hur man inaktiverar papperskorgen och skärmdump ljudeffekter på en mac

Flytta en fil till papperskorgen, tömma papperskorgen, eller ta en skärmdump av din Mac skrivbord och din Mac kommer att spela ett ljud. Om du är sjuk av dem pappersskrynklande och kameraslutarljud, kan du stänga av dem genom att ändra en enda alternativ.

Det här alternativet är inte nödvändigtvis där du förväntar dig. Du kanske tror att alternativet för att inaktivera papperskorgen ljudet skulle vara i Finder inställningar fönster, men det är inte.

Detta alternativ är tillgängligt i fönstret Systeminställningar. Öppna den genom att klicka på Apple-menyn på verktygsfältet och välj “Systeminställningar”.

Klicka på “Sound” -ikonen på den andra raden av fönstret Systeminställningar.

Avmarkera “Spela användargränssnittets ljudeffekter” alternativ under fliken Ljudeffekter.

Det är inte klart förklaras i det här fönstret, även om du för muspekaren över options men inaktivera det här alternativet inaktiveras soporna och skärmdump ljud på din Mac.

Nedanstående kommando gör exakt samma sak ändra alternativet ovan gör. Det är bara nödvändigt om du vill automatisera detta. Till exempel kan en del människor vill adda denna förändring till ett manus som ändrar flera inställningar på en ny Mac allt på en gång.

Att inaktivera ljudeffekter, kör följande kommando i ett terminalfönster

Att ångra ändringen och återaktivera ljudeffekter genom att köra följande kommando

Om du använder någon annans Mac och du inte vill ändra inställningen kan du tillfälligt stänga av ljudeffekten tillfälligt genom att tysta Mac. Ställ in volymnivån till “tysta” och Mac kommer inte att spela ett hörbart ljud när du utför dessa åtgärder.

Violet Jessop var ett tidigt 20th century värdinna / sjuksköterska med en särskilt nyfiken distinktion: hon var på Olympic, Titanic och Britannic. Hon överlevde kollisionen av den olympiska med ett annat fartyg och sänkningen av de två sistnämnda fartyg.