hur man inaktiverar Wi-Fi-hotspot på comcast Xfinity router

Om du har en Comcast Xfinity Internet-anslutning och du hyr kabelmodemet från Comcast, är det förmodligen värd en Wi-Fi-nätverk som förbipasserande kan ansluta till. Om du inte gillar detta, kan du stänga av det “xfinitywifi” nätverk.

Det finns en god chans du hyr modemet från Comcast – verkligen, gå titta på din Comcast Xfinity Internet räkningen och du kommer förmodligen se en $ 10 månadsavgift för att hyra detta fält. Om du använder Comcast ask, den klarar inte bara hemnätverket men värd en “xfinitywifi” nätverk som människor runt ditt hus kan se och ansluta till.

Detta är inte tekniskt en “offentlig” Wi-Fi-nätverk, men det är avsett att användas av andra personer. De behöver bara vara Comcast kunder och autentisera sina enheter (eller betala Comcast för åtkomst) innan de kan ansluta till Internet. Det är fördelaktigt för dem, och för er-eftersom när du är ute på stan, kan du ansluta till andras “xfinitywifi” nätverk med din Comcast referenser.

Comcast säger att “xfinitywifi” anslutning behandlas separat från din vanliga internet plan. Detta innebär att det är isolerat från ditt hem Wi-Fi-nätverk, och dess användning kommer inte räknas in Internet bandbredd. Bara fem personer kan ansluta till detta nätverk i taget, och oavsett Internettrafiken sker är förknippad med de människor som ansluter, inte du.

Så detta är egentligen inte en dålig sak. I teorin borde den enda nackdelen är en liten bit mer Wi-Fi trängsel och en praktiskt taget omöjlig att upptäcka extra bit av el om routern har att göra mer arbete.

För mer information om den här funktionen läser “Home hotspot” på Comcasts Xfinity WiFi FAQ sida.

Vi behöver inte nödvändigtvis att du måste stänga av denna funktion, eftersom det verkar fungera bra – vi har inte hört några skräckhistorier eller rapporter om problem ännu. Och ja, kan du fortsätta att ansluta till dessa xfinitywifi hotspots även efter att inaktivera din egen personliga xfinitywifi hotspot. Men om du vill inaktivera det, kan du.

När Comcast ursprungligen rullas ut den här funktionen, var du tvungen att ringa ett telefonnummer och prata med kundtjänst för att stänga av den. Nu kan du stänga av den på nätet.

För att komma igång, besöka Comcast “Mitt konto” hemsida i din webbläsare. Logga in med ditt Comcast Xfinity konto.

Klicka på länken “Mina tjänster” längst upp på sidan efter inloggning, och klicka sedan på över till “Xfinity Internet” -fliken. Klicka på “Hantera ditt hem hotspot” -länken och använda alternativen för att stänga av ditt hem hotspot. (Du kan även återaktivera det härifrån om det inaktiverats.)

Om du använder din egen modem i stället för att hyra en Comcast-förutsatt modem, visas ett meddelande som säger “Du kommer inte att kunna hantera din XFinity WiFi Home Hotspot funktion vid denna tid eftersom du inte har någon kvalificerad Wireless Gateway i ditt hem”. Detta innebär att din hårdvara är inte ens kan vara värd en xfinitywifi hotspot, så det finns inget du behöver göra för att stänga av den.

Om den här sidan inte fungerar av någon anledning, och du är säker på att du hyra en trådlös gateway från Comcast, måste du ringa Comcast på 1-800-XFinity och berätta kundservice du vill avaktivera ” XFinity WiFi Home hotspot “-funktionen.

Som vi sade, är denna “xfinitywifi” nätverk egentligen inte en dålig sak. Om du hyr en modem från Comcast, är den största nackdelen att onödig $ 10 per månad avgift.

Snarare än att fortsätta att hyra en Comcast-förutsatt modem / router, ska du verkligen köpa din egen modem och router istället. Vid ett tillfälle, när modemet hyran var $ 3 eller $ 4 per månad, kan det ha gjort klokt att bara använda Comcasts egen modem. Men avgiften har successivt ökat och ökat, och är nu upp till en jättestor $ 10 per månad, eller $ 120 per år. Vi skulle inte bli förvånad att se Comcast upp det snart igen.

En solid DOCSIS 3.0 modem – som allmänt rekommenderas Motorola / ARRIS surfingbräda SB6141 – kostar ungefär $ 70 up-front. Efter bara sju månader, kommer det att ha betalat för sig själv. Du behöver en trådlös router samt om du inte redan har en separat router, men det innebär att du kan få en bättre router än en Comcast ger.

Observera att om du har Comcast telefontjänst, modemet vi rekommenderar ovan kommer inte att fungera. Du behöver ett modem med telefonifunktioner. Comcasts enhetslistan rekommenderar några kända kompatibla modem med “telefoni” -funktionen.

Var säker på att du köper ett modem som Comcast stöder. Comcast upprätthåller en lista över kompatibla enheter på nätet. När du har fått modemet, kan du byta den med din befintliga modem och ställa upp. Detta kan kräva ringa Comcast och berätta för dem du har ett nytt modem och ge dess detaljer. Returnera modemet du hyr till Comcast – se till att du får ett kvitto som visar du gav den till dem – och du bör vara bra.

Naturligtvis finns det en nackdel att använda din egen modem. När du hyr en modem från Comcast, de är ansvarig för stöd. Om den går sönder, kommer de att ersätta det eller fixa det. om din egen personliga modem raster, måste du köpa en ny eller ta itu med modemet tillverkarens support. Det finns en upp till hyra – men det är inte nödvändigtvis värt någonting i närheten av $ 120 per år.

Om du är en Comcast kund, bör du titta på på att köpa ditt eget modem i stället för att hyra en. Det kommer att stängas av allmänheten Xfinity Wi-Fi-hotspot samt spara pengar på din faktura. Men om du verkligen måste fortsätta att hyra en hotspot, kan du åtminstone stänga av den här funktionen på webben utan att Comcast kundtjänst och väntar på is.

Image Credit: Mike Mozart på Flickr, Tom på Flickr

Vissa arter av kolibrier migrera över Mexikanska golfen, resan tar 18-22 timmars flygning, omfattar cirka fem hundra miles, och resulterar i kolibri förlorar ungefär hälften av sin före migration flyg kroppsvikt.