hur man inaktiverar facebook email

Du kanske inte inser detta, men om du har ett Facebook-konto, har du också en Facebook e-postadress baserad på ditt profilnamn. Människor kan enkelt gissa denna e-postadress ( @ facebook.com) och skicka e-post med hjälp av det eller ens använda den på ett skadligt sätt.

Det brukade vara en inkorg för din Facebook-e-post, men det togs bort. Nu, varje e-postmeddelande skickas till din Facebook e-postadress får vidarebefordras till din primära e-postadress som standard. Människor har varit kända för att använda andras Facebook e-postadresser (eftersom de var lätt att gissa från profilnamn) att registrera dig för tjänster där de inte vill ge sin egen e-postadress, vilket kan medföra att du får skräppost i din primära e-post.

För att undvika att få oönskad e-post via ditt Facebook-konto, kan du stänga av din Facebook-e-post. Logga in på ditt Facebook-konto i en webbläsare och gå till startsidan. Klicka på nedåtpilen i det övre högra hörnet på sidan och välj “Inställningar” från rullgardinsmenyn.

På “Allmänna Kontoinställningar” klickar du på länken “Redigera” till höger om “e-post.”

Avsnittet “Skicka” expanderar. Om du vill inaktivera din Facebook-e-post, välj “Använd din Facebook e-post” kryssrutan så det finns ingen bock i rutan. Klicka på “Spara ändringar”.

Du uppmanas att ange ditt lösenord för att bekräfta åtgärden. Ange ditt lösenord i textrutan och klicka på “Skicka”.

Meddelandet “Ändringar sparade” visas under länken “Redigera” till höger och sedan avsnittet “Skicka” är stängd.

Du kan även ändra denna inställning i Facebook app för mobila enheter. Vi visar dig hur man gör det på en Android-enhet, men processen är liknande på en iOS-enhet. Knapparna i iOS Facebook app liknar de i Android Facebook, men är på olika platser.

I Facebook-appen på enheten genom att trycka på menyknappen.

På “Mer” skärm, tryck på “Kontoinställningar”.

Från och med nu är det ungefär samma som i en webbläsare. Gå till “Allmänt” skärm och tryck sedan på “E-post” och avmarkera kryssrutan “Använd din Facebook-email” avsnittet.

Din Facebook e-post är nu inaktiverad, och förhoppningsvis kommer detta att minska mängden skräppost du får i din primära e-post.

Du har angett att Facebook e-postadressen är baserad på profilnamnet. ( “Din profil” @ facebook.com).

Vi kontrollerade bara vår Facebook-e-postadress. “Din profil” delen innan @ -tecknet är ett 14-siffrigt nummer. Vi inte ändra det till det numret, kom när Facebook-konto öppnades.

Det finns fler skotska människor som lever i Kanada än i Skottland.