att sätta den telefon till Förlorade läge med hjälp av Hitta min iPhone app. Om de har, kommer deras kontaktuppgifter visas direkt på låsskärmen med en länk för att ringa oavsett telefonnummer de har ställt upp. Om inte, kommer Siri komma till din undsättning.

Först, se till att Siri är aktiverat medan på låsskärmen. Du kan anropa henne genom att säga “Hej Siri” om röst tillgång sätts upp, eller genom att trycka och hålla ner hemknappen under några sekunder. Om aktiverad, kommer Siri svara med ett “Vad kan jag hjälpa dig” skärm och kommer att börja lyssna på ditt kommando.

Det första du kommer att vilja prova är bara att be Siri “Vem äger denna iPhone?” Eller “Vem denna iPhone tillhör?”

Siri kommer att visa dig sin bästa gissning.

Förhoppningsvis har ägaren varit framåttänkande nog att inkludera tillräckligt kontaktuppgifter att komma i kontakt. Och om du äger en iPhone, är detta något värt att göra själv. Om du inte vill att dina fullständiga kontaktuppgifter visas för alla som råkar hitta telefonen, överväga att inrätta ytterligare en kontakt med bara tillräckligt med information för någon som hittar din telefon för att komma i kontakt och sedan göra det din ägare kontakt. För att göra det, gå till Inställningar> Mail, kontakter, kalendrar, trycker Min info och välj ny kontakt.

Om Siri inte kommer tillbaka tillräckligt med information om iPhone ägare att komma i kontakt, kan du också prova att be Siri att ringa olika familjemedlemmar. Människor namn ofta vissa kontakter med relation eller notera förhållandet i kontakt själv. Försök att be Siri att göra något av följande

Och om allt annat misslyckas, kan du försöka dra ut en av Siri andra knep som hon kan utföra från låsskärmen. Säg bara Siri till “Ring det senaste numret jag slagna” och hoppas att det är antalet någon som kan komma i kontakt med telefonens ägare.

Om du hittar en iPhone och ägaren har inte sätta sin telefon till förlorade läge, men har låst den med ett lösenord, kan Siri vara till stor hjälp att återvända telefonen. Om Siri inte är aktiverat eller om du bara inte har någon lycka med henne, det finns ett par andra saker som du kan prova. Du kan lämna telefonen påslagen (eller ladda det om du har en lämplig strömkabel) och hoppas att ägaren (eller någon annan) ringer telefonen. Du kan också ta telefonen till ägarens bäraren som en sista utväg. De kan oftast kontakta ägaren för dig om serienumret för telefonen är registrerad hos dem.

EGOT är en skillnad i Hollywood som indikerar personen har vunnit en Emmy, Grammy, Oscar och Tony award, den första personen att uppnå detta prestige var kompositören Richard Rodgers 1962.