hur man inaktiverar OS X icloud foto- och videodelning

Apples nya foton app överbryggar gapet mellan Mac och iOS-enheter med foto synkronisering till iCloud. Det är en stor liten funktion, men det är säkert att säga vissa människor kanske inte vill ha det.

Bekvämligheten med iCloud fotodelning är inte omedelbart uppenbar om du använder flera Apple-enheter som en iPhone, en iPad eller en Mac. Tanken bakom denna fotodelning är så fort du tar en bild med din iPhone, eller importera den till din Mac, det är synkroniseras och du kan se den någon annanstans du har en av dessa Apple-enheter loggat in att iCloud-konto.

Det fungerar förvånansvärt bra, och det är trevligt eftersom det eliminerar behovet av att importera eller skicka dina bilder till andra enheter. Helt enkelt ge dem lite tid att ladda upp och de kommer att laddas ner till din Mac, iPad, iPhone och iPod automatiskt.

Som sagt, du kanske inte vill använda iCloud foto synkronisering för någon av flera skäl. Kanske du är orolig för säkerheten eller om du bara har en Mac och har liten användning för att dela. Oavsett, kan du stänga det hela om du vill.

Det finns två sätt att göra detta. Det första sättet är att öppna icloud systeminställningar.

När du har öppnat iCloud preferenser, kommer du att se många val, någon kombination av dessa kan stängas av så att de inte synkroniseras till iCloud, eller helt avaktiveras genom att avmarkera dem alla (även logga ut skulle vara lika effektiva) .

Vi kunde helt enkelt klicka på kryss bredvid Foton, som fullständigt inaktiverar det. Men, har vi beslutat att ta en mer nyanserad väg genom att klicka på knappen “Alternativ”.

Det finns tre ytterligare iCloud Bilder alternativ. Låt oss gå igenom var och en så att vi förstår vad de gör.

iCloud Photo Library – När du inaktiverar detta din dator kommer inte längre att synkronisera dina bilder och videoklipp till iCloud. I grund och botten, kommer dina foton och videoklipp nu lagras lokalt, vilket också innebär att de inte kommer att säkerhetskopieras automatiskt till molnet såvida du flyttar ditt bildbibliotek till en annan moln mapp (Dropbox, OneDrive, etc.).

Min Bildström – Min Bildström sträcker sig längre än foton eller ens Apple-datorer. Du kan komma åt My Photo Stream från inte bara Mac, men Windows-maskiner, iPods, iPads, iPhones, Apple TV och så vidare. När du stänga av, kommer bilder på din Mac inte längre delas med någon av de enheter som doppa i strömmen.

iCloud Photo Sharing – När du använder något som Dropbox eller OneDrive kan du dela mappar för visning eller samarbeten med andra. Detta alternativ är iCloud fotodelning motsvarande det. Stänga det betyder bara att du inte längre kommer att kunna dela dina album eller se andras.

Det är viktigt att påpeka att iCloud Bilder alternativ påverkar hela systemets förmåga att överföra och dela videoklipp och foton, effektivt spara dem lokalt. Om du inte backa upp dem som med Time Machine eller en annan metod, kan du förlora allt.

Åtminstone kan det vara en god idé att överväga att lämna den “iCloud Photo Library” alternativet aktiverat tills du se till att du har en backup-lösning på plats.

Slutligen, om du använder appen Foton, det finns fler iCloud alternativ i sina preferenser som du kanske vill veta om. Öppna appen åt dess “Inställningar” ( “Command +”), klicka på “iCloud” -fliken, och du kommer att märka skillnaden direkt.

Det är “My Photo Stream” och “iCloud Photo Sharing” objekt som du förväntar dig, men under “iCloud Photo Library,” det finns ytterligare alternativ.

Du kan pausa synkronisering för en dag genom att klicka på uppenbara knappen “Paus för en dag.”

Därunder, har du två val när det gäller hur bilder och videoklipp lagras på din Mac – du kan hämta originalen så att du har tillgång till alla dina fullupplösta versioner, eller så kan du välja att hålla full upplösning versioner i moln, och bara på din Mac om du har tillräckligt med lagringsutrymme.

Om du föredrar att använda en annan bilder app som iPhoto (som inte längre utvecklas eller uppdateras) eller Picasa, då du vill konfigurera iCloud bilder som delar med systeminställningar kontra från Foton. Kom ihåg att ställa in din alternativa metod för säkerhetskopiering om du väljer att inte använda iCloud.

Har något du vill lägga till som en kommentar eller fråga? Du får gärna lämna dina synpunkter i vårt diskussionsforum.

Kan du konfigurera detta bara synkronisera iPhone bilder till Mac och inte tvärtom?

Min fru iPhone alltid ont om utrymme så hon behöver ständigt ladda upp bilder till Mac. Kan Bildström gör detta automatiskt och rensa dem från enheten? Vi är bara bekymrade över att lagra bilder på Mac, inte på iPhone så att vi inte behöver varje bild på Mac finns på iPhone.

Det tar ungefär 80 millisekunder för hjärnan att bearbeta vad som händer runt omkring oss, i det avseendet, vi är små tidsresenärer alltid en bråkdel av en sekund ur synk med världen.