hur man inaktiverar utvecklar sökresultat i rampljuset på en mac

Spotlight-sökning på Mac OS X visar resultat från kategorin “Utvecklare” om du någonsin har installerat Xcode på din Mac. Om du fortfarande har Xcode installerat, finns det ett enkelt kryssrutan för att inaktivera denna. Men om du har avinstall Xcode, Spotlight håller bara visar Developer sökresultat med något sätt att stänga av dem.

Detta kan röran Spotlight med en hel del av sökresultat du kanske inte vill se, särskilt om du har en hel del källkodsfiler som ligger runt på din Mac. Så här inaktiverar det – även om du inte har Xcode installerat.

Om du har Xcode installerat är det enkelt eftersom du kan göra det på vanligt sätt.

Öppna fönstret Systeminställningar genom att klicka på Apple-menyn och välj “Systeminställningar.” Klicka på “Spotlight” -ikonen i fönstret Systeminställningar.

Du kan också använda Spotlight för att lansera denna inställningspanelen – tryck Kommando + Space, typ Spotlight väljer Spotlight genvägen och tryck på Enter.

Leta upp kategorin “Utvecklare” i listan under sökresultat och välja bort. Spotlight visar inte Developer sökresultat längre.

Om du inte har Xcode installerat, kommer du inte se kategorin “Utvecklare” i Spotlight inställningspanelen alls. Utvecklare resultat visas i Spotlight-sökning, men det finns inget sätt att stänga av dem.

Detta verkar vara ett resultat av ett fel i Mac OS X. Vi upptäckte felet i både OS X 10,10 Yosemite och 10.11 El Capitan. Det kan också ha varit ett problem på tidigare versioner.

Om du någonsin har installerat Xcode, kommer Spotlight anta att du är en “utvecklare” och kommer att fortsätta att visa dig Developer sökresultat, även efter avinstallation Xcode. Dock verkar panelen Spotlight förmåner endast visa kategorin “Developer” om Xcode är installerat. Det finns normalt inget sätt att inaktivera det här om du inte har Xcode installerat.

Lyckligtvis finns det en snabb lösning som du kan använda om du inte vill installera Xcode. Naturligtvis skulle installera Xcode också fungera – men du måste lämna Xcode installerat.

Vi behöver bara lura Spotlight att tro att du har Xcode installerat. För att göra detta, öppna ett terminalfönster. Tryck på Kommando + Space, typ Terminal, och tryck på Enter för att starta ett terminalfönster från Spotlight. Du kan också öppna ett Finder-fönster, klicka på “Program” i sidofältet, dubbelklicka på “Verktyg” -mappen, och sedan dubbelklicka på “Terminal” genväg.

Skriv följande två kommandon i terminalfönstret, trycker på Enter efter varje för att köra dem

cd / Applications

Rör Xcode.app

Detta skapar en tom fil med namnet Xcode.app i mappen Program. Det tar inte upp något utrymme, och det gör inte någonting. Du ser det i programmappen, även om du inte kommer att kunna starta eller göra något med det.

Du kan nu öppna Spotlight panelen i Systeminställningar. Med en fil med namnet Xcode.app närvarande kommer det att visa dig “Developer” kryssrutan och du kan avmarkera den, ta bort Developer sökresultaten från dina Spotlight-sökningar.

Ta inte bort den tomma Xcode.app filen senare – du måste lämna det där. Om du öppnar Spotlight inställningspanelen efter att ta bort Xcode.app, verkar det återaktivera utvecklare sökningar i Spotlight igen.

Tack vare Sans Comic över på Stack Exchange för att räkna ut den här lösningen. Denna persons arbete var ovärderlig när vi snubblat på problemet själva.

Apple kommer förhoppningsvis lösa detta problem i framtiden. Men, för nu kommer folk som har tidigare installerat Xcode måste lämna en Xcode.app fil i deras mappen Program om de inte vill se Developer sökresultat i Spotlight.

Endast en komplett Viking hjälm någonsin har återhämtat sig och det inte har vingar eller horn (smyckningar sätta på Viking hjälmar för teaterföreställningar hundratals år senare).