hur man inaktiverar Android omgivande display

Tillbaka i Android 5.x Lollipop, släppte Google en ny funktion som kallas “Ambient Display” -a justera som visar informationsmeddelande på telefonen eller surfplattan display när du plocka upp eller få ett meddelande, utan att behöva slå på skärmen.

Även om detta låter som en snygg funktion, är det inte utan sin egen uppsättning av … irritationer. Till exempel, kan telefonen upptäcka rörelser i en ficka eller handväska som en “plocka upp”, vilket kan resultera i oavsiktliga kranar på displayen och utförande av uppgifter liknande ficka rattar, till exempel. Lyckligtvis, inaktivera den här funktionen är snabb och smärtfri.

Det första du vill göra är att hoppa i enhetens inställningsmeny. Det enklaste sättet att nå dit är att dra ner rullgardinen anmälan, sedan dra ner en gång för att exponera menyn Snabbinställningar. I det övre högra hörnet trycker du på kugghjulet.

I menyn Inställningar, rulla nedåt tills du ser “Display” posten och tryck sedan på det.

En bit ner den här menyn ser du en växlings för “Ambient Display.” Tryck på reglaget för att stänga av den.

Det är bokstavligt talat allt som finns att it-en växla, och alla dina problem kommer att försvinna. Tja, kanske inte alla. Men alla av dem som hänför sig till omgivande Display, i alla fall.

Bortsett från potentiella “fick kranar,” kan Ambient Display också vara störande om du arbetar vid ett skrivbord och få flera meddelanden om dagen. Till exempel, om du har ett konstant flöde av e-post som kommer in, kommer Ambient Display aktiveras varje gång du får en ny e-post (eller någon annan anmälan), som kan vara otroligt irriterande. Det är en bra idé i teorin, men i den verkliga världen jag är glad att det finns en möjlighet att stänga av den.

Personligen älskar jag den omgivande visningsfunktionen. På min Droid Turbo kan jag passera min hand över ansiktet av telefonen när den sitter på bordet och omedelbart få den aktuella tiden tillsammans med att se om det finns några Osedda e-postmeddelanden eller FB inlägg. Det har aldrig rumpa ringt någon eller gjort något jag inte ville.

Modiga ungdomar Bobby Hill, från den animerade tv-serien King of the Hill, uttryckas av Pamela Adlon, en kvinna i 40-årsåldern.